תראו איזה מדינה יש לנו...(קצת ארוך)

miss1s

New member
תראו איזה מדינה יש לנו...(קצת ארוך)

קודם כל סליחה שאני לא פעילה בפורום (אבל אני עוקבת...) אחותי וחבר שלה מתחתנים בע"ה ביום שני, שניהם חרשים בדרגה זו או אחרת, הם הלכו לרבנות , פתחו תיק והכל טוב ויפה, הם שאלו איזה כתובה הם מקבלים - ענו להם |"רגילה לחלוטין" אתמול חמותה לעתיד באה לקחת את הכתובה וראתה שהכתובה היא לא הרגילה אלא זאת עם הנוסח המשפיל (חרש טיפש וכסיל, עד כמה שזכור לי), רבה עם הרבנים והם אמרו לה שהם יידעו את הזוג שהם לא יקבלו כתובה רגילה וזאת הוכחה שהם לא שמעו מה שכמובן שקר גס (ואלה אנשים "צדיקים"), בינתיים אנחנו מנסים בכל דרך שתהיה להם כתובה רגילה מקסימום הם יתחתנו עם רב רפורמי... לפני שנתיים הייתה תוכנית על זה, חשבתי שמאז שינו דברים, מסתבר שלא... והכי מוזר שאני התחתנתי לפני שנתיים ולא עשו לי שום בעיה אז אמרתי להם ומה הם ענו לי? "בעלך שומע ובגלל זה זכית בכתובה רגילה" איזה חוצפה להגיד שזכיתי!!!| מישהו כאן נתקל בחומה הזאת? ואם כן מה עשיתם?

אנחנו התחתנו עם הרב ריסקין מאפרת

אנחנו כמעט ולא התחתנו בגלל זה... היה לנו סיפור שחיפשנו רב, אפילו יצרנו קשר עם עמותת צהר שזה רבנים יחסית ליברלים, אבל כולם בדקו כמה בדיוק הבנזוג שלי שומע... בסוף הגענו לרב ריסקין (הרב של העיר אפרת) שהבין את הענין לחלוטין (מה זאת אומרת, הוא אמר, הייתי בניו יורק בחתונה של חרשים שדיברנו בשפת סימנים, ודאי שזו כתובה רגילה! העיקר זה התקשורת) וכולי. והיה ממש כיף איתו. חבל לבזבז זמן וכאב לב על הרבנות.

צלף

New member
לפני ארבע שנים היה משדר בכל בוטק

ביוזמת רפי גינת וארגון בקול שהראו בשידור של מצלמה ניסתרת את כל הסיפור עם הרבנות. אני מציע לכם לפנות לארגון בקול, יש להם רשימה של מועצות דתיות ורבנים שחירש שומר נפשו ירחק מהם, אבל היום יש הרבה יותר רבנים שלא עושים בעיות... דרך אגב הרב ריסקין חיתן גם אותי, אבל אז בכלל לא ידעתי מהבעיה הזאת...

eyal998

New member
צריך את הרבנות והרב "הנכונים"

הצטערתי לשמוע שעדיין יש כתובה "סוג ב". לפי מה שהבנתי מניסיונם של אנשים אחרים, יש ערים שבהם הרבנות מחמירה יותר ויש ערים שבהם הרבנות פתוחה וליברלית יותר. ושבכלל יש צורך לבחור את הרב "הנכון" שהוא ליברלי, מתקדם, ונכון להאבק למען בני הזוג לקבל כתובה רגילה. אולי כדאי לפנות לארגון בקול או אח"א, הם ניהלו בזמנו מאבק לכתובה רגילה לכולם, ואולי הם יוכלו לסייע.

מזל טוב, מצטערת לשמוע על כך אבל

אנחנו דווקא קבלנו יחס מצוין. האמת שסיפורים על כתובה רגילה וכתובה סוג ב' שמעתי הרבה ולכן לרבנות הגעתי עם הרבה רוח לחימה , מצויידת בכל הדיפלומות שלנו מתקופת הלימודים (למקרה שיהיה צורך להוכיח שאנחנו לא טיפשים...) מוכנה ומזומנה להפוך שם שולחנות... (הרבנות שלנו היא בחיפה). להפתעתי הרבה הם היו ממש בסדר. תוך חמש דקות הינו כבר בחוץ. הרב ישר ראה שאנחנו לא שומעים ודיבר מאוד ברור ודאג שנבין את מה שהוא אומר (שזה לא דבר פשוט עם כל הזקן). היה צריך להביא לרבנות את הכתובה של ההורים , משהו שלא ידעתי עליו, ולך תמצא את הכתובה של ההורים שלך מלפני 30 שנה... אז הרבי אמר - אין שום בעיה - הם התחתנו בחיפה? הלך לארכיון וחזר משם עם ספר עב כרס ששם ההורים שלי היו רשומים.... היתי המומה מהיחס הטוב. הלוואי שבכל מוסדות הממשלה היתי מקבלת יחס כמו שקבלתי שם ברבנות וההתחשבות במגבלת השמיעה. היה פשוט ת-ע-נ-ו-ג.

