תרבות הגוף- תערוכה מקברית -פומו?

אפיפני

New member
תרבות הגוף- תערוכה מקברית -פומו?

קודם כל אתם יכולים לנשום היא מתרחשת כעת במינכן (לא ברומא) הגעתי אליה דרך המלצה בפורום אמנות חובק אירופה כלשהו. המוצגים בתערוכה הם גופות אמיתיות של אנשים שהסכימו לתרום את גופם למדע האמנות (חח..) בדרך יוצאת דופן. הגופות עברו תהליך מיוחד שבו הוחלפו נוזלי הגוף בנוזלי פלסטי. כשהנוזל מתקשה,גוף האדם מתקשח כמו גומי ומאפשר חיתוך קילוף וחשיפת איברים בצורה שניתן לעשות רק בניתוח שלאחר המוות. בניגוד לגופות רגילות הגופות האלו קופאות בזמן וככה מוצגים בתערוכה אנשים בתנוחות שונות של פעילות כמו: רץ מרתון רוכב אופניים) שעורם קולף ואפשר להבחין בפעולה המדוייקת של העצמות והשרירים בכל מצב. ולמי שמוכרח הדגמה פלסטית: הנה . ולמטה מצד שמאל יש הדגמות מתחלפות

אפיפני

New member
נו אמכבר מדברים על נקרופיליה ואמנות

אז סיפור א רומאי די עתיק, אבל לפה עוד לא הבאתי אותו אףפם. ברומא במרכז ההסטורי (על יד פיאצה ברבריני) ישנה כנסיה עם מנזר פרנציסקני קטן שנזיריו חובבי האמנות אינם מסתפקים בהכנת יין כמקובל אלא טרחו וקישטו את קירות המנזר שלהם בעבודות תבליט שכיסו את כל קירות המערה שבה נמצא המנזר בעצמות אדם שלדים וגולגלות. את הזוועה הזו אמנם צילמתי פעם לפני שנים אבל זה לא הוזן למחשב ובכל זאת למרבה המזל מצאתי לינק ישיר לאתר של המקום המהולל הזה שנקרא : Santa Maria della Concezione . גולגלות לחובבים

neoM

New member
הלינק לא עובד

אבל, אם קראת בעיתון 'הארץ' על המשפט של אסא כשר כנגד פרופסורים שביקרו אותו, אחד מהם כינה אותו נקרופיל. כך או אחרת, התמונה של האיש הזה, העירום, הנושא את עורו, פיכססססס. מהצד השני, מדוע לא בעצם?

nooriko

New member
גםאני

זאת נקרופיליה גמורה. לאמבינה את זה... מה זה צריך להיות הדבר הזה??!!

אפיפני

New member
טוב, כמובן שזו אנקדוטה של אמנות

ולא משהו טיפ טיפה אפילו יותר מזה. למרות שנתקלתי בכמה טפשים וחצי שבדקו את גבולות השיח האמנותי בהקשר זה או הקשר דומה לו . לא הייתי ממש טורחת לשים פה את הלינקים האלו פשוט לקראת הנסיעה אני עושה חריש וירטואלי של התעדכנות בתערוכות. ונפלתי על האתרים האלו די במקרה. כנסית הגולגלות היא אנקדוטה, מלכודת תיירותית, אתר תיירי ידוע ברומא כזה שמופיע בכל מדריכי "שיחור" ודומיו . הייתי שם לפני מליון שנה והדבר העיקרי שאני זוכרת מהמקום המזעזע הזה הוא מכת ריח שמגיעה מהטחב של המערה - מנזרון הזו ריח שמתערבב בריח העצמות. איכס.... כשאני רק נזכרת נדמה לי שזה ריח שלא אשכח לעולם אפילו אם אהפוך לתתרנית. למה באמת הנזיירם האלו לא בחרו להצטיין בהכנת יין ?? ואולי גם אפשר לתייג את האתר הזה תחת הכותרת פריק שואו.. פעם היה לנו דיון על פריק . בכל אופן רצוי לא לקחת את זה יותר מידי ברצינות לא ביותר רצינות ממה שהתכוונתי כשהעברתי את הלינק. :)

אפיפני

New member
הייתי מודעת לכך שדרי הפורום הזה

לא יקחו את העניין יותר מידי ברצינות.... ידידי הנבונים :)

אמק

New member
נו

אבל יש באמת כאלה בתוך האמנות פרופר למה שלא נודה ,זה משתייך אגב לשיח על הריידי-מייד שהיה אני כבר לא זוכר ביואל או במקום אחר ,והמאמר של תמר גטר על הזילות שיש בשימוש ברדיי-מייד.

למעלה