תרבות ההתנהלות בפורום

• פותח הנושא ron49
  • פורסם בתאריך

ron49

New member
תרבות ההתנהלות בפורום

אני פונה אל מנהלי הפורום ולכל מי שאכפת לו לפעול למען שינוי ההתנהלות בפורום. מקובל להתדיין ולהתוכח, כל עוד זה נעשה בצורה ענינית ומכובדת. לא כך המצב בפורום זה, תרבות הדיון במקרים לא מועטים ירדה לשפל המדרגה ומלווה לעיתים בהשמצות בהכפשות. אני לא כותב דברים אילו משום שאני "יפה נפש" אלא ממקום שהיתי רוצה להנות, ללמוד ולהיתרם מבחינה מקצועית, ולצערי זה קשה באוירה שנוצרה. אם יש שותפים להתרשמותי, או הרואים זאת באור אחר, אשמח אם תגיבו.

99.86% מהדיונים כאן מאד תרבותיים...

פרט לשני סכסוכים אישיים, שאר הדיונים מאד מכובדים. צריך גם להבין את אופי הכלי הזה ולהבין שאנו נמצאים במקום די טוב. בדוק את השרשורים האחרונים ותראה שפרט לאחד (בעמוד הזה, האחרון), כולם לעניין. צריך להכניס דברים לפרופורציות. אני כמובן אשמח אם אותן מחלוקות אישיות לא יעיבו על ההתנהלות בפורום.

"תרבות הדיון הוירטואלית בישראל"

שלום רון ושלום לשאר החברים, מאז 98 עת למדתי בפעם הראשונה איפה הכפתור שגורם למחשב לפעול (ד"א שאלה אמיתית ששאלתי את המדריך ביום הראשון של קורס מנהלי רשתות- הוא כמעט חטף שבץ...) התפלשתי לא מעט בתרבות הדיון הוירטואלית הישראלית. לא אני לא צדיק, ממש לא. נטלתי בימי חיי חלק במה שאקרא לו בעדינות "דיונים בוטים" שלא גרמו לי לכבוד רב.עם הזמן ולאחר שניהלתי בשנים2000/2002 פורומים שונים למדתי שבאינטרנט כמו בחיים "תוכל להוציא את הבדוואי מהמדבר אבל לעולם לא תוכל להוציא את המדבר מהבדוואי" (מוטו שלמדתי מאיש הצבא הבריטי שהתאמן ואימן במדינות ערב). המנטליות הישראלית קשה,מחוספסת ולמרבה הצער אגרסיבית. שיעור חשוב בנושא למדתי מניהול פורום מסויים שעסק בכתיבה יוצרת, שם למדתי שסיפור שמוצא חן בעיני האחד עלול להיקטל בביקורות מרושעות על ידי האחר. זה טבע העולם,כמספר האנשים כך גם מספר התפיסות,הרעיונות והתאוריות. לעיתים מה שלשכל הישר שלי היה ניראה כשטויות במיץ לאחרים זה דווקא היה "תורה מהר סיני".כאמור- טבע האדם. השיעור הטוב ביותר שלמדתי הוא להלחם בפיוז הקצר שלי עצמי (לא קל...לחלוטין לא קל) ובעיתות קריזה לספור עד 10 לפני שמשגרים תגובה. מעבר לכך פיתחתי לעצמי מדיניות של "כתיבה פוזיטיבית", כלומר לחפש תמיד את הדברים המועילים והבונים שאני מרגיש עניין להעלות אותם ולמעט בכתיבה "נגד" או בגנות. אני מגיב פה רק לגבי עצמי מכיוון שאני מאמין שכל אחד מאיתנו חברי הפורום חייב לבוא בחשבון על האווירה או רמת הדיון קודם כל לעצמו ורק אחר כך לאחרים. לאחר תקופה ארוכה שבמהלכה פשוט לא נכנסתי למערכת תפוז חזרתי לאחרונה לעקוב בעירנות אחר הפורומים השונים ובסיבוב הנוכחי דווקא מצאתי שיש עלייה באיכות הדיונים ובלמידה ת'כלס. כתבתי כבר לחבר פורום "בפורום כמו בפלטון, אני מאמין שצריך לחלוק כבוד גם ליריב המושבע ביותר". ובנימה אופטימית זאת ובברכת "קרא את מה שמתאים לך וכתוב לאחרים כמו שאתה רוצה שיכתבו לך", עודד

yoramiko

New member
עודד....

אכן צודק אתה בדברייך,הנאמר על ידך,הוא אכן הבסיס לדיאלוג בין חבריי הפורום..... "קרא את מה שמתאים לך וכתוב לאחרים כמו שאתה רוצה שיכתבו לך..... ובקיצור,"אהבת לרעך כמוך" יורם

למעלה