תראו מה מצאתי. מה דעתכם?

סנסה25

New member
תראו מה מצאתי. מה דעתכם?

http://www.cbc.ca/news/canada/toronto/budget-2017-sidebar-1.4086229

כל הזמן הדאיג אותי נושא הרפואה והנגישות אליה באונטריו. בעיקר בגלל הילדים שלנו
תרופות מצילות חיים עלולות לעלות הון. ומה יעשה מי שאין לו ביטוח משלים מהעבודה? טוב לדעת שמשהו מתחיל לזוז לפחות עבור אנשים צעירים וילדים

michaelbl

New member
הממשלה עכשיו באטרף של צ'יפורים לקראת הבחירות

הם גם הולכים להקפיץ את שכר המינימום ל15$ שזה זוועה

זוועה למי?

לתאגידים המסכנים שיאלצו לנצל פחות את העובדים שלהם? לעובדים שמרוויחים שכר מינימום ובקושי מצליחים להתקיים? היחידים שעבורם זה באמת זוועה הם העסקים הקטנים. על הוולמארטים והלובלואוס אני לא מרחם...

ולגבי תרופות מרשם ללא תשלום- בלי זה רפואה ציבורית היא לא באמת ציבורית. כל חוקרי מדיניות הבריאות הקנדים שאני מכיר טוענים שזה היה צריך להיעשות כבר מזמן ובכל קנדה. או שאתה מעדיף את השיטה האמריקאית (לפני אובמהקר) שבה שירותי בריאות נתפסים כמוצר צריכה? צר לי, אני מעדיף את התפיסה האירופאית שלפיה שירותי בריאות הם חלק ממכלול זכויות האדם. ולפני שאתה קופץ עם המחיר, תבדוק איזה חלק מהתל״ג מוציאות קנדה וארה״ב על בריאות לעומת מדינות OECD אחרות ואיפה מדורגים שירותי הבריאות שלהן לעומתן. הסקרים של ה Commonwealth Fund הם מקום טוב להתחיל בו.

ועוד שני דברים

קבוצת הגיל של צעירים עד גיל 25 היא לא בדיוק הצרכנים הגדולים של תרופות מרשם יקרות. זה צעד קטן ויחסית לא יקר לעומת להחיל זאת על כלל האוכלוסיה או על אנשים מעל גיל 65 שהם הצרכנים הכבדים של תרופות מרשם. מי שזה באמת יעזור לו הם קבוצה יחסית קטנה של משפחות לילדים עם מחלות קשות כגון סרטן שמחיר התרופות יכול לפעמים לרושש משפחות.

ודבר אחרון: להערכתי, שום צ׳ופרים של לקראת הבחירות לא יצילו את קת׳לין ווין והממשלה שלה. ההימור שלי: ממשלת מיעוט של ה PC

סנסה25

New member
זו בדיוק הכוונה

הקבוצה הקטנה של התעירים שזה באמת יעזור להם הם משפחות של ילדים חולי סרטן. לצערי נתקלתי בכמה משפחות בישראל שילדיהן חלו בסרטן וזה היה נורא. מפחידה המחשבה שתרופות כאלה בקנדה עד היום כלל לא היו מסובסדות. אני תמהה איך הם הסתדרו
לגבי בני 65 ומעלה קראתי שיש תכנית באונטריו שנקראת Ontario Drug Benefit ומכוון לגיל השלישי כאשר התרופות ללא תשלום ויש רשימה של כ-4400 תרופות כאלה
יש עוד תכנית שנקראת Exceptional Access Program שהבנתי שזה עבור אנשים שצריכים תרופות שלא ב-ODB.
מה עושה באמת מי שמובטל או שהפרוטה אינה מצויה בכיסו או מי שלוקה במחלה כרונית (קרוהן, מחלות כלי דם, לחץ דם, סוכרת, סרטן דם כרוני וכו') אין סבסוד עבורם? או איזו תקרה שאחריה הממשלה מממנת?
למה אתה חושבת שהליברלים לא יזכו שנה הבאה אלא הקונסרבטיבים? זה דווקא נשמע לא טוב כי מה יהיה עם כל ההטבות?

