תראו חברים...

מעניין מאוד

הייתי שמחה לדון באיור, שלדעתי מנסה להכנס ל"ראש" של בארט כשכתב את השיר - ועושה זאת בצורה מעוררת מחשבה. אך לפני כן: האם תוכל לומר לנו מהיכן לקחת את האיור? אני מניחה שהוא קשור לביצוע שהקליט רובין היצ'קוק (מה-Soft Boys) לשיר, בסביבות שנת 1980, שכן על גבי האיור מאוזכר שם חברת התקליטים שלו. היצ'קוק, כזכור, הוא אוהד גדול של בארט וגם הופיע בסרט הדוקומנטרי שערך ה-BBC על סיד לפני שנתיים, ושהוקרן גם בארץ. למען הסדר הטוב, יש לציין מהיכן לקוח האיור, מי המאייר וכמובן לקבל את רשותו של אותו מאייר (או רשותו של האתר בו הוא מאוכסן), לפני שמעתיקים אותו לפורום, וזאת מפאת ענייני זכויות היוצרים. על פי הנחיות "תפוז" אסור להעתיק כתבות/יצירות לפורום במלואן, כאשר מקורן ידוע, בהעדר רשות בעל זכויות היוצרים. במידה ולא ניתן לקבל רשות כזו, יש לתת לינק ליצירה/מאמר, במקום להעתיקם. לא הייתי רוצה למחוק את האיור, ולכן אודה לך אם תוודא את הפרטים הנחוצים, אחרת אאלץ למחוק את הודעתך, לצערי.

MellowShip

New member
האיור.............

הורדתי את האיור מתוכנה לשיתוף קבצים, האדם שממנו הורדתי את זה אמר לי שהאיור הזה פורסם מזמן במגזין נורא ישן וזכויות היוצרים עליו מתירות את פירסומו בכל גוף..בדיוק כמו זה שפה...

מה לא ברור? ../images/Emo8.gif

זוהי מודעת "חג מולד שמח" שפרסמה סוכנות האמנים של בריאן מוריסון לרגל חג המולד בשנת 1968. הסוכנות יצגה אמנים רבים, ביניהם את הפלויד (ולכן האיזכור של הסינגל Point me At The Sky) וכן את ה-Pretty Things (התווית על הבקבוק השמאלי נושאת את האיור שהופיע על עטיפת אלבומם המפורסם, S.F. Sorrow), ואת מארק בולאן בגלגולו הראשון (Tyrannosaurus Rex, שהפך אח"כ לטי-רקס), ואת קפטין ביפהרט האמריקאי (קולגה של פראנק זאפה ואמן חשוב בפני עצמו) ואת איינסלי דנבאר שהצטרף זמן קצר אח"כ לג'ף בק, כמדומני. סטיב או'רורק היה מנהל חשבונות בסוכנות של בריאן מוריסון, והוא היה המופקד על ה"תיק" של הפלויד, עד שפרש מהסוכנות כשנה אח"כ, ולקח את הפלויד איתו. מן הסתם, המודעה פורסמה בעיתוני המוסיקה של התקופה. באשר לאיור הקודם, יתכן בהחלט שיש עליו זכויות יוצרים (ואפילו סביר. ראה את התאריך המוטבע עליו - 1980), אבל בוא נאמר שאנחנו לא יודעים מה המקור, ולכן לא יכולים לבקש רשותו, ונסתפק בכך.

למעלה