תרבות לטינית

rmoses1

New member
תרבות לטינית

טוב, לרגל שינוי שם הפורום לספרדית ותרבות לטינית, הנה לכם פעילות לסופשבוע: אני מעוניין שתספרו לי: מה זה בעיניכם תרבות לטינית? מה אתם אוהבים בה, מה אתם לא אוהבים, או אולי אפילו שונאים ? למה לדעתכם אתם נמשכים לתרבות הזאת ? האם זה בגלל האנשים, השילוב בין התרבות האינדיאנית לתרבות המערבית, או אולי בגלל החום והאהבה שהאנשים האלה משדרים? מה דעתכם על הטלנובלות כז´אנר טלויזיוני ? מה לדעתכם מייחד את התרבות הלטינית מתרבויות אחרות ? אני באמת מקווה שיתפתח כאן דיון מעניין בסוף השבוע הזה (וגם בהמשך) על התרבות המרתקת הזאת. אני אגיד לכם את דעתי, בערך: אני לא ממש הכרתי את התרבות הזאת עד שנסעתי לדרום אמריקה לפני כשנה. אמנם המשפחה שלי היא ארגנטינאית (האמא) אבל לא ידעתי ספרדית ולא ידעתי כלום כמעט על דרום אמריקה, למעט עובדות יבשות. כשהגעתי לדרום אמריקה ונחשפתי לתרבות הזאת היא ריתקה אותי. אני זוכר שישבתי באיזה שהוא מקום שאפילו לא מסומן במפה (ליד ארץ האש בארגנטינה) והתחלתי לחשוב על השאלה: מה הם עושים כאן האנשים האלה, בסוף העולם, מה הערך המוסף שלהם ? זאת היתה השאלה ש"הנחתה" אותי בהמשך הטיול. בטיול שלי חוויתי את התרבות של כל מדינה - הצ´ילאנים החביבים ובאמת אוהבים לעזור, הארגנטינאים שחושבים שהם אירופה, הברזילאים שמשום מה תמיד שמחים, הבוליביאנים שפשוט מנסים לשרוד (גם אם זה על ידי שקרים..) והפרואנים שיש להם מסורת כל כך מפוארת של האינקה אבל חיים בעוני ומנסים למכור לך כל מה שבא, וגם כדי לצלם אותם הם דורשים תשלום... אני מחכה לסיפורים ולתגובות שלכם, ובהמשך אוסיף עוד משלי. סופשבוע מצויין לכולם ! ראובן

למעלה