יש כמה תוכניות שנותנות מימון או סבסוד לתרופות באונטריו

http://www.health.gov.on.ca/en/public/programs/drugs/programs/programs.aspx

ויש גם את טריליום, שתלויה בהכנסה
https://www.ontario.ca/page/get-help-high-prescription-drug-costs

הבעיה היא שקל מאד ליפול בין הכסאות: למשל, התוכנית לתרופות סרטן מכסה רק תרופות הניתנות דרך הוריד בבתי חולים. אבל, היום יש לא מעט טיפולים לסרטן שניתנים בטבליות ויכולים להינתן בבית. התוכנית למבוגרים מיועדת לאנשים הנמצאים בבתי אבות סיעודיים (nursing homes/ long term care facilities) וכד'.

ואסיים בקישור למאמר של קולגה שלי המתמחה במדיניות בריאות. היא מעלה כמה נושאים חשובים ובמיוחד את הצורך לבחור בצורה חכמה עבור מה אנחנו משלמים (כשלא תמיד יותר פרוצדורות זה גם יותר טוב)
https://www.theglobeandmail.com/opinion/health-care-what-should-we-be-paying-for/article35308386/

TrigATUSA

New member
מה השתבש עם הממשלה של אונטריו?

למה הם לא פופולרים?
חשבתי שהפרמייר הייתה סוג של כוכב עולה

סנסה25

New member
באמת מעניים שה-GDP של אונטריו

עצמה הוא 55,000 דולר לעומת זה של גרמניה שהוא 42,000 דולר ועדיין גרמניה מסבסד לימודים גבוהים ושירותי בריאות כולל תרופות שלא לדבר על עוד כל מיני הטבות למיעוטי יכולת כמו תשלום על דיור וכו'
לאונטריו בפרט ולקנדה בכלל אין הוצאות מיוחדות על צבא, פחות משל גרמניה זה בטוח
אז לאן הלך הכסף עד עכשיו?

michaelbl

New member
בעיקר לעסקים קטנים

לפי מה שקראתי, מרבית המועסקים בשכר מינימום עובדים בעסקים קטנים ובינוניים. קפיצה בשכר של 30% היא מכה רצינית, וזה לא רק אותם אלה שקיבלו מינימום. אם יש לי עובד שהרוויח 15$ שהיה 4$ מעל מינימום, ועכשיו המינימום קופץ, זה אומר שגם אותו עובד ירצה העלאה, כי אם תלמיד תיכון מקבל 15$ אז עובד מיומן זכאי ליותר.
מה שיקרה הוא מאד פשוט, כולם יעלו מחירים, זה בכל אופן מה שאנחנו מתכננים לעשות כי זה לא קפיצה של חצי דולר שאתה יכול לספוג כי זה כמה מאות דולרים בחודש, זה כמה אלפים טובים בחודש.
מה שיקרה הוא שפשוט הכל יתייקר בלפחות 10%, וכל מי שלא נמצא באיזור השכר המושפע יישאר באותה רמת שכר אבל ישלם יותר על הכל, וכח הקניה פשוט יקטן.
מעבר לכך ברמת המאקרו, אין סיכוי שחברות יפתחו מפעלים באונטאריו, אם כבר סביר להניח שחברות עתירות כח אדם פשוט יברחו.
עשו כזה תרגיל בסיאטל וקראתי שעשו מחקר באוניברסיטת וושינגטון שבדק ומצא שבפעימה הראשונה שהיתה קטנה אכן השכר עלה, אבל בפעימה השניה שהיתה גדולה סך ההכנסה ירד, כי צמצמו אנשים וקיצצו שעות )שזה גם משהו שאנחנו מתכננים לעשות כדי לחסוך כסף(.
מעבר לכך, הרי כשמדברים על העובדים המסכנים והצנוצלים מתייחסים הרבה פעמים לתעשיית המסעדות, רק שץדע שהמלצריות המזכנות מביאות הביתה לפחות 30$ לשעה, ולדעתי מה שיקרה הוא שהמחירים בכל הצסעדות יתייקרו, והלקוחות שידעו שהמלצרים מרוויחים יותר והם משלמים על זה פשוט ישאירו טיפים קטנים יותר או בכלל לא ישאירו

