תרבות הדיון בפורום - לאן?

צור בנר

New member
תרבות הדיון בפורום - לאן?

חברות וחברים יקרים, במהלך השנתיים וחצי שבהן היתה לי הזכות לנהל את קהילת תעופה קלה, נתקלתי פעמים רבות שתי קטגוריות של דעות של החברים, לגבי הצנזורה שעלי, כמנהל פורום להפעיל. דעה אחת משכה לכיוון חופש הביטוי האולטימטיבי כראוי, לכאורה, למדיום האינטרנט. חופש הביטוי הזה, טענו מצדדי דעה זו, הוא מהות הפורומים ואין סיבה להגבילו, אלא במקרים חמורים וקיצוניים ביותר. הדעה המנוגדת לה היתה, כי על הפורום להיות מקום מפגש מקצועי של אנשים שאינם מסתירים את פרטיהם, וכל הודעה החורגת מהטעם הטוב, קרי סיפור, הקורת ראויה והוגנת - עליה להימחק ומיד. במשך מעל לשנתיים וחצי אני מנסה למצוא את שביל הזהב בין שני הקצוות. אני חוטף ביקורות קשות מכאן ומכאן ולעיתים מזדמנות גם מתברך במחמאות. אלה שמכירים אותי יודעים את גודל הקונפליקט שבו אני נמצא, ואת נסיונותי להסביר את מדיניותי. עם המעבר לתפוז, חשתי כי עלי להקצין מעט את הצנזורה על ההודעות, כדי לפתוח דף חדש. הסיבה העיקרית היתה ריבוי תלונות על אופי הפורום ועל חשש לכתוב בו מפחד התגובות. למרות מדיניות זו, אני חש שרבים מהחברים חושבים שיש להיות קיצוני יותר בסינון ההודעות. רבים המיילים שהגיעו אלי עם תלונות לגבי נושא זה. טייסים רבים דיברו עימי על כך ואתם , חברי הפורום יכולתם לראות זאת במספר הודעות על עזיבת הפורום שפורסמו לאחרונה ע,י אנשים, שאני לפחות, מכבד. כפי שבוודאי אתם כבר מבינים, הבעייה חוזרת על עצמה וביתר שאת. האם, מצד אחד, משתתפי הפורום לוקחים על עצמם את הסיכון להיפגע מהודעות בעצם השתתפותם ואל להם להלין על כך, או שמא רובם המכריע של החברים שואפים לדיון הוגן ותרבותי? כיצד תקבע אמת המידה של ה"תרבותיות". מהו הגבול בין ביקורת בונה לבין בקורת לא הוגנת ? האם צודק למחוק ביקורות והודעות רק כי האדם נשור ההודעה חש כנפגע? כמו כן, לאחרונה עלתה שאלה השתתפות "האנונימים". הקונפליקט עולה בעקבות ביקורות המוטחות ע"י משתתפים אנונימים או בעלי שמות בדויים, ביקורות על חברים מוכרים יותר ופחות. ושוב אני שואל את עצמי - האם משתתף שהחליט להשאר אנונימי, מוריד מזכויותיו בפורום? האם הוא זכאי להתיחסות אחרת או אפילו למחיקה? אני לכשעצמי סבור כי הגיע הזמן להזיז את הגבול עוד פסע לכיוון ביקורת אינטנסיבית יותר על ההודעות, מכיוון שאני (ושוב - זוהי דעתי האישית בלבד) הייתי מעדיף פורום איכותי, מקצועי, תרבותי מצונזר יותר ועם מספר אנשים מצומצם יותר (ואלי כך יעלה מספר המשתתפים דווקא?), מאשר פורום פרוץ המאפשר לכל אחד להשתלח בחברו תחת מעטה חופש הביטוי. בכך, אני סבור נרוויח כולנו ונשיג בצורה טובה יותר את מה שהפורום נועד לו מלכתחילה - הנאה, עניין ומקצוענות. אני מודע לך שרבים לא יאהבו זאת, וייתכן שגם הנהלת הקהילות, ומכיוון שהפורום הזה הוא לא "שלי", אלא של "תפוז" וציבור רחב של אוהבי התעופה, אינני בטוח אם זה יהיה הצעד הנכון לעשותו. לכן, אני חש צורך לשתף אתכם בתחושות ובמורכבות הקונפליקט בו אני נתון בנושא זה, על מנת לקבל את תגובותיכם בנושא כה קריטי להמשך התקיימות הפורום. אשמח מאד לקבל תגובות כאן או בכל דרך אחרת (מסר תפוז, מייל) על מנת לאדע גם את רחשי ליבכם. תודה על התיחסותכם, צור בנר מנהל קהילת תעופה קלה

הועלה כאן קודם רעיון מוצלח לדעתי

התעלמות מוחלטת מהודעות אנונימיות, ויהיו מרגיזות ככל שיהיו. כך לא תצטרך לצנזר מצד אחד, ומצד שני גם הנודניק הרשע והחצוף ביותר יתייאש כשיראה שאין קונים לסחורה שלו.

