תקשורת בין אחיות

תקשורת בין אחיות

אנחנו נמצאות בתקופת אבל על מות אימנו בפתאומיות .יש לציין שלי מאד קשה וני עדיין עסוקה בניתוח האירועים שקרו ובהתאבלות.אני מרגישה מאד לבד בתחושות שלי וקשה לי לתקשר עם הסובבים אותי ובמיוחד עם אחותי הגדולה.איך אפשר ליצור תקשורת יותר מקרבת בינינו?

hayapollak

New member
ליצור תקשורת יותר מקרבת

ראשית משתתפת בצערך במות אמך - יהי זכרה ברוך. באשר לשאלתך איך אפשר ליצור תקשורת יותר מקרבת עם אחותך - אני לא יודעת אם קודם לפני המות של אמך היתה בינך לבין אחותך תקשורת טובה, אבל גם אם לא - נראה לי שהתקופה הקשה הזו שאתן עוברות - יש בה באמת הזדמנות לתקשורת אמיתית וטובה. מכיוון שאת זו ששואלת את השאלה נראה כי אכן יש לך לצון לשנות את התקשורת היניכן ולהפכה ליותר נעימה ומקרבת, אם כך זה יקרה אם את תקחי הפעם אחריות, תגלי בגרות ורגישות ותעשי את את הצעדים הראשונים לשיפור המצב. אולי תתחילי מזה שתשבי ליד אחותך קרוב, תהיי שקטה ופשוט תחבקי אותה, תני לה כתף(למרות שהיא הגדולה) תשדרי לה שאת רוצה להתקרב אליה ואפילו תספרי לה בכמה משפטים פשוטים שעכשיו אחרי מה שקרה - חשוב לך הקשר איתה . אין לי ספק שלא תתאכזבי ובמהרה תגלי שגם אחותך רוצה בקשר קרוב יותר וטוב איתך. בהצלחה.

cargo66

New member
ראשית, אני משתתפת בצערך על מות אמך

אני מבינה שאת חשה בדידות ועצב גדולים מאוד. לא ממש הבנתי את השאלה שלך, האם את רוצה קירבה ושיתוף עם הסובבים אותך, או שאת צריכה לקבל מהם אמפתיה (או משהו אחר)? לדעתי חשוב שתנסי להגדיר לעצמך מה את הכי רוצה/צריכה כרגע. אולי זה לשמוע דעות של אחרים (כולל של אחותך), אולי זה לספר למישהו איך את מרגישה או מה את חושבת, ואולי משהו אחר לגמרי. אני חושבת שאחרי שתגדירי את הדברים - יהיה לך יותר קל להסביר את זה גם לאנשים שאיתך. האם את רוצה עצות של "מה להגיד"? כרמל

היי זוהר

צר לי לשמוע על מותה הפתאומי של אמך. התקופה האחרונה בוודאי מאוד קשה וכואבת בשבילך ובשבילך אחותך, ותחושת הלבד כל-כך מובנת. מאוד חשוב דווקא בזמן הקשה הזה שיהיה לך מעגל תמיכה אנושי, שתוכלי לדבר ולשתף במחשבות וברגשות שלך וזה לא פשוט למצוא את הכוחות בתוכך ליצירת סוג של תקשורת מקרבת עם אחותך והסובבים אותך. ויחד עם זאת, אם את מרגישה את הבדידות הזאת ייתכן שגם היא מרגישה דברים דומים ואולי ההתקרבות תעזור לשתיכן לעבד את האבל במשותף ולהקל במעט על הכאב. מכאן החשיבות העצומה של הודעתך ואני מחבקת ומחזקת אותך על רצונך זה. התקרבות יכולה להיווצר מדברים נורא קטנים ולכאורה שוליים. אפילו חיוך קטן, או ליטוף קטן על הכתף של אחותך כשאתן נמצאות באותו חדר, או שיחת טלפון ושיתוף על משהו שאת מרגישה. אפשר להשתמש גם בכתיבה, בליזום יציאה משותפת לאנשהו שאתן אוהבות או שאהבתן פעם להיות בו, יש המון דרכים להתחיל ליצור קשר, ואז כשחיבור מתחיל להיווצר אפשר להעמיק אותו ולהרחיב את נושאי הדיבור. את כל זה אני כותבת באופן כללי כי לא פירטת הרבה על הקשר שלכן - ואם תרצי את מוזמנת לכתוב לי מה דעתך על הדברים.

למעלה