תקשורת

תקשורת

יש כל כך הרבה דרכים לתקשורת- בדיבור, בכתיבה, בשפת גוף, פנים מול פנים, דרך הטלפון או בפורום נידח בתפוז. האם יש הבדל מהותי בין שיטות התקשור? למה דמות שיכולה להצטייר בצורה מסוימת ברמת תקשור מסוימת, מתגלה כשונה לחלוטין ברמת תקשור אחרת (לדוגמה- אנשים שפנים מול פנים הם סגורים ושקטים, אבל בטלפון הופכים כמעט לאדם שונה לחלוטין) האם בני אדם יכולים לפתח ביטחון עצמי בצורת תקשורת מסוימת, ולהישאר חסרי ביטחון בדרך תקשורת אחרת? (והפעם אתן את עצמי כדוגמה- אין לי בעיה לכתוב פה הודעה שאני מניח שעשרות אנשים יקראו, למרות שאם הייתי עומד על דוכן הנאום ומעביר את המילים האלו בדיבור כשכולכם נוכחים בחדר, כנראה הייתי לחוץ יותר ואולי אפילו מתקשה להעביר את המסר) למה העובדה שאני מסוגל להתבטא בכתיבה לא בהכרח מעידה על יכולת התבטאות גבוהה גם בע"פ, או להפך?

טריאן

New member
הגורם להבדל הוא לא בהכרח בצורת דיבור.

אלה מושפע גם במידה רבה מהתנאים החיצוניים, לדוגמא,לבן אדם אין בעיה לבטא את עצמו פה בפורום בכתב אבל הדיבור מול קהל גורם לו למבוכה בגלל קול נמוך או גבוהה במידה מוגזמת.

WhiteChocolate

New member
../images/Emo108.gifיש כמה הבדלים..

נגיד כשמדברים מול קהל העובדה שמסתכלים רק עליך ומקשיבים רק לך מאוד משפיעה על אנשים ביישנים, אבל בכתיבה בפורום העובדה הזו לא קיימת, הבמה היא של כולם באותה מידה. עוד דבר - בכתיבה יש פחות ריסון מאשר בדיבור, לפחות אצלי :] ובכתיבה אפשר לשנות, לתקן, ליקרוא ורק אז לשלוח לפירסום, ובדיבור יש רק פעם אחת, אתה מדבר ולא יכול לתקן / להחזיר את המילים לפה כמו בכתיבה. וכמובן, יש אנשים ביישנים שיותר נוח להם להיות גלויים דווקא בפורומים כי אף אחד לא מכיר אותם ולא יודע מי הם.

תקשורת פנים מול פנים מכילה הרבה יותר

היא כוללת את המראה שלך , את הקול שלך , את אופן הדיבור , מהירות הדיבור וכמו כן את שפת הגוף. הדובר לעומת זאת , רואה עכשיו את העניים הבוחנות של המאזינים , את שפת גופם, את לבושם, הבעות פניהם וכן את ההתייחסות לדבריו, ממחיאת כפיים וצפייה עד לשעמום והתרגזות . התקשורת היא הרבה יותר רחבה ועמוקה כאשר מדובר בתקשורת ישירה. ההבדל נדרש, שכן כאן אתה בשליטה גדולה יותר על ערוץ התקשורת שלך , כלומר המלל . במידה ואתה מרגיש בשליטה גדולה יותר - אתה מרגיש בטוח יותר.

יש שוני בין סוגי תקשורת ובהחלט קיימים הבדלים

היה לי מאמר על ההבדל בין תקשורת פנים מול פנים לבין תקשורת אינטרנטית במגן בלשון, ופירטו שם הבדלים רבים, אשר יוצרים שוני. אם לוקחים בחשבון את השוני, ברור שהיכולת לתפקד בכל סביבה תהיה שונה גם כן. הבעה בע"פ והבעה בכתב אלו שני סוגי תקשורת מאוד שונים, ולכל אדם נוח במקום אחר.

למעלה