חופש ביטוי - עד מתי?!

צמד המילים הללו "חופש ביטוי" נותן לעיתים גושפנקא לכל מיני נשמות טובות לבוא חשבון עם כאלה שאינם משדרים על אותו גל כמותם. ועם כל הכבוד להגנה החוקתית של חופש הביטוי, הפורום לא צריך להיות כפוף להלכות של ביהמ"ש העליון, ובהחלט יש מקום לצנזר. צור -- אני איתך בעניין הצנזור והצורך בו. לעניות דעתי, תפקידך כמנהל הפורום הוא לשמור על רמה מסוימת של התנהגות המשתתפים. זה לא אומר לצנזר כל אחד ולסלק בבושת פנים כל אנונימי. יתכן שיש אנונימיים שישאלו שאלות ענייניות או יעלו נושאים ששווה לדון בהם ועצם אנונימיותם לא בהכרח צריכה להיות הרגל שתבעט אותם החוצה (ר´ למשל זה ששאל על דרישות רענון למי שלא טס כמה שנים). צריך לרדת לשורש העניין ולקרוא כל הודעה לגופה. אני בטוח שבתור מנהל הפורום אתה נמצא בו מדי יום וכך תוכל אכן לסנן את מה שראוי להיות מסונן. שאלת ה"שייכות" כלל לא רלוונטית. נטלת על עצמך תפקיד ענייני - זכותך להפעיל את שרביטך, לטובת הפורום ולטובת המשתתפים. ולמה שאנשים יחששו לכתוב בפורום? כל הרעיון של הפורום הוא העלאת נושאים ורעיונות ושיתוף טייסים אחרים (וכאלה שאינם טייסים) במחשבות בנושא תעופה. לזה נועד פורום "תעופה קלה" ובשביל זה אנחנו כאן. כל מה שאינו קשור בתעופה או שעובר את גבול הטעם הטוב (שהוא די נהיר) -- מקומו אינו כאן. דרך אגב - מה ימנע מבנאדם להרשם תחת שם שנראה אמיתי אך אינו שמו? מה היה מונע ממני להרשם בתור אמציה דן במקום יואב גפני? קיימת כמובן גם האפשרות שמישהו יירשם תחת שם אמיתי של אחר ויתנהג בחזירות כדי לטפול עליו את החזירות. במדיום כמו אינטרנט אין גבולות. אין מקסימום הגנה. ואם הנושא עלה בעקבות הגלגלים שלא ירדו -- אכן היה מקום לצנזר את הכעסן. זה לא המקום להתבטאויות שכאלה. רוצים דו קרב? תעמדו על 29 בשבת בין 14:00 ל-16:00 ותסגרו עניין. לא צריך לתפוס שורות בפורום בגלל זה.

אז מה היה לנו?

אכן האוירה בפורום היא שיוצאים לקרב עם כל הודעה שכותבים ושצריך להצטדק על כל מילה שלישית שרושמים. הסיבה העיקרית, לדעתי, לכך היא הדעה הרווחת לשנות את דעתו של מי שלא בדעתך - ואני מוציא מכך כמעט את כל חברי הפורום. אבל הקומץ חברים (רובם ככולם כינויים) הזה פשוט מקלקל לכולם, וחבל. הפתרון המעשי פשוט - למחוק הודעות שמטרתן לפגוע/להעליב/להכעיס. הבעיה פה היא בעצם המחיקה והביקורת, כמו שצור כתב, אני מסכים עם יואב גפני שהפתרון לכך הוא לקרוא כל הודעה לגופה. בנוסף השיקול צריך להיות של צור ושל צור בלבד אילו הודעות למחוק ואילו לא - בלי ביקורת מאף אחד מבחוץ. כמובן, אין הכוונה שצור ימחק הודעות כאוות נפשו אלא שימחק בצורה אינטנסיבית ובלי חשבון הודעות שמטרתן לקלקל ולהעכיר את האוירה.

זה פשוט..

הודעות (בין עם אנונימיות ובין אם לאו) הקשורות לעולם התעופה (וכן לדעתי גם סימולטורים שיכים לעולם זה) הן הודעות שרלוונטיות לפורום זה... עכשיו, מי שההודעה או תוכנה לא מוצאת חן בעיניו שלא יקרא!!! (אבל גם שלא ישתלח בכותב). כמובן... שהודעות אשר בינן ובין תעופה הקשר הונו מקרי, טיבם שימחקו לאלתר!! ולכם אנשי הפורום בין עם אנונימיים ובין עם לא - קצת יותר סבלנות, תרבות וסובלנות לאחרים. ואגב ... לא על כל דבר צריך להגיב

ramiby

New member
צינזור מושכל - כן!

