תראו מה תומר עושה בגן....

תראו מה תומר עושה בגן....

לכבוד אחותי שגרה באוסטרליה, וכמעט חנקה אותי דרך הטלפון על זה שמזמן היא לא קיבלה תמונות חדשות של תומר, הואלתי בטובי לעלות למחשב (אחרי שלא ראיתי את הקומה הזו כבר כמעט שנה) ולסרוק עבורה תמונות, ופשוט חייבת לשתף אתכן בתמונה שצילמתי בגן של תומר. גם כדי להשוויץ, כמובן. בגן נותנים להם להתעסק עם כל מיני חומרים, על מנת להרגיש את המרקמים שלהם, ואחד מהחומרים הוא קצף גילוח (לא רעיל, לא מזיק, סתם לא טעים), משפריצים להם אותו על השולחן או המראה, והם ישר מתמרחים בו ומיד גם טועמים. זה נראה מגעיל לאללה, אבל נראה לי שהם נהנים דווקא. הם עושים את זה גם עם ג´לי, פלסטלינה, בצק, חול (ממש מגעיל) וכו´. וסתם שאלה שעלתה בעקבות סופ"ש של כביסות אינסופיות - מתי התחלתם לעשות את הכביסה של הילדים עם הכביסה שלכם? מתי עברתם מאבקה ומרכך כביסה לתינוקות לשימוש באבקה ומרכך רגילים? פשוט נמאס לי לעשות 4 מכונות בשבת, כי צריך לעשות כביסה צבעונית של תומר לחוד, כביסה צבעונית שלנו לחוד, וכנ"ל לבנה (הרתחה) לא אכפת לי לעשות את כל הכביסות עם אבקה ומרכך לתינוקות, כולל את שלנו, רק לגמור את זה בשתי מכונות במקום ארבע (מה שגם יחסוך לי עלויות חשמל ומים) שיהיה לכולם שבוע טוב ובטוח.

נראה שתומר מתוק ../images/Emo8.gif

והוא באמת צריך מכונת כביסה משלו בשביל הכתמים
(סתם) עכשיו ברצינות: אחרי הפעם פעמיים ראשונות שכיבסתי את בגדיו של מתן לחוד כבר צירפתי את בגדיו למכונה שלנו. אין סיבה שלא לכבס יחד. חבל על העבודה הכפולה שלך...

רותי ע

New member
הוא מקסים ../images/Emo9.gif

ורואים שהוא עושה חיים
לגבי אבקת הכביסה-כמעט מייד בערך עברתי לאבקת כביסה לבעלי עור רגיש לכל המשפחה והפסקתי להפריד. אחרי כמה חודשים הפסקתי גם עם זה ועברתי לאבקת הכביסה הרגילה.

אצלנו לכל ילדה כיבסתי רק ב-3 החודשי

החודשים הראשונים בנפרד. אח"כ העברתי את כל המשפחה לתינוקלין לכמה שנים והיום גם זה איננו ואני מכבסת באותה האבקה את כל הבגדים של כולם ביחד כולל את אלו של דפנה. בשביל מה לעבוד כפול? תחשבי אח"כ שכשיהיו לך עוד ילדים כמה מכונות תצברי לשבת. תתחילי כבר עכשיו לחבר ויהיה לך פחות מכונות, כסף, חשמל, אבקה, מייבש/או תלייה.

יערולה

New member
כבר מלמדים אותם להתגלח? ../images/Emo8.gif

את הכביסה עשיתי ביחד מהיום הראשון של ירין ושל לירון. האמת שאני חיה בקיבוץ, ופה מכבסים לכולם יחד, אז נכון שמפרידים בין ילדים למבוגרים, אבל ילדים זה עד כתה ח בערך, אז זה כמו מבוגרים. מעולם לא היתה להם בעיה עם זה (לילדים כמובן). ותומר מתוקי אמיתי,

חן חן על המחמאות

ותודה על התשובות. זה באמת נראה לי דבילי לבזבז כ"כ הרבה זמן יקר (וכסף) על כל הכביסות. אבל לאחר איזה טראומה קטנה שהיתה לנו בגיל 3 חודשים (פריחה בלתי מוסברת כל פעם שתומר היה מתעורר משינה, בצד שעליו נחה הלחי) לא רציתי לקחת סיכון. נראה לי שבשלב ראשון נמשיך לכבס באבקה ומרכך לתינוקות, אבל את הכביסה של כולם ביחד.

רעיון נפלא!

מחר אני קונה קצף גילוח ונתמרח בו. לגבי הכביסה- אני די מהר הפסקתי להפריד, ורק השתמשתי בבייבי בדין ותינוקלין לכולנו. אחרי שהיא התחילה למצוא את כל תלתלי האבק בבית, ולאכול אותם- חזרתי לאבקה ומרכך רגילים.

שימי לב שהקצף לא רעיל

אני לא זוכרת את השם של הקצף שמשתמשים בו בגן, אני אבדוק ואגיד לך. זה כיף לאללה - ומצחיק לאללה.

איזה בובון! לגבי הכביסות

תינוקלין לא מוציא כתמים כמו אבקה או נוזל רגילים ולכן לא השתמשתי בו לכל המשפחה. מכיון שיש לי מספיק כבסים למלא מכונות שלמות, אני מכבסת למיכל בנפרד בדרך כלל (הבגדים המאוד כהים שלה מתכבסים עם אלה של יובל), של יובל יחד איתנו. הבגדים התחתונים שלנו מתכבסים לחוד, וכנ"ל מצעים ומגבות.

למעלה