תרבויות

• פותח הנושא IC4
  • פורסם בתאריך

IC4

New member
תרבויות

כולנו לדעתי גדלנו על התרבות האתאיסטית הכלומניקית אבל בואו לרגע נהיה אנטרופולגים וואנאביז יש הרבה תרבויות עתיקות או לא עתיקות (איני איש חכם) שמשפיעות על האנשים שחיים על פיהן נגיד שבט טיפוסי באפריקה אנחנו ישר חושבים שהוא פרימיטיבי ומטופש בגלל שאנחנו ישר בוחנים אותו על פי גודל איבר המין שלו סליחה התכוונתי בוחנים אותו על פי הטכנולוגיה שלו וכמובן שאין לו טכנולוגיה ולכאורה אין לו כלום רק כל מיני טקסים ביזאריים של תקיעת דברים באזורים מסוימים בראש מה שאני מנסה להגיע אליו בהודעה שלי זה הרעיון שהם מסוגלים לסבול דברים מסוימים שאנחנו (אף בנאדם "נורמלי") לא יחשוב אפילו לסבול אותם אבל הם לא סובלים מזה אפילו לדעתי, זה פשוט חלק ממה שהם ולא נראה לי שזה כואב להם לעשות את כל הדברים האלה. יפנים או סינים או לא יודע מה תרבות שם במזרח הרחוק יש להם טקס שהם נכנסים לטראנסים מוזרים ואינם חשים בכלל בכאב ובאותו זמן תקועים בהם כל מיני ווים וחפצים מפחידים מאד בגב ובאזורים אחרים אולי גם. שוב הם מסוגלים למשהו שאף אחד מאיתנו במצבו הנוכחי לא מסוגל. מה אני אומר בעצם? לא הרבה, אני רק מתיחס לזה שהאדם יכול להתפתח גם מבחינה רוחנית/נפשית פשוט איפה שאנחנו חיים זה לא מקובל. אבל עובדה שיש דברים מעבר לבועה שאנחנו חיים בה

srullli

New member
אוקיי

בכל זאת נושא אחרון עם תגובה מיותרת שלי לפני השינה !
מה שיש לי לומר על זה, שזה בערך מה שצויין פה בעבר על זה שכל מקום/תרבות בעולם שמה דגש על התפתחות אחרת , כלומר, יהיו אלה (כמו בעולם המערבי יותר) שיחליטו להתפתח מבחינה מוחשית, ריאלית, טכנולוגית, כל דבר שיכול בקיצור להיתפס עפ"י חמשת החושים, ויהיו אחרים (כמו בעיקר במזרח) שיביעו יותר דגש על הצד הרוחני ועל ההתפתחות האישית/העצמית, התפתחות מבחינת דברים שהם מעבר לחמשת החושים המקובלים, וישימו פחות דגש על דברים אחרים שמדברים על שידרוג אורח חייהם באמצעות טכנולוגיה ושאר חבר´ס.....
כן... זה באמת עניין של נקודת ראות שאנחנו רואים שבט מסויים כפרימיטיבי, הם רואים את החיים אחרת..... העיקר שכייף להם

IC4

New member
ההודעה שלי לא היתה שמאלנית יפת נפש

על אף האדם שרשם אותה יותר התכוונתי רק להראות שיש לנו מה ללומד מאחרים כמו שלאחרים יש מה ללמוד מאיתנו... זה הכל ואם כבר ברוח השרולי: סובלנות , אהבה, שלום , אחווה גלובלית - היפיזם לשלטון !
כפי שנאמר באחד מהסרטים האהובים עליי free your mind, the ass will follow (פלאטון של אוליבר סטון למעריצי סרטי המלחמה מבינינו)

my BEND

New member
מי לומד בסוף?

בעקבות העזרה של חיל השלום ומיסיונרים צעירים מאמריקה צעירי הכפרים שקיבלו עזרה חולמים על חיים בעיר גדולה ורוצים לעזוב את הישובים שלהם כשיגדלו תרבות הכרטיס אשראי וקוקה קולה הגמישה שלנו לא ממש מסובכת זה נכון אבל בהחלט יותר מושכת..

IC4

New member
לא אמרתי לא

גם אני מהחולמים לעבור לארץ הכחול לבן ואדום ביום מן הימים, אני רק אומר שלא שווה לשכוח שזה לא הדבר היחיד שקיים בעולם ושיש דברים אחרים מענינים לא פחות

RedStorm

New member
מעניין אם איי שם ביקום או במה שיש

יש מקום שבו מתיחסים ל מדעי הרוח כפיסיקה ומיסטיקה וכו´ אלה הדברים שעליהם מתבסס העולם . ולא על דבר כל כך החלטי(באתי לומר דטרמיניסטי - באמת!אבל זה מוגזם) כמו מתמטיקה.

hsotrt

New member
אממממ...אני קורא ספר כזה עכשיו...

זה נקרא: "ילדי האחד של האטלנטיס"! הם מתבססים שם על מטה-פיזיקה ומדע-קסם! עוד פרטים??

lin23

New member
תגובה...

ממרום תרבותנו המתנשאת הם נראים לנו פרימיטיביים, אך לא כך הדבר. קיים מאמר מדהים באנתרופולוגיה (אני לא זוכרת מי כתב אותו), שנקרא "יאקירמא" - חובה לקרוא אותו!!!- והכותב מעלה שם כמה נקודות מאוד מעוררות לגבי התנשאותנו מעל כל התרבויות הפרימיטביות כביכול... זה שאנחנו מתעסקים ב"חומר" לא הופך אותנו לטובים/חכמים/מתקדמים יותר...להיפך- איבדנו כל טיפת רוחניות שהייתה קיימת בנו, אין בנו עוד רגישות לדברים. הכל מוגש לנו על מגש של כסף. הלאה החומרונות! הלאה הקפיטליזם! הלאה המדע! (ויפה שעה אחת קודם)

IC4

New member
כן כן למדתי את זה בסוציולוגיה

שכרגע אני מנסה לבחון אם היו מבוזבזים או לא? כי הם לא ממש לימדו אותי משהו שלא חשבתי עליו לפני
למי שלא יודע הרעיון במאמר הזה הוא לתת פארודיה על החברה האמריקאית כשהיא מושוות לשבט נידח "יאקירמא" שבהיפוך אותיות הוא כמובן ..... רעוין חביב מאד כי זה מוליך שולל את הקורא האידיוט שלא מודע בעצם לזה שיורדים עליו... הלאה לרצות לדפוק כלב בתחת
ווינאמפ ממש משפיע על ההווה שלנו

TomerZimmermann

New member
מישהו יכול אולי

לסרוק את המאמר, או לקשר אותי למקום שאפשר לקרוא אותו?

למעלה