תראו מה קיבלתי לשיעורי בית!

תראו מה קיבלתי לשיעורי בית!

הבגרות במחשבים הולכת ומתקרבת, אז לכל אלו שנבחנים השנה על עיצוב תוכנה, תראו את השאלה הזאת! בעולם הפוקימונים ``pokemon world`` נמצאים N פוקימונים. N אינו ידוע מראש. כל פוקימון מאופיין ע``י:שם,משקל,גובה ועוצמה. ידוע שכל הפוקימונים שונים בעוצמתם. בעולם הפוקימונים יש 2 קבוצות הנלחמות על שבי כל הפוקימונים. ASH הוא מנהיגה של הקבוצה הראשונה ו-JESSY היא מנהיגת הקבוצה השנייה. בכל רגע נתון, כתוצאה מהמלחמה המתמשכת ביניהם, כל אחד מחזיק במספר פוקימונים שבויים. בבעלותו של ASH מחשב פוקימונים שבעזרתו יכול לקבוע את עוצמת כל הפוקימונים, דבר שלא נמצא בידיה של JESSY. מהלך המלחמה מתנהל באופן הבא: *מהלך המלחמה מתנהל בין 2 פוקימונים בלבד. *ASH בוחר מקבוצתו (בעזרת המחשב שלו) את הפוקימון בעל העוצמה החזקה ביותר. *JESSY בוחרת מקבוצתה פוקימון בצורה אקראית. המלחמה מסתיימת כאשר אחד מהמנהיגים שבה את כל הפוקימונים. להלן חלק מהממשק של מודול טיפוס הנתונים ``pokemon world``: עוצמת-פוקימון(pokemon)- פעולה שמקבלת כפרמטר פוקימון pokemon ומחזירה את עוצמתו. הנחה:pokemon מאותחל ותקין. ASH-בוחר-פוקימון(team)- פעולה אשר מוציאה ומחזירה את הפוקימון בעל העוצמה החזקה ביותר בקבוצתו team. הנחה:team מאותחל ואינו ריק. JESSY-בוחרת-פוקימון(team)- פעולה אשר מוציאה ומחזירה את הפוקימון שבחרה JESSY מקבוצתה TEAM. הנחה:team מאותחל ואינו ריק. א. ייצג את טיפוס הנתונים ``פוקימון``. ב. ייצג את טיפוס הנתונים ``pokemon world``. ג.ממש את הפעולה JESSY-בוחרת-פוקימון(team). ד.כתוב אלגוריתם בשם מנהיג-מנצח(poke_w) אשר מקבל כפרמטר את עולם הפוקימונים poke_w ומחזיר את שם המנצח במלחמה. זהו!!! נכון שאין לי חיים שרשמתי את כל זה??? ודרך אגב, היה כתוב JESSY במקור.

mr. man

New member
?!!??!?!? :-()

מזלי שאני נבחן השנה רק על יסודות המחשב... עיצוב תוכנה יהיה לי כיתה הבאה. זה ב-יא, נכון?

מייאו בדיוק!!!

תתכונן לשנה הבאה לפגוש עצים בינאריים מחסניות רשימות ושאר יצורים ביזאריים. בהצלחה השנה! ואל תשכח להתכונן טוב על פרוצדורות ופונקציות בשביל שאלות 9-10!!!

danielb

New member
אהממממ... *מכחכך בגרונו*

מה?!?!!?!?!?!?!?!?!?!!?!?!?!?!!?!?!?!? לא רק שהשאלה נוגדת את כל מה שקשור לפוקימונים, לא הבנתי איך היא קשורה לעיצוב תוכנה... חוץ מזה היא די טיפשית... בכל מקרה, מה התשובה? (אני בחיים לא הייתי מצליח לפתור את זה)...

אהמ בחזרה!

אם אתה לא יודע איך זה קשור לעיצוב תוכנה אז אתה לא יודע מה זה עיצוב תוכנה בכלל! או לפחות מה החומר של זה בקשר לבגרות וחוץ מזה, מצד אחד אתה אומר שהיא טיפשית, ומצד שני אתה אומר שאתה לא מצליח לפתור אותה. אז זה אומר שהיא לא כל כך טיפשית נכון?

danielb

New member
תגובה

אני אומר שהיא טיפשית בגלל שכל מה שכתוב שם זה בולשיט אחד גדול, אבל מצד שני זאת שאלה קשה, הרי זה לא סתם מילים נכון? וגם לא ממש אכפת לי מה זה עיצוב תוכנה, כי אני לא אצטרך לעשות את זה, ועם שאלות כאלה אני גם לא בטוח שאני ארצה...

mr. man

New member
זה השנה

אסמבלר, נכון? עוד לא למדנו את החומר הזה אבל כבר הגענו לכל הפקודות של הקפיצה כמו JNZ, JAE וכל החרא הזה.

rocket

New member
איזה מגניב!

איזה מגניב לקבל שאלה כזאת במבחן.... יש לי מבחן מחר אז אולי אני אקבל שאלה על פוקימון....למרות שהמורה שלנו מאוד משעממת ואצלה השאלות משעממות ולא מקוריות אז אין סיוכי שהיא מכירה את פוקמון....:0) ולמה כתוב במקום jessie ---->jessy???????

אהמ!!!

כותבים jesse מייאו בדיוק!!!!! וחוץ מזה, אני מתפלא שהמחבר של הספר בכלל ידע על פוקידע ועל צוות רוקט. אז נסלח לו על טעות קטנה כזו,לא? (- ;

למעלה