תרבות נהיגה... סירטון נחמד

hopefulman

New member
תרבות נהיגה... סירטון נחמד

הרי הישראלי המצוי תמיד צריך להיות הצודק... גם כאשר הוא אינו נוהג כשורה (תרתי משמע...
). בקיצור , מצורף כאן קישור לסירטון קצר ונחמד המתאר באופן די מוקצן וקומי את הפערים בין תרבות הנהיגה האירופאית אל מול זו הישראלית וממחיש כיצד בא לידי ביטוי המשפט הקלאסי: "צדיק-רע לו , רשע - טוב לו" :). דניאל.

ראיתי אחד דומה

של אירופה מול איטליה. אומנם שם אירופה היתה נורמלית לגמרי ואיטליה "ישראלית"

Nimst

New member
כן, גם אני מכירה אותו

אגב, שימו לב לקרדיטים בסוף הסרט הזה. זה לא נשמע ממש ישראלי.

Wing Chan

New member
איטלקים הם כמו ישראלים - רק פי 100

יותר לכיוון הישראליות, בערך. חשבתם שישראלים עצבניים על הכביש? איטלקים *הרבה* יותר. חשבתם גם שישראלים צועקים ודוחפים וכ'ו? איטלקים לוקחים אותנו בהליכה. "לא הולך בכוח הולך בעטוד יותר כוח" - האיטלקים משתמשים בזה הרבה יותר מאיתנו, למרות שנראה לנו שאנחנו הכי-הולכים עם הראש בקיר.

../images/Emo31.gif אני נגד הכללות

בני אדם אוהבים לתייג דברים, לתת שמות וכו'. אבל לא תמיד זה נכון. במיוחד כשאתה מדבר על עם.

hopefulman

New member
נתפשר על תיוג הומוריסטי ? ../images/Emo13.gif

אני נהנה מהכללות כל עוד הן נאמרות באופן הומוריסטי בגבול הטעם הטוב (אם כי גם זה מונח די יחסי...) , אולם ברגע שאלה חורגות לתחום המציאