תקשור

מקווה26

New member
תקשור

התלבטתי אם לשאול ...ובכל זאת... אני מעוניינת ללמוד תקשור, אך יש לי דילמה, אני חושבת שמי שבאמת מתקשר וטוב בזה, זה "בא לו" לבד, והוא לא הולך ללמוד תקשור, ואם זה לא בא לי לבד, האם יש מקום ללכת ללמוד, האם זה נכון לעשות את זה , האם באמת ניתן ללמוד תקשור? תודה מראש

מקווה26

אחרי שתתחילי ללמוד יהיו לך את כל התשובות אך קודם נסי להבין מה את רוצה - לתקשר, ללמוד או קורס לנשמה, מרגיש לי שעדיין לא החלטת, יש חיבור? אהבה אריאלה

מקווה26

New member
אני רוצה הכל

אני רוצה לתקשר, אני רוצה לטפל, אבל איכשהו בחיים תמיד עבדתי עם הראש ולא עם מה "שמרגיש". מאז ומתמיד נמשכתי לנושא, ראיתי דברים, הרגשתי דברים, וגם היו לי מספר תקשורים במדידטציות, אבל עדיין אני לא בטוחה שאני באמת טובה בזה, ואני עדיין לא בטוחה שהחוויות "אמיתיות". בתוך תוכי זה מה שאני רוצה, אבל הראש...אויי הראש...פועל לפעמים הפוך...

ניתן ללמוד כל דבר...

השאלה היא למה דווקא בחרת בנושא התקשור...

רותי 11

New member
מקווה גם אני חשבתי כמוך בדיוק

וזה נכון שבגדול אנחנו יכולים ללמוד לבד לתקשר ואם נעמיק בזה - בסופו לש דבר הבעיה היא לא אם נתקשר או לא - השאלה היא אם נתקשר עם ההדרכה הנכונה שלנו ולא םע איזה מתחזה למשל או כל דבר שלילי אחר שיכול להוליך אותנו שולל וזה קורה די הרבה שלא כולם מתחברים באמת להדרכה הישירה שלהם, האמת שגם לא מחייב שנתחבר למשהו שלילי אבל עדיין אם זאת לא ההדרכה או האני העליון שלנו אין לנו בעצם באמת סיבה לתקשר עם אותה ישות. חשוב לדעת לזהות את ההדרכה שלנו ולהיות מחוברים אליה בעיקר. ואז זה דווקא יותר קל עם הדרכה לעשות.

מקווה26

New member
נראה לי שלא הבהרתי את עצמי נכון

לא התכוונתי שאפשר ללמוד לבד, התכוונתי שזה משהו בתוכנו שלא צריך ללמוד....בקיצור: "או שיש לך את זה או שאין לך את זה" ואיך יודעים אם יש לי את זה

ayala1234

New member
כולם כולם יכולים ללמוד תקשור

אלא שכמו בכל נושא שנלמד - יש כאלה שמתחברים יותר, ויש שמתחברים פחות יש כאלה שאולי מוכשרים יותר ויש פחות זה לא מעט גם עניין של תרגול והתנסות. בקיצור - אם בא לך ללמוד תקשור, לכי תלמדי, ורק ככה תגלי את כמה את מתחברת לתקשור. בעיקרון, כאמור, אין מניעה שכל אחד ילמד תקשור. בהצלחה!

מקווה 26 -יש הרבה גרסאות../images/Emo140.gif

ואמרת שכמה שנים את מרגישה דברים.. אז פשוט לומדים קורס בסיסי ואז יודעים. תיקשור לא נלמד בעשר עשרים שעורים או שנה, בלי לתרגל ולהתפתח וללמוד כל מה שקשור ליעוץ. תיקשור הינו סוג של טיפול- כי אנו מתקשרים לבני אדם שזקוקים ליעוץ בנושא כלשהו. וזה כרוך בהתפתחות אישית והבנה טיפולית. ואגב, לעצמנו לא רצוי לתקשר- כי אז התיקשור, לא בהכרח נקי , מאחר והוא מלווה ברצונות שלנו... בהצלחה אהבה אריאלה

ניתן ללמוד תיקשור

כולנו נולדים עם היכולת הזו, ויכולים לעורר אותה. כשלומדים בקבוצה יש המון עזרה ממלאכים - ואז ההיפתחות לתיקשור בדרך כלל מהירה יותר. זה נכון שיש אנשים כמו שאת אומרת שזה בא להם "טבעי" - כלומר אנשים שחשים ומקבלים מסרים ללא שום קורס ורצון להפתח. זה נובע מכך שיש להם אינטואיציה חזקה והם פתוחים לתיקשור באופן כזה או אחר. אבל זה בכלל לא נכון שמי שלומד לא מגיע לעוצמות כאלה. אני עדה לתלמידים רבים שמתקשרים בצורה עוצמתית לאין שיעור. יש לי תלמידה שעדיין לא סיימה את הקורס והיא כבר כותבת ספר בתיקשור. מדהים לא? אותי זה מדהים איך אנשים ניפתחים כל הזמן לדרך הזו - ובכזו מהירות. וגם משמח אותי מאד.
קורס תיקשור הוא חוויתי, עוצמתי ומפתח לאין שיעור. תיקשור זה כלי אדיר אבל בקורס לא לומדים רק לתקשר - אלא ממש דרך חיים.

למעלה