תראו

(מיכל)

New member
תראו

אני רציתי להיות טבעונית אבל זה קשה וגם ההורים שלי אומרים שזה נורא לא בריא אז הם לא מסכימים לממן לי אוכל טבעוני ומכיון שזה נ-ו-ר-א יקר אני לא יכולה לממן בעצמי ככה שאין סיכוי שאני אהיה טבעונית בזמן הקרוב

aurora0

New member
אני לא טבעונית+עצה

קל להגיד וקשה לבצע, אבל בכל מקרה... זה לא נראה לי כזה יקר, ורוב המאכלים הם כאלה שגם צמחונים (כאחת כזו) אוכלים. פירות וירקות (מאד בריא ) זה די זול. כנ"ל לגבי כל הקטניות.את שניהם גם בדר"כ אוכלים כולם, כחלק מתפריט רגיל. אז טופו זה די יקר, אבל לא יותר יקר מבשר. חומוס, תפו"א, לחם, זה דברים ששוב, כולם קונים הביתה, וזה לא יקר. גם חלב סויה יש בתים לא צמחונים שקונים הביתה, פשוט כדי לשמור על הבריאות. מה שכן צריך לעשות זה לקנות B12 אבל זה משהו חד פעמי. ודרך אגב, לכל משתתפי הפורום- לאחרונה ממש גיליתי משהו טעים ובריא: דייסת קוואקר. נשמע מגעיל, אבל מכינים את זה עם שיבולת שועל וחלב סויה ,ותוספות כמו סוכר וקינמון,וזה יוצא ממש טעים.

ק א ר ן

New member
באמת?

ניסיתי את זה עם מים ויצא דוחה. אני גם לא אוהבת חלב סויה חוץ מסוג מסויים מאוד בטעם בננה. יש לך עוד המלצות??
קארן

דורון ק

New member
דווקא קוואקר יוצא לא רע על מים

אם את רוצה את יכולה להוסיף פירות כמו תפוח,בננה,אגס ואם זה עדיין לא טעים לך את יכולה לבשל את זה על חלב סויה(משק צוריאל אמור להיות טעים) או להוסיף בראן פלקס או משהו בסגנון על מנת להרגיש שלועסים משהו. רשמים מפי(מיידי) מי שאכל לפני כמה דקות 120 קוואקר על מים+פירות
.

ק א ר ן

New member
תודה על הטיפ... אני אנסה להוסיף

בראן פלקס ובננות ונראה איך ייצא. לא יצא לי לנסות את החלב של צוריאל, בכל מקום אני רואה רק אלפרו. איפה אפשר למצוא את זה?

aurora0

New member
קוואקר

אז..עם חלב סויה (באמת של צוריאל) זה יוצא די טעים. גם הוספתי לזה קינמון וסוכר חום. אבל אני לא עושה את זה נוזלי אלא די סמיך, אלא זה מה שתורם. חוץ מזה מאותו קוואקר הכנתי עוגיות שיבולת שועל ממש-ממש-ממש טעימות, אם תרצו אני ארשום את המתכון , אבל הוא לצמחונים ולא טבעונים כי הוא כולל חמאה וביצים (חופש).

Her Circulation

New member
מה גורם לך לחשוב שהורייך

בקיאים ברזי התזונה הבריאה ? רוב סוגי הבשר מאוד לא בריאים, חלב לא טוב לעיכול וכו, וגם לביצה יש חסרונות רבים. הדבר היחיד שטבעוני צריך לקחת כחובה זה ויטמין בי 12. מעבר לזה, אם הוא או היא יודעים לאכול נכון - תזונתם בריאה יותר מזו של אוכלי בשר ( ממוצע, כמובן שאי אפשר להכליל ).

למעלה