תקשורת לא אלימה

df1972

New member
תקשורת לא אלימה

אישי מתמודד לרוב עם המציאות הלא רצויה בדרך של הפעלת כח... רציתי לדעת כיצד אני מביאה אותו לתקשורת של הידברות והקשבה ולא בדרך הקלה לו כל כך של אלימות מילולית ו... מקווה שהגעתי למקום הנכון... :(

l שי l

New member
אני מקווה שאכן הגעת למקום הנכון

אני חושב שבתשתית של התקשורת הלא אלימה עומדת הבנת הצרכים של האדם שמולי לרוב חוסר סיפוק של הצרכים הללו מוביל למצבים של הפעלת כח (מילולי או פיזי) כאסטרטגיה למילוי צרכיו. אני הייתי מנסה להבין את הצרכים שעומדים בתשתית של הכעסים הללו ביחד או לחוד בכל מקרה מנסה להיות אמפתי כלפיו. כדי להבין יותר במה מדובר הייתי מציע לך לעשות מבוא לתקשורת לא אלימה עם אישך או בלעדיו - מדובר במפגש אחד בן כ ארבע שעות, עבורי זה היה גילוי של שפה שונה, חדשה ובעלת השפעה על האופן בו אני רואה את החיים היום. ועוד מילה אחת קטנה בנוגע למה שכתבת. אני הייתי מתחיל לקחת אחריות על התקשורת ובמקום להשתמש במשפט "כיצד אני מביאה אותו לתקשורת של הדברות והקשבה" הייתי שואל את עצמי "כיצד אני מביא אותי למקום של הקשבה אמיתית . ואם השאלה שלך היא האם תקשורת לא אלימה יכולה להביא אותך למקומות הללו אז התשובה לטעמי היא כן.

תוספת לתגובה של שי

התחברתי מאד לתגובה של שי. כל מילה חקוקה בסלע. זה נשמע מאד לא פשוט להיות אמפתי למישהו שנדמה לנו שפוגע בנו ואינו מתקשר בדרך שבה היינו רוצים, והאמת היא שזה הרבה יותר מסובך ממה שזה נשמע. צריך הרבה תרגול ומודעות. סדנה בתקשורת מאד עזרה לי גם באסרטיביות. לדעת מה אני רוצה, ולבטא את זה באופן מלא וברור, ועוד מבלי שהצד השני יראה בכך איום על הצרכים שלו. האם זה עונה לך ? מחשבה אחרת

למעלה