תראו מה מזג אוויר יכול לעשות

danezeq

Member
תראו מה מזג אוויר יכול לעשות ../images/Emo13.gif

אותה זווית ב-ד-י-ו-ק! אגב מחר גשם! :):)

TheIllustrator

New member
וואו!!! באמת מדהים... ../images/Emo13.gif

אבל שם לב... פעמים רבות צילום בימים מעוננים יוצא מעניין יותר מצילום ביום שמשי.
(למרות שהוא בעייתי יותר)

danezeq

Member
צודק -יש לך עצות לצילום ביום מעונן?

פעם אחרונה שצילמתי ביום מעונן התמונות יצאו ממש..... חרא (סליחה
) דבר אחד שאני למדתי -לכוון כמה שפחות על השמיים ויותר על החפץ (במקרה שלנו מגדל...) האם מישהו יודע אם צילום במצלמה דיגיטלית פחות טוב לצילום ביום מעונן? (אני יודע שבאופן כללי פילם תמיד יותר טוב) תסתכלו לא רק על השמיים אלא על המגדל -תראו איך כל הזכוכית משתנה ביום מעונן לזכוכית בהירה!

TheIllustrator

New member
יש.... קצת ../images/Emo13.gif

כפי שציינת, התמקדות באובייקט(בניין, במקרה שלנו), חייב להעשות בצורה האופטימלית - יותר מידי שמיים מעוניים בתמונה, והאובייקט יצא כהה ולא ברור(סתם "קו מתאר" של הדבר המצולם), ע"פ רוב. (יש לי כמה תמונות שמאד ממחישות טעות טפשית ככזאת). בנוסף, מאחר ומדובר ביום מעונן, נסה לצלם כמה שיותר עם כיוון האור מגב הצלם ולכיוון האובייקט. צילום בניגוד לכיוון, ייצור שוב תמונה מאד כהה ולא ברורה, בדרך כלל. (אגב, זאת הסיבה שלא אהבת את תמונותי של הסיטי טאוור בסשן הצילומים הקודם שלי, הוא יצא די כהה... אני אהבתי את זה, אבל בכל מקרה...) אנני מבין מאד במצלמות דיגיטליות(את הידע הבסיסי שלי בנושא אני מקווה לרכוש בקרוב), אבל ככלל - צילום ביום מעונן מצריך פתיחת צמצם איטית יותר. אם יש אפשרות לחשוף את התמונה זמן רב יותר גם במצלמות דיגיטליות(ואני בטוח שבטובות חייבת להיות אפשרות כזו), אז זאת האפשרות המעודפת - ונא להיות מאד יציב או לעבוד עם חצובה - אחרת יצא משהו מאד לא מוגדר!
עקרונית... אלה הן עצות מאד חיוביות. והייתרון במצלמה הגידיטלית... אם יצא חרא(אתה אמרת! LOL
), אז אפשר תמיד לצלם שוב - זה לא עולה כסף.

אושר מ

New member
דניאל, קצת פרוט על מה שאילו אמר

צמצם: המצלמה באוטומטי, בדר"כ עובדת על 5.6 אתה צריך לפחות צמצם ביום כזה, כדאי שיכנס יותר אור. אל תתבלבל. לפתוח צמצם הכוונה היא בעצם להוריד את המספר. כלומר לרדת ל 4 או ל 2.8 אני לא יעת כמה המצלמה שלך "משוכללת" עכשיו שים לב, אם אתה פותח צמצם, יש להוריד את זמן החשיפה (ולהפך) אחת התמונה תצא בהירה מידי. מכאן, שבמקום לפחות צמצם אתה יכול להעלות את זמן החשיפה. שים לב שמעל 1/60 יש צורך בחצובה כי היד האנושית אינה מספיק יציבה. בטח יד שאינה מאומנת. בהצלחה. אני רוצה לשמוע מה יוצא, כן?

danezeq

Member
אני לא יכול לקבוע כמה זמן הצמצם

יהיה פתוח המצלמה "מחליטה" בצורה אוטומטית לפי כמות האור אבל כשאין מספיק אור אז הצמצם פתוח הרבה זמן והתמונה יוצאת מרוחה בגלל זה אני מעמיד אותה על משהו שאני מצלם (אין לי חצובה
)

למעלה