miss1s

New member
תודה על התשובות

גם אני לא נתקלתי בבעיות, ולכן הייתי בשוק מהיחס שאחותי וגיסי (לעתיד) קיבלו

miss1s

New member
סוף טוב הכל טוב

אחרי מלחמה לא קטנה, הרבנים קיבלו את דברי הזוג לעתיד והבטיחו להם כתובה רגילה תודה על התגובות...

soheel

New member
ממש מגעיל

למרות שאני לא יודע מה זה "כתובה" סוג א וסוג ב , אני ממש מתפלא מהיחס הפוגע כלפי החרשים.וזה רק מוכיח עד כמה הדת ואנשי הדת הם אנשים ממש סוג ב

ani Hayehida

New member
אמת ונכון ואפשר להתחתן בעיריה...

בלי כל הצביעות הרבנית והפיגור של ימי הביניים. אגב, הטקסט שלהם אומר: חירש ושוטה וקטן, ומשמעו שחירש וטיפש וגמד אינם שווים לאנשים רגילים, אלא מצויים באותה קטגוריה של אנשים סוג ב', כפי שנשים וחוזרים בתשובה גם הם סוג ב' עבור היהדות האורתודוקסית (לתשומת לבך, צלף!). לחוזר בתשובה לא ישדכו כלה בתולה וחסודה ובעלת שם טוב וממשפחה מכובדת, אלא את מי שהם מחשיבים כשאריות, כבררה, כפסולים - גרושים, אלמנים, חולי נפש ושאר "מצורעים". אילו הייתי נתקלת ביחס מבזה כזה מצד הממסד הדתי, כפי שמתבטא בכתובה" מיוחדת" לחירשים, הייתי זורקת להם אותה בפרצוף וחיה בחטא עד סוף ימיי...

מי צריך כתובה...? ../images/Emo4.gif

כדי להיות זוג, לא צריך פיסת נייר מהרבנות. מספיק לחיות יחד, ולעשות יחד ילדים לרוב. ומי יגיד לי שזה חיים בחטא? הרבנות? כאילו שאכפת לי מה שהיא חושבת עלי. אז מה אם אני גמד גיבן,שוטה וחירש? לכל אחד יש הזכות להקים משפחה קוואדי

miritsk

New member
אני דווקא נגד לחיות ביחד

בלי נישואים. וחוץ מזה זה דווקא נחמד להנשא דרך הרבנות. כמה ארועים בחיים יש לנו שמסמלים את היותנו יהודים? ברית מילה, נישואין ומוות. סך הכל שלושה.

מה כל כך מיוחד בלהיות יהודי? ../images/Emo104.gif

ואני בכלל ישראלי, אתיאיסט כמובן

יבוא יום ו..

הדת עם הנצרות, האיסלם והיהדות, אולי בעוד 50 שנה תוצא מחוץ לחוק בעזרת השם, אמן!

צלף

New member
השמועות על מותנו היו מוקדמות מידי

בוא נגיד גם לפני חמישים שנה היו שאמרו וגם הוציאו את הדת מחוץ לחוק (הקומניסטים), והלקח הוא שדת תתקיים כל עוד יש אנשים שרוצים ומרגישים מחויבים לדת...

להתחתן בעירייה?

רגע, אבל כאן זה ישראל.. אין חתונות אזרחיות ובטח שלא בעירייה. אפשר לנסוע להתחתן בקפריסין, גם ירח דבש זול בחו"ל וגם חתונה שמוכרת על ידי משרד הפנים, ואחרי החתונה לעשות מסיבה משפחתית/עם חברים. מקבלים פחות כסף אבל גם מוציאים פחות כסף.

Chuck U Farly

New member
הכוונה ל"אני דווקא נגד לחיות ביחד"

המגלמת את כל השמרנות, ההכללה וההתחסדות שיש בפורום הזה.

אוי ואבוי

זה עוד אחד מהדברים שבהם ההלכה צריכה להשתנות ומהר הרבנים מחויבים להלכה. הרבנים של בתי הדין הם האחרונים להקרא צדיקים נכון פעם היתה בעיה של "חרש שוטה וקטן". שלושת הטיפוסים שאין אחד מקיש על השני.כלומר זה שאתה חרש לא אומר שאתה קטין או טיפש וזה שאתה טיפש לא אומר שאתה חרש או קטין. בקיצור את שלושת הטיפוסים האלו איגדו יחד לאיזה קבוצה שלא מקבלת עול מצוות לדעתי. טעות!!!!! היום בוודאות אפשר להוציא את החרשים מהעניין. וכמובן שאף אחד מן הרבנים לא יעשה זאת. תהיו בטוחים שאם בן של רב הוא לקוי שמיעה. הוא כבר יקבל פטור מה"חרש" לפי ההלכה.

למעלה