marabo
Well-known member
כאשר בית המשפט מזוהה עם השקפה מסוימת, הוא מקומם עליו ציבור שמצדד בהשקפה אחרת. זו קפיצה לסמבטיון גועש של מחלוקות, שהמקום לברר אותן אינו ביהמ"ש אלא הכנסת ובימות אחרות. אנו הוכשרנו לשפוט. לא לשלוט. יש כאן יומרה להציב את השופטים מעל הכנסת. הכנסת היא הריבון. לא אנחנו.
אני שייך לדור שהקים את מערכת המשפט בארץ", סיפר לנדוי, "ב־1939 כבר הייתי שופט שלום, כשקמה המדינה מוניתי לשופט מחוזי. ב'עליון' כיהנתי כ־30 שנה, 16 מהם כמשנה לנשיא וכנשיא. כבר שנים שאני מחוץ למערכת, מסתובב בתוך עמי ונחרד למשמע אזני. ספונים רעי הטובים בחדריהם בבית המשפט העליון ואינם קשובים דיים למה שקורה מחוץ לארבע כתליהם. יום אחד הם ישאלו את עצמם – מדוע איבדנו את אמון הציבור?
אני שייך לדור שהקים את מערכת המשפט בארץ", סיפר לנדוי, "ב־1939 כבר הייתי שופט שלום, כשקמה המדינה מוניתי לשופט מחוזי. ב'עליון' כיהנתי כ־30 שנה, 16 מהם כמשנה לנשיא וכנשיא. כבר שנים שאני מחוץ למערכת, מסתובב בתוך עמי ונחרד למשמע אזני. ספונים רעי הטובים בחדריהם בבית המשפט העליון ואינם קשובים דיים למה שקורה מחוץ לארבע כתליהם. יום אחד הם ישאלו את עצמם – מדוע איבדנו את אמון הציבור?
כשנשיא העליון בדימוס אמר על אהרן ברק: "דרכו מעוררת שנאה, והיא מסוכנת לבית המשפט ולמדינה" | ישראל היום
בליץ הראיונות של הנשיא בדימוס ברק ואיומיו על סופה של הדמוקרטיה הישראלית, החזיר אותנו לדברים שאמר על דרכו בעבר השופט המנוח משה לנדוי, מהאבות המייסדים של מערכת המשפט הישראלית, בשיחה עם כתבנו נדב שרגאי: "הוא אינו משלים עם מקומו של בית המשפט במדינת ישראל. הוא מוביל אותו במדרון חלקלק אל תחומים לא לו"...
www.israelhayom.co.il