תראו מה השירים של גלי עושים לאנשים

עדי 345

New member
אמצע ספטמבר

השיר "אמצע ספטמבר" גם מיוחד מאוד. פעם בצבא, בעמדת שמירה מבודדת באמצע שום מקום ברמת הגולן, מישהו כתב על עמדת השמירה את כל המילים של "אמצע ספטמבר". חייל אחר צייר ליד משהו שמזכיר ממש את האוירה בשיר: "כל הקיץ הרקיע היה אדום מכאב, מתחתיו האדמה בוערת..."

שרית7

New member
קראת מה שרשמתי לפני כשבועיים?

לגבי החייל שהתאבד וביקש שיקריאו מעל קברו את מילות השיר "עוף מוזר"? לשמחתי הרבה ואני בטוחה שגם לשמחתה של גלי לרוב השירים שלה קונוטציות חיוביות. השירים שלה נותנים כח ועידוד בעיקר לנשים. כל שיר עם המשמעות שלו והעומק שלו. הכל עומד במקום הוא בפירוש שיר הספד הרבה לא יודעים את זה בגלל הקצביות שלו.

שרית, זה שיר דיכי?

את צודקת! לא הייתי מעלה בדעתי, "הכל עומד במקום"נשמע כזה קצבי, זריז וקליט. אבל עכשיו אחרי שאמרת את זה, חשבתי על המלים. זה על מישהו שהתאבד? ("רצית לעוף כמו ציפור"??) שרית תסלחי לי, כן? אבל מאז שהכרתי אותך ואת מפרשנת לנו את השירים ומה שמאחוריהם, אני רק שמה לב לכמה שירי דיכי כן יש לגלי...
אני יודעת שזה שובר לך את התיאוריה שהשירים של גלי הם פוזיטיביים, אבל אני לא בטוחה שזה כל כך נכון. יש לה לא מעט שירים עצובים או אולי נכון יותר לומר מרגשים. כרגע לא הכל עולה לי לראש אבל מה עם "צעד 1 לפני הנהר", "רק אתמול" (ממש לא שיר חיובי עם כל תחושת הפספוס שבו), כאמור "עוף מוזר", מה עם "פרח משוגע"?, ו"ערמונים מהאש"? ממש לא משמח, אפילו "תני לו פרח" גורם לי לבכות (טוב זה לא חכמה לגרום לי לבכות...
. ויש עוד המון. אני דווקא מעדיפה את השירים האלו. זה לא בדיוק שירי דיכאון מהז'אנר הנמוך הפופולרי המוכר, הם לרוב שירים עם איזה תחושה של החמצה, של אכזבה, של ציפיה אין סופית וגם של אובדן וגעגוע. יש בהם משהו מרגש מאד על אף העצב שבהם. אני מאד מסכימה לזה שלגלי יש לא מעט שירים "פמיניסטיים". בקטע הזה היא באמת מזכירה את כריסי היינד והפריטנדרס לדעתי. וזה יפה. לא פמיניזם לוחמני, אלא הבנה נשית שקטה וכואבת על עולמן של נשים. אוףףףף מה זה נהייתי פילוסופית מאז שאני פה...

שרית7

New member
דיכי לא ממש הייתי אומרת

השיר הכי מרגש אותי הוא דרך ארוכה וגורם לי תמיד להזיל דמעה. אני חובבת ספרות מושבעת זה היה המקצוע האהוב עליי בביה"ס מאז ומתמיד, אוהבת לנתח שירים ו"הכל עומד במקום" לא יכול להתפרש לכיוון אחר... "איך אתה לא מסתכל מעבר לצד האפל" או היית כאן ופתאום הכל נטרף כמו חלום"... האמת שזה יכול להתפרש גם כמו סתם שיר פרידה וכמו מישהי שמנסה לעודד מישהו פסימי אבל משפט הסיום כב רלא משאיר מקום לספק: "הלילה העצב הוא רק מקום אחר חדר כיסא ופסנתר פרח ליד הגדר..." מה שנשאר אחריו... לגבי השאר לא הייתי אומרת דיכאוניים. מה שבטוח כמעט כל השירים שגלי בוחרת הם שירים עם עומק ומשאירים מקום למחשבה בם לא חולפים ליד האוזן...

R o b b i e D

New member
הכל עומד במקום-שיר גדול

ומי שיודע את הסיפור שמאחורי בכלל מרותק. אכן שרית, "דרך ארוכה" הוא השיר הכי יפה ומרגש וגם לי זה גורם תמיד להזיל דמעה. בהיכל התרבות הופתעתי מעצמי מאד כאשר השיר "גלידה" גרם לי להזיל דמעות ולהתרגש מאד. הסיפור שהיא סיפרה לפני והעיבוד המצמרר לשיר פלוס מומנט ההפתעה שהיא שרה את זה ואיכות הביצוע שלה היה פשוט מושלם.

למעלה