תקשורת בין אישית:

אני מרגיש שהרבה חברים לא אוהבים את הדרך שאני מתעניין בתחביבים ושואל על מה שהחברים עושים בתחביבים כדי לחזק את הקשר. חשוב לי להתעניין בכנות ולהביע רגשות, ומצד שני אולי אני עושה את זה באופן מלאכותי בלי להתכוון וחבל לי שיש אנשים שלא אוהבים את זה. אני יודע שיש אנשים שלא אוהבים לדבר על דברים אישיים, צריך למצוא דרך להתאים את השיחה אליהם. אשמח לקבל עצות.

Harrington

Well-known member
מנהל
אני מרגיש שהרבה חברים לא אוהבים את הדרך שאני מתעניין בתחביבים ושואל על מה שהחברים עושים בתחביבים כדי לחזק את הקשר. חשוב לי להתעניין בכנות ולהביע רגשות, ומצד שני אולי אני עושה את זה באופן מלאכותי בלי להתכוון וחבל לי שיש אנשים שלא אוהבים את זה. אני יודע שיש אנשים שלא אוהבים לדבר על דברים אישיים, צריך למצוא דרך להתאים את השיחה אליהם. אשמח לקבל עצות.
אם אתה מתעניין בכנות חבריך ירגישו את הכנות שבשאלתך/התעניינותך ויעריכו אותך על כך. גם אלו שיעדיפו לא לענות, למשל כי הם מעדיפים שלא לדבר על דברים אישיים, עדיין יעריכו את כנות שאלתך.

העצה היחידה אם כן היא פשוט, תהיה אתה עצמך ותהיה כן מול חבריך. אל תתעניין באופן מלאכותי (אלא אם כן אתה שחקן ממש טוב וחשוב לך במקרה כזה או אחר להביע התעניינות על אף שהתשובה לשאלה לא מעניינת אותך).

העצה השניה בעצם, היא: אל תעשה לחבריך מה ששנוא עליך. דמיין לפני כל סיטואציה בה אתה מתכוון לפנות לחבר בעניין כלשהו, מצב בו מישהו היה פונה אליך עם אותה שאלה/אמירה. דמיין כיצד אתה היית מרגיש. בהתאם לכך, פעל ותנהג כלפי אחרים.

תודה. הבעיה היא שאני בדרך כלל זקוק לתבניות כדי להחליט מה לעשות. אני מנסה למצוא על מה כדאי לדבר עם אנשים כך שייראה מתעניין. למשל אני שואל על מה שעושים בתחביבים, כמה מצליחים בהם וכולי. אולי אני צריך למצוא דרך להוסיף עוד רגש לשיחה כדי שלא תיראה שכלית מדי, למשל לדבר גם על עניינים רגשיים ועל מידת השמחה שגורמת לאנשים הצלחה בתחביב או עיסוק מסוים. אני גם מתלבט כבר הרבה זמן האם עדיף להתחיל שיחה מדברים אישיים כמו תחביבים, או לעבור מנושאים כלליים כמו חוגים ומסגרות לנושאים אישיים יותר. מרגיז אותי שכשאני מתחיל מנושאים כלליים לפעמים אנשים לא נותנים לי לעבור לנושאים אישיים ואני נשאר עם שיחה משעממת וכללית.

למעלה