תראו מה מצאתי ביצוע לריקוד שלמדנו מזאזא חסן

קונקי1

New member
תראו מה מצאתי ביצוע לריקוד שלמדנו מזאזא חסן

למי ששחכה את הכיראוגרפיה ל"גאבר" שלמדנו בשבת קיייצית עם זאזא חסן הנה ביצוע של הרקדניות שמתחרות בימים אלה בתכנית "היזי יא נוועאם" ב- LBC אני רקדתי ליד דורית ייני ותאמינו לי היא שמה את כולן בכיס הקטן בביצע של הריקוד הזה. אז יאללה שבת שלום

לא צפיתי בתוכנית

מהקליפים הבודדים שראיתי ביוטיוב דיי השתעממתי. אגב כל הרקדניות נראות ממש דומות כאילו בחרו אותן על פי שטנץ מסויים. מה גם שבצילום באה לידי ביטוי החזות החיצונית שלהן יותר מאשר הריקוד שלהן.

מסכימה...

לא רק משעממות, גם לא ממש מוצלחות... לפחות לא אלו שאני ראיתי... "אליפות העולם בריקודי בטן"?? נשמע לי קצת פומפוזי- הרמה היא יותר רמה של "כוכב נולד"- טובות, אבל דרכן עוד ארוכה עד שיתקרבו לרמת אלופות... או שמה שראיתי זה אודישנים... לא יודעת, נראות סתמיות באמת...

בשידור של אתמול אהבתי במיוחד את הרקדניות...

מאוקראינה, שהייתה גם חביבת השופטים מאוד, וגם את הרקדנית ממרוקו. היה גם נחמד מאוד לראות בסוף כל אחת מבצעת סולו תופים לצליליו של הדרבוקיסט שהפליא לנגן!! מעניין מה זה היזי יא נוואעם. היזי זה כנראה להזיז, אבל מה היתר אני לא יודעת.

קונקי1

New member
לדעתי, יש בעיה עם הצלמים של התכנית בכלל

הם מצלמים כאילו כרגע גילו את פעלולי הטכניקה ובמקום לצלם את הריקוד הם מראים מה אפשר לעשות עם מצלמה מתעכבים על צילום מלמעלה, צילום קרוב של החגורה וכדומה כאילו תראו "אני יודע גם לעשות זום ולא רק לצלם" השבוע כל אחת ביצעה סולו תופים ולצלם היה ממש חשוב שהקהל בבית יכיר את המתופף ופועלו כך שבמקום ריקוד היו המון תקריבים של המתופף . אני צופה בתכנית כי מאוד מעניין לשמוע את התגובות וההתייחסות של דור "המייסדים" לביצועים והריקוד של הדור החדש

י ע ל י ק

New member
ואללה צודקת ../images/Emo13.gif

מזמן שמתי לב לתופעה הזו, גם בתכניות של שידורינו בערבית. ולפעמים גם בתכניות של ערוצים מרוסיה. אז או שהם פחות מיומנים, או שזהו פשוט סגנון אחר? אני בכל אופן מסכימה איתך לחלוטין שכאשר מצלמים מופע שהוא בתנועה - צרכים לשמור על מצלמה יציבה, אחרת מפספסים את התנועה עצמה. וגם צרכים לתת לעין לנוח קצת שלא תתעייף

קונקי1

New member
נכון, ויש לזה גם שם - סגנון השוויץ

או בעגת העם - "לא חשוב מה אני מצלם תראו מה אני יודע לעשות" למסיבת בת המצווה של ביתי שכרנו צלם נחמד שראינו עבודה קודמת שלו ונראה לנו בסדר גמור, אלא שלמסיבה עצמה הוא שלח את עוזרו הצעיר והנמרץ שחשב מן הסתם שלצלם מסיבה שמחה ונעימה זה משעמם במקום זה קיבלנו - אמנות אנחנו בתוך כוכבים מסתובבים פנים של דודות בעגולים גדולים וקטנים מתקרבות ומתרחקות במהירות היסטרית , כולנו רוקדים שעה במבט מהריצפה, כולנו בצבע כחול, תקריבים מטורפים של אוזניים והכי חשוב כמות השערות שיש לדוד יחזקאל באף. אם לזה לא קוראים סגנון - אני קוני למל
ו- התגעגעתי אליך

dorityeyni

New member
היי קונקית... תודה על המחמאה!!!!

היתה חבורה שלימה של רקדניות טובות באותה סדנא, עם ה"זאזא" . אני צריכה ל"החיות" את הריקוד , לא רע כריקוד קבוצתי. תודה ושבת שלום דורית

קונקי1

New member
../images/Emo24.gif נכון היו רקדניות טובות

ואפילו טובות מאוד, אבל הייתי מרוכזת ב"ללמוד" ולא ממש שמתי לב במקרה רקדתי לידך ולא יכולתי שלא להבחין בביצוע היפה שלך אבל כשלמדתי כוראוגרפיה בשיעורים (ולא בסדנא חד פעמית) שמתי לב למשהו מעניין לכל אחת יש את התרגום שלה, למה שהמורה מלמדת וזה כל היופי, האינטרפנטציה האישית, אותו ריקוד וכל אחת מביאה משהו אחר לפעמים ביצוע מלא הבעה ומדליק , ולפעמים רק טכניקה ותו לא ...

למעלה