תראו תמונה שצילמתי בפלאשוב

טיפקסית

New member
תראו תמונה שצילמתי בפלאשוב

התמונה צולמה אם אינני טועה ביום השלישי של המסע. התמונה באה להמחיש את הסרקסטיות של פלאשוב שהיה אחד ממחנות ההשמדה האכזריים ביותר ומעטים הניצולים שהצליחו להתחמק מהמוות ולברוח ממנו,ומצד שני השלווה והטבע הירוק מסביב. אבל אז לא היה כל כך ירוק,ולא היה שקט כל כך,המקום הזה טומן בחובו משום מסתוריות ממיעוט העדויות. והיום-הכל יפה וקשה לנחש כי השביל הסובב את האנדרטה מורכב ממצבות יהודיות שנלקחו מבית קברות יהודי שנמצא תחת הגבעה הירוקה והיפייפיה הזו פלאשוב-מסתורין של אבל

Juramento

New member
בשמת

בהחלט התמונה מראה את הסרקסטיות של פלאשוב....למרות שהגדרתו של פלאשוב הוא "מחנה עבודה" (arbaitfunlager) נרצחו בו המון יהודים, בעיקר בשל אכזריותו הבלתי מתוארת של מפקד המחנה ברוב שנות קיומו של המחנה - אמון גת. אמון גת היה ידוע כחובב סאדיזם, מי שמבקר במחנה(מי שבא כמובן מרחוב ירוזלמה - איפה שעולים מהמקדונלדס במדרגות. אגב, איפה שנמצא המקדונלדס היה פעם גם שטח המחנה...מה אתם אומרים על זה?!) יכול לראות את ביתו, ואת המרפסת ממנה קיים את הטקס שלו בבוקר - לירות באנשים מהחלון. בסרט "רשימת שינדלר" מראים את הבית אבל יש הגורסים כי הוא ירה לא ממרפסת ביתו, אלא מהמרפסת שנמצאת בבית ליד - שהיתה פעם מפקדת ה SS של המחנה. מעניין לדעת, כי בנו את הסט של הסרט ממש ממש קרוב למחנה, ומי שממשיך קצת מעבר יכול לראות את הסט המקורי של הסרט - די נאמן לשרטוטי המחנה.

אכן תמונה שמביע את הניגודים שיש

כל הרע והרשע שהיה במקום הזה ועכשיו זה נראה כמו מקום לאיזה פיקניק נחמד מזעזע לחשוב על זה על כל הירוק שיכול להמשיך ולצמוח על גופתיהם של מאות אלפי אחינו היהודים שנרצחו בדם קר על ידי המרצחים הנאצים יימח שמם עכשיו אני בדיוק באמצע קריאה של ספר "רשימת שינדלר" מדהים הספר אבל קחו משהו לחיים אם יש גם תספר וגם תסרט תעדיפו לקרוא תספר תפעליו את הדמיון ואז רק לראות את הסרט! שווה

בשמת...

בעיקרון כל פולין מלאה ירוק, יער לופוחובה ירוק, אושוויץ ירוק, טרבלינקה ירוק ובעצם זה נותן מעין אשליה כזו שזה לא היה. אבל לצערנו מתחת לכל דשא ופרח יש סיפור נוראי סיפור של רצח עם, העם שלנו. אני זוכרת שהגעתי לפולין התפעלתי מהיופי, כי זו מדינה יפה. שדיברתי עם אמא שלי בטלפון אמרתי לה אמא את לא מאמינה איזה נוף יש פה, כל כך קשה לקלוט מה שהיה פה. וכן אני עדיין מנסה לקלוט ולהבין וללמוד עוד על מה שקרה שם ודעתי על פולין היא שעדיין זו מדינה מדהימה ביופיה אבל עם סיפור כל כך כואב..........

למעלה