תרבות גרוזיה = צנזורה מימי הביניים.

robbar

New member
תרבות גרוזיה = צנזורה מימי הביניים.

לפחות לומדים כאן משהו רוברט

sabih

New member
תרבות...

שתי האגורות שלי ... מר רוברט היקר, קראתי את הודעתך שנמחקה. אם איני טועה, זו היתה הודעתך הראשונה כאן בפורום. אז כבודו מגיע, מתפרץ לדלת פתוחה, שופך אש וגופרית על יושבי הפורום ואחרי הגדופים מתאונן על חוסר התרבות של אנשי ההרים שלא מצוים ברזי התרבות הגרוזינית האמיתית ? אם אתה מיצג את אותה התרבות, אולי עדיף בלעדיה. אם אתה רוצה להעשיר את כולם בידע כלשהו על תרבות גרוזיה (תאטרון, קולנוע, ספרות וכו') אנא, עשה זאת! אני בטוח שיש רבים שימצאו בכך ענין. אבל בדרך שאתה עשית את הכניסה המרשימה שלך... אני חושב שכגרוזיני לא היתי מתגאה שאנחנו מאותו הכפר. אחרי הכל, רב החברה בפורום הם צעירים שגדלו בישראל וחלקם אף פעם לא היו בגרוזיה. אני לא בטוח שכישראלים כולם מכירים את התרבות על בוריה, אז מה אתה מתפלא שלא מכירים את התרבות הגרוזינית? אוכל זה לא הכל, אבל זה נגיש ומשהו טעים להתחיל איתו, כמתאבן לתרבות העתיקה. זה פורום שקיים בקושי שבוע ומנהל אותו בחור צעיר, אפילו לא בן עשרים (בהנחה שהמידע בכרטיס נכון). אז למה לצאת בשצף קצף ובגדופים? אתה רוצה לתרום? אדרבא, קח יוזמה והעשר אותנו בידע שבידיך. אבל אל תירק בפרצוף (למרות היותך אליטה מהעיר הגדולה ולא עכבר הכפר כמו השאר...). עכשיו באשר לענין השני. מייק, טיפ קטן. אם אתה רוצה פורום של מתכונים ודאחקות וחיוכים בלבד אז יבושם לך. אבל אם אתה רוצה פורום של בוגרים, אז עצתי לך, לא להיות עם אצבע כל כך קלילה על הדק המחיקון. אנשים בוגרים יודעים, יכולים וצריכים להתמודד עם הודעות מהסוג של רוברט. אל תגן על כולם בשם איזה אידיאל לא מציאותי שאתה מנסה לבנות עולם ורדרד וירטואלי. אתה, או כל אחד אחר, יכולים לענות לרוברט (או לכל אחד אחר), ואצבע המחיקה צריכה להיות מפעלת לדעתי במקרים מאוד מאוד קיצוניים (לטעמי אפילו אף פעם לא), אבל אתה המנהל וההחלטה שלך. מנסיון של הרבה מאוד שנים בפורומים למיניהם, בפורום שמצנזרים בו החיים נגמרים מהר מאוד. אני אסתדר ואני מאמין שגם השאר. וכאן, אם תרצה, אני עם רוברט (אנחנו בשנת 2004...). תודה ויומטוב לכולם.

mike sp

New member
שלום sabih

לא ממש ברור לי על איזו "אצבע קלה" אתה מדבר. ברגע שקראתי את ההודעה של רוברט התלבטתי מאוד אם למחוק אותה או לא... אם קראת את ההודעה אני מאמין שהבחנת בשפה הבוטה שבה רוברט השתמש, בזלזול והעלבון שהוא ביטה כלפי הפורום והחברים בו. למרות שהודעה מסוג כזה עלולה להוביל את הפורום למצב לא נעים ולמקום שלא הייתי רוצה לראותו בו, החלטתי להסתכל על ההודעה שלו כהודעה אמוציונלית ולהגיב לדברים שלו. (במקביל ביקשתי ממנו במסרים שלא להתבטא כך בפורום). רוברט לשימחתי קרא את הודעתי, אך לצערי שוב הגיב בשפה בוטה שלא מכבדת לא אותו ולא את הפורום ואת החברים בו (אני רואה את עצמי כחבר פורום מן המניין). לאחר התייעצות עם הנהלת הפורומים של תפוז, החלטתי להסיר את ההודעה. חשוב לי להבהיר, שאני תמיד מוכן ואפילו שמח לשמוע ביקורת, אבל גם להעברת ביקורת יש שפה ודרך. כרגע אני מעוניין בפיתוח הפורום ופריחתו, ואודה מקרב לב לכל מי שיכול ומוכן לסייע.

סביח...

לא יכלתי לנסח את זה טוב יותר... כל מילה בסלע! כל הכבוד.

למעלה