JibRoller

New member
קלעת בול

זה מכה די גדולה לדעתי שאנשים פשוט לא מבינים כמה יותר רע מטוב זה יכול לעשות. שני מכרים שלי שאני מדבר איתם הרבה על העסקים שלהם כבר מתחילים לגשש מי מהעובדים יפטרו ואיפה אפשר להעלות מחירים. אחרת הקפיצה הזו פשוט תוציא לפחות אחד מהם לסגור תבסטה, כי פשוט לא משתלם לעשות עסקים. האבסורד בחקיקה הזו שזה משהו שבעצם מוסיף לדעיכה של מעמד הביניים. אולי הבוסים הגדולים הם ממעמד טיפה יותר גבוה, אבל רוב מי שיפוטר ורוב מי שהעליות במחירים ישנו לו הוא ממעמד הביניים. שלא לדבר על איך שזה נותן יותר שליטה לחברות גדולות (וולמארט לעומת מכולות) ומעביר את ההון לעשירים יותר. אבל כנראה שבפוליטיקה המחשבה היא שמבחינת קולות כדאי לרצות הרבה אנשים שאין להם מושג בכלכלה מאשר קצת אנשים עם חשיבה קריטית. דמוקרטיה לא?
&nbsp
באותו עניין, קראתי כתבה על זה שרוצים להנחיל 450,000 דולר ראשונים של הכנסה בעסק קטן/בינוני כפטורים ממס כמו במניטובה. אני לא בטוח כמה זה באמת יעזור ואם זה מספיק, ונראה לי שזה יותר backpaddling שהם עושים אחרי שקיבלו על הראש. למישהו יש דעה על זה?
&nbsp
אגב אישית אני לא חושב שלקוחות ישאירו טיפים יותר קטנים. אני מרגיש שלכולם פה יש פוביה של להיראות כמו מישהו קמצן.

מסכים איתך, לעסק קטן זו באמת מכה

וברור לי שעסקים קטנים יצטרכו להעלות מחירים. אין לי בעיה לשלם יותר לעסקים כאלו. הבעיה היא שגם התאגידים הגדולים יעלו מחירים כי למה לקצץ ברווחים או לתת פחות בונוסים שמנים לבכירים אם אפשר לגלגל את זה הלאה על הצרכנים?
זו מהות הנצלנות שאני מתכוון אליה, ולא אני לא מתייחס למסעדות (ובמיוחד לא למסעדות שאינן חלק מרשת גדולה) אלא למשל לקייטנה שהבן שלי עובד בה ומקבל בערך 6 דולר לשעה (כי קייטנות לפי החוק פטורות מתשלום שכר מינימום- אני מניח שהרעיון הוא להשאיר את המחיר סביר להורים, אבל במקרה הזה מדובר בקייטנה שהרוב המוחלט בה הם ממעמד סוציואקונומי גבוה והם גם משלמים די הרבה בשביל שהילדים יקבלו יחס גבוה של מדריכים לחניכים, מליון וחצי פעולות העשרה, שיעורי שחייה ועוד), לאדם שאני מכיר שבגיל 40 ומשהו הפך נכה בעקבות תאונה ואיבד את פרנסתו ולכן עובד בספירת מלאי וסידור מדפים בחנות בשכר מינימום, וכד'.

סנסה25

New member
למה הבן שלך מסכים לעבוד בשכר כזה?

קראתי איפשהו ששכר המינימום למי שעובד בענף האירוח הוא 10.5 דולר או משהו כזה אבל פחות משכר המינימום הרגיל שזו גם חוצפה בעייני. כנראה שבונים על כך שאותם עובדים יקבלו טיפים, אם כי זה לא תמיד קורה.
אם רוצים חסוך כסף להורים, אפשר לסבסד דרך תקציב ממשלתי.
בישראל למשל מעונות כמו ויצ"ו מקבלים מימון מהתמ"ת עבור הורים בעלי הכנסה נמוכה

כי זו עבודה זמנית לחופשת הקיץ

באוניברסיטה והוא לא מצא משהו אחר שגם יעניין אותו וקשור קצת לאחד הכיוונים שהוא חושב עליהם- מעבר לפרנסה בלבד
אז יש בזה מידה מסויימת של השקעה לעתיד (אולי)

למעלה