שרית, זה שיר דיכי?
את צודקת! לא הייתי מעלה בדעתי, "הכל עומד במקום"נשמע כזה קצבי, זריז וקליט. אבל עכשיו אחרי שאמרת את זה, חשבתי על המלים. זה על מישהו שהתאבד? ("רצית לעוף כמו ציפור"??) שרית תסלחי לי, כן? אבל מאז שהכרתי אותך ואת מפרשנת לנו את השירים ומה שמאחוריהם, אני רק שמה לב לכמה שירי דיכי כן יש לגלי...
אני יודעת שזה שובר לך את התיאוריה שהשירים של גלי הם פוזיטיביים, אבל אני לא בטוחה שזה כל כך נכון. יש לה לא מעט שירים עצובים או אולי נכון יותר לומר מרגשים. כרגע לא הכל עולה לי לראש אבל מה עם "צעד 1 לפני הנהר", "רק אתמול" (ממש לא שיר חיובי עם כל תחושת הפספוס שבו), כאמור "עוף מוזר", מה עם "פרח משוגע"?, ו"ערמונים מהאש"? ממש לא משמח, אפילו "תני לו פרח" גורם לי לבכות (טוב זה לא חכמה לגרום לי לבכות...
. ויש עוד המון. אני דווקא מעדיפה את השירים האלו. זה לא בדיוק שירי דיכאון מהז'אנר הנמוך הפופולרי המוכר, הם לרוב שירים עם איזה תחושה של החמצה, של אכזבה, של ציפיה אין סופית וגם של אובדן וגעגוע. יש בהם משהו מרגש מאד על אף העצב שבהם. אני מאד מסכימה לזה שלגלי יש לא מעט שירים "פמיניסטיים". בקטע הזה היא באמת מזכירה את כריסי היינד והפריטנדרס לדעתי. וזה יפה. לא פמיניזם לוחמני, אלא הבנה נשית שקטה וכואבת על עולמן של נשים. אוףףףף מה זה נהייתי פילוסופית מאז שאני פה...