תרבות יין

peleoz

New member
תרבות יין

שלום לכולם בישראל יש בעיה עם יין, אני חושב שחלק ממנה מתחיל בברמנים. הנה כתבה בנושא http://www.1909.co.il/?id=4&sub=10&pageid=120
 
בעיקר המחיר לדעתי

אני דווקא חובב יין והרבה פעמים אני לא אזמין אותו בחוץ. ברורים לי מרווחי הרווח הגדולים שהפאבים מרוויחים על אלכוהול, אבל זה כבר מוגזם. פקטור המחירים נע להערכתי בין 3 למחירים הזולים-בינוניים לבין 2.5 במחירים היקרים יותר. אפילו אם בא לי יין אני ארגיש פראייר לשלם 90 שקל על בקבוק חרמון אדום (אגב, יש יינות הרבה פחות בנאליים והרבה יותר טובים לטעמי, בטווח המחירים האלה), שאם לי עולה בסופרמרקט פשוט 30 שקל, לבעלים הוא עולה בטוח פחות מ-25 ולא אהסס להמר שגם פחות מ-20. על בקבוק כמו מרלו של ירדן אף מקום לא יתבייש לקחת 180-200 שקל (אפשר להשיג בשבעים), גמלא ראיתי בסביבות 150 שקל (אפשר להשיג בסביבות 50), ולא חסרות דוגמאות. פיתרונות: להביא מהבית ולשלם חליצה, איפה שאפשר (בעיקר מסעדות ופחות פאבים לדעתי). אציין לטובה את מסעדת בת יער, המצויינת במצפה עמוקה (אזור צפת), שמגישה בקבוק יראון של 'הרי גליל' במחיר של 90 ש"ח בלבד (ולמכירה הביתה ב-77 ש"ח עד כמה שאני זוכר), כאשר המחיר ב'דרך היין עומד על כ-80 ש"ח ואצל סיטונאים ראיתי באזור השבעים.
 
למעלה