תקשיבו, או יותר נכון, קראו...

תקשיבו, או יותר נכון, קראו...

יש לי מקצוע מטומטם בביצפר שנקרא מנהיגות... אין לי כח לפרט עליו עכשיו, אז פשוט אכתוב בקצרה. תחילה אגיד שזו מורה שגרה בשטחים, אך אין לה בעיה לצאת משם למען השלום, טוב או רע, אין לי כח להתווכח, סתם רציתי להגיד זאת... ועכשיו לעניינינו... היא נתנה לנו שיעורי בית. שיעורי הבית היו לכתוב מכתב לחיילים המתנגדים לשירות בצה"ל בגלל שלא מסכימים עם דרכו... עשיתי אותם... הנה הם: מכתב לחיילי צה"ל המתנגדים לפעולת צה"ל מעבר לקו הירוק... ובכן... אתחיל בכך שכשאמרתי כי המכתב הוא לחיילי צה"ל לא ידעתי כלל וכלל אם לכתוב זאת, אך מכיוון שלא מצאתי דרך טובה יותר לקרוא לכם כך, זה יהיה רק "שמכם" לזמן קצר... ועכשיו לנושאינו. אנחנו מדינה דמוקרטית, ובדמוקרטיה, זכות כל אדם ואדם להתבטא. כן גם עשיתם, ולכן אין לי מושג למה צה"ל רוצה להעמידכם לדין. בנושא הבא כבר יש הרבה יותר מה לחשוב. למעשה, כמו במדינתנו הקטנה וה"חביבה" שלנו, יש ממשלה אשר לא תמיד משקפת את הדיעות שלנו, אך היא נבחרה ע"י מרבית העם. הממשלה נוקטת באמצעים, שלדעתי עושים את ממשלתינו מטומטמת, טיפשה ונכעסת, כמובן שרק לפי דעתי. האם יום יבוא ואגיד כי ברצוני להפסיק בכל תוקף לשלם מיסים? הרי המדינה כלל לא משתפת את דיעותיי. נכון... זה לא אותו דבר... אני אקבל שירותים שונים מן המדינה, ומאוד כדאי לי לשלם מיסים אלו (מה שהכי נחמד זה שאני עוד לא משלם כי אני ילד...), ולקבל אותם. אך נדמה לי שהבנתם אותי, ואת נקודתי... אני בדעותיי כמוכם, אך איני חושב שבמדינה דמוקרטית אנשים יכולים לעשות מה שבא להם למרות שאינם מסכימים עם דיעותיה של המדינה. למעשה אמי הבהירה לי כי אין היא מסכימה שאהיה קרבי, והשתמשה באותה סיבה כמו שלכם, ואין לי מושג מה לעשות... אני רק מקווה שבזכות אנשים כמוכם איכשהו יהיה שלום, ואז לא יהיה וויכוח מעצבן ביני לבינה... אז השורה התחתונה זו לא זו, כי יהיו עוד כמה מלמטה, אבל זהו המשפט המסכם... אני חושב כמוכם, ומאחל לכם את כל ההצלחה שבעולם, שלא לקחת את נטל הדמים על עצמכם, אך איני חושב שזאת זכותכם לקיים אותה. תודה, זיו גרינברג. ראיתי שקודם דיברתם אם חיוני לשרת בצהל או לא... אמרו לי מה אתם חושבים על דיעותיי...

bekN

New member
הפרחים {לאלמנות} צה"ל

אנחנו מדינה דמוקרטית שחרתה לעצמה בהכרזת העצמאות {תאורטית בלבד} את דגל השיוויון ואחוות האדם. בפועל מדינת ישראל הותקפה כמעט מייד במתקפה מכל הכיוונים ,שאין לי כל ספק שישראל הייתה המותקפת ולא התוקף ,במהלך המלחמה בוצעו מששי זוועה ע"י פלוגות אצ"ל ולחי וגם ע"י מספר יחידות של צה"ל הצעיר ,יש שיתווכחו על מידת החומרה בשל הזמן והמקום שבו בוצעו מעשים אלה ,אך אין בכוונתי להעלות זאת כרגע ,כמו כן ישן עדויות על גרוש/בריחה של האוכלוסיה הערבית ,גם כאן אין לי כוונה להתווכח. ישראל היא מדינה דמוקרטית ,אך ישנן סוגיות רבות העולות בקשר ל"דמוקרטיות" של ישראל {חוק השבות ,אפליה תקציבית ובכל תחומי החיים} בתור מי שבא מאזור שנבנה במסגרת יהוד הגליל אני יכול להעיד על כך בעצמי. אך הוויכוח כאן נוגע לדמוקרטיה ולשרות בשטחים. נכון, הממשלה נבחרה ע"י השיטה הדמוקרטית , אך יש ליזכור שהדמוקרטיה {עם דגש על ה-דמו} היא קודם כל של תושבי ישראל ולא של הממשלה ,ובמקרים שבהם הממשלה פועלת בצורה לא דמוקרטית או בניגוד לערכיה ,יש ל"עם" זכות להתנגד ,לרוב ההתנגדות היא במסגרת חוקי המשחק הדמוקרטיים ,קרי-באמצעות חקיקה ופעילות פוליטית ,אך כאשר הסיכוי לשנות את כללי המשחק הינו מזערי עד לא קיים ,ובהעדר אופוזיציה לממשלה ,אני שומר לעצמי את הזכות להתנגד למעשי אלימות ,והפרת זכויות האדם המובצעים ע"י צה"ל בתמיכת ובשליחות הממשלה. אין הדבר דומה להחלטה להפסיק לשלם מיסים או שאר דוגמאות מופרכות שהועלו ,משום שלא מדובר בשיבוש הסדר הדמוקרטי ,והמנהלי של המדינה ,מדובר בהתנגדות לגיטימית נגד אי צדק אנטי דמוקרטי בעליל. אני לא אשב בשקט בזמן שמבוצעים פשעים בשמי. יש שיגידו שאנחנו מותקפים כל הזמן ויש לנו את הלגיטיהציה להדיב בהתאם ,אך אלה לא הפלשתינים שאני דואג להם ,זה לנו , תראו מה קרה לנו ,תראו לאן אנחנו עלולים להגיע ,ההשחתה הזאת היא לדורות ,והיא תחזור אלינו כמו בומרנג. לא יעזור כלום ,הכיבוש משחית ,ההתנחלויות הן החטא הגדול ביותר של הציונות והן תביאנה לנפילתה -אני מבטיח לכם. אני מעריץ את הסרבנים על האומץ שלהם ,לקום כך נגד הבא ,זה אולי מסוכן לצהל ,אבל יש לזה השפעה ,ואולי הסכנה הזאת היא זאת שתביא לשינוי המיוחל כן חיוני להתגייס ,אך לא לשם כך, וזאת בהחלט זכותם של הסרבנים לקיים את ההתנגדות ,אם לא הם אז מי? אני מרגיש שישנה התעוררות ואני מברך עליה ,ישר כוח! חזק ואמץ, צור ישראל יחזקנו ,אמן הר הצופים. בקנר

למעלה