תרבות הרייטינג וקהילות תפוז:

תרבות הרייטינג וקהילות תפוז:

בקהילה הזאת שנושא היחס לתרבות הרייטינג הוא חלק מעברה ובנפשה ראוי ליתן את הדעת למתרחש היום בהקשר זה באכסניה החדשה. בדף הבית של תפוז , תחת הכותרת של "מומלץ בקהילות" ישנה כותרת " התפשטו בשביל חנות בגדים וצולמו לאינטרנט. הנערות שחשפו את עצמן בארוע ההשקה הידוע ,צולמו ע"י חובבים ותמונותיהן הועלו לאינטרנט. האם זו תרבות.? " הלינק מוביל לפורום "אנשים ואינטרנט" לא ראיתי שם בכלל דיון רציני על הענין אלא בעיקר חרמנים שנכנסים בעקבות הלינק ושואלים איפה אפשר להוריד את התמונות ולא פלא שזה מה שקורה , כי כדי ליצור רושם שגוי שהם מאפשרים דרך הלינק צפיה בתמונות הלוהטות, מצורפת תמונה ממוזערת בעלת גוון מיני מהארוע !. מדובר בסנסציונליזם זול וצהוב . הרע מכל הוא הצירוף של תמונה ממוזערת. אומנם ממוזערת ואומנם לא רואים שם פנים, רק בחורה מצולמת מהצד , אבל כל מי שראה את התמונות שרצות במיילים יודע שאותה בחורה שמצולמת שם בתחתונים שחורים וגופיה לבנה בלבד , נראית קטינה בבירור בתמונות האחרות בהן רואים את הפנים, אני לא יודע להעריך בדיוק , אבל כנראה שהיא כבת 16. השימוש בתמונות פדופיליות נראה להנהלת תפוז נשק ליגיטימי במלחמת הרייטינג? אני מתקומם נגד הענין, לא נראה לי בכלל שהנהלת תפוז צריכה להשתמש בתמונה אותנטית של נערה קטינה שפותתה להוריד את המכנסים ולהשאר בתחתונים שחורים וגופיה לבנה בלבד באמצע רח' שיינקין באמצע היום להנאתם של מאות גברים חרמנים צופים , ע"י חבורת חולירות חסרי מצפון שהפירסום לחנות החדשה שיבש בהם כל אמות מידה של תרבות ומוסר ואפילו שרואים רק את גופה החשוף בתמונה ללא פנים כך שאינה ניתנת לזיהוי. זה לא מכובד ונוגד את האתיקה העיתונאית.

הכוכבת

New member
לידעתך...

אולי תפוז לא היו צריכים לפרסם את זה... אבל התמונות האלו במלואן משוטטות בכל האינטרנט.

kisslali

New member
זה לא נשמע לי כמו תירוץ טוב מספיק

ואני חושבת שהנדי צודק לגמרי, חוסר טעם הוא חוסר טעם גם אם כולם עושים את זה. אני מסכימה שזה מגעיל מההתחלה ועד לסוף. הקטע עם גיל המשתתפות ולא מה שנעשה זה מה שהכי הפריע לי. יש לי אחת כזאת בבית ולמרות שקשה לי להאמין שיש סיכוי שהיא הייתה עושה כזאת שטות, עדיין ברור לי כמה קל לפתות אותה לעשות שטויות אחרות. כמה שילדים וילדות בגיל כזה לא מודעים להשפעה שיש למעשיהם... אוח עכשיו הצלחתי ממש להתעצבן.... ובכל זאת נשיקות מללי

הכוכבת

New member
לא, לא, אל תתעצבני ../images/Emo142.gif

זה לא היה תירוץ. אמרתי שגם מבחינתי לא היו צריכים לפרסם, אבל בכל זאת - זה מסתובב בכל הרשת. אולי בעצם לא הפרסום הוא האבסורד כאן , אלא מה שהבנות / בנים עשו.

noa128

New member
אם כבר פרובוקציה

בעיניי התמונה הזו (שבינתיים כבר לא בדף הבית - כנראה שהם הבינו שזה לא לעניין) לא גרועה יותר מהפרסומת של מיטל דוהן אוכלת בתאוותנות סנדביץ' עם המיונז בזוית הפה (וזה משודר בשעות צפיית שיא גם לעיני הילדים הצעירים שלי) - או אתה יודע מה? מהקטלוגים של אופנת זה וההוא שמוכנסים כאינסרט לעיתוני השבת, שבהם מרוב אמנות מה שאתה רואה זה בעיקר עירום, בטח לא את הבגדים במלוא הדרם. יש כאן בתפוז לא מעט קהילות של צעירים, צעירים יותר מהבחורה ההיא בתחתונים וגופיה - צעירים שבשבילם פרובוקציות על הנושא הזה של סקס ועירום הם משהו מאד טריויאלי - ראית את הפרסומות של אסקייפ? וגם - תמונות פדופיליות ? ההשוואה קצת מוגזמת בעיניי... נועה.

התמונה

עדיין מופיעה בדף הבית של הקהילות, להבדיל מהדף הראשי של האתר.תמונות אלו שונות משלל התמונות בעל האופי המיני שמציפות את הטלויזיה והפירסומות בשל הנסיבות בהן צולמו. היא כן גרועה יותר לדעתי. אני מניח שבפירסומות מוסדרות יש חוקים לגבי חשיפה של קטינים הדברים נעשים לפחות במודע ובשיקול דעת ויש מעורבות ופיקוח מסוים של הורי הקטינות . כאן קרה משהו אחר, מצאו ברחוב נערות קטינות שאינן קשורות כלל לתעשית האופנה והפירסום , שבסה"כ הסתובבו בשיינקין ביום שישי בצהרים , אמרו להן שאם הן תתפשטנה במקום , בתמורה הן תקבלנה ג'ינס ממותג יוקרתי . עקב חוסר הבשלות הנפשית המאפיינת את גיל ההתבגרות הנערות נסחפו לזה בלי לחשוב על התוצאות ועכשיו תמונותיהן מופצות לכל מייל במדינה. לגבי השימוש במושג פדופיליה- מבחינה משפטית, גם הפצה של תמונות בעלות גוון מיני בעירום מלא או בעירום חלקי , נופלת בגדר פדופיליה , פחות חמור מפגיעה מינית פיזית, אבל בכל זאת פשע.

הבהרה

התמונה המצולמת, נלקחה מעמוד החדשות של תפוז אנשים, בניגוד לתמונות שנצפו בחדשות בטלוויזיה, בה הופיע גופן המלא של הנערות ובמקרים מסוימים אף פניהן, בחרנו להביא תמונה של רגליהן, שאינן ניתנות לזיהוי, תמונה זו אינה בעלת גוון מיני. לאור העובדה שהתמונות המלאות אכן הועלו לאינרטנט, ללא רשות הנערות, בחרנו להעביר את הדיון לפורום אנשים ואינטרנט, פורום בו נערכים דיונים על הקשר בין חיינו לבין הוירטואליה. אנו מתנצלים בפני גולשים שנפגעו. המשך גלישה נעימה.

למעלה