צור - יישר כוח, דעתי כדעת הקודמים - יש לצנזר באופן סלקטיבי בשתי קטגוריות: 1. דברים שאינם קשורים לנושא "תעופה קלה" המורחב. 2. הודעות פוגעות / מעליבות שימנעו בעתיד מאנשים לשאול שאלות. בהצלחה

תרגיש חפשי למחוק כל הודעה שאני כותב

אתה רק תעשה טובה לאנושות... ובעיקר גם לי! (כן כן... אני רואה כמה מכם מתחילים להתפוצץ מצחוק עכשיו! לבריאות!) תרגיש חפשי למחוק גם הודעה זו! נ.ב אני לא ציני , נשבע !

התעלמות - לדעתי זו השיטה

דעתי היא שהפורום הוא של אוסף אנשים וכך הם בצורת ההתנהגות, כמו כאן כמו בחיים אני מניח שאופי של אדם חד הוא. קל לסלק, קל להעביר ביקורת אבל קשה להתעלם. בקשתי הצנועה היא להתאמץ לא לענות על דבר הנראה לך פרובוקטיבי,מעצבן או חס וחלילה נראה לך שמבזבזים לתפוז כמה שורות בשרתים. לדעתי מיותר לענות על דבר שנראה לך לא מתאים לפורום בטון של "גירוש" זה רק מלבה את הכותב ומרחיק את השאר. "לך" - הכוונה לכל אחד מאיתנו ללא יוצא מן הכלל העניינים הלא רלוונטיים יעלמו אם לא יענו. אני מציע שכל אחד שענה רק לעניין המעניין באמת. לא להגיב בהערות אישיות או מתנשאות. פירגון או התעלמות זה המוטו לשלום הפורום.

jeblesh

New member
פיתרון לגבה הסימולתורים

אני יודעה שהרבה קהילות ליפאמים מיתחלקות לטאת קהילות זתומרת טעופה קלה ומתחת תאת קהילה של סימולתורים ועוליי תאת קהילה של מחשירים אבירונאותיקה וכוליי זה קורה קשה קהילה גודלת יתר על המידה בשויל פורום אחד בדרחקלל אבל פו זה יעזור מעוד ואז בלי לחשוב פעמים תוחל לימחוק כול הודעה שתיהיה קשורה יותר לסימולתור ופחות לטיסה בפועל תיצור קשר אים טפוז לגבה היסום של זה...

אנונימיות

לדעתי כשמדובר באירועים מקצועיים אמינות המקור חשובה. לי אישית קשה להתייחס לחסרי נוכחות או כאלה המספרים סיפורים ולא ממקור ראשון ולאירועים בטיחותים קיצונים איני חושב שנכון לתת גיבוי שבשתיקה או לא לדווח כי בדרך כלל התוצאה בפעם הבאה או זו שלאחריה היא אסון ואז התגובה "היינו צריכים " מעבר לכך רציתי לנצל הזדמנות זו ולהגיד שתפקיד הפורום לדעתי הינו מיקצועי ואני בז למי שמנצל אותו להתחשבנות של "אנשים קטנים" וגם אם יכולות ההתבטאות שלו מעולות שיהיה רק טוב

צורבה והחברים שלום

עם כל כאב הלב - מתחיל להיות לא נחמד כאן. כולם כתבו כבר את הכל, על כן, לא אחזור עליהם. דעתי האישית היא כי יש לצנזר הודעות ופגיעות אישיות, עד כדי מחיקת ההודעה כולה. שילמדו להתיחס לענין ולא להשמצות האישיות. ב. חברים אנונימיים - שיילכו לשב"כ או למוסד. כאן הייתי רוצה לראות חברים שאינם מתביישים בשמם.

שי גנדל

New member
רק התעלמות

אני מבין שבשיחה פנים אל פנים ובזמן אמת קשה שלא להגיב על ביקורת אישית/פוגעת. אך אם מתחילים לקרוא הודעה מעצבנת בפורום ורואים את הכיוון הכללי פשוט סוגרים אותה. כל ילד בבי"ס יסודי שומע שהפתרון להצקה מילולית הוא התעלמות. אנונימיים שלא יקבלו תגובות יעלמו בסוף, וחבל שאנשים הגונים ומקצועיים נוטשים את הפורום ובכך נותנים פרס למעליבים ו"מענישים" את השאר.כך גם תיחסך לצור העבודה לקרוא כל הודעה ולהתלבט אם להורידה או לא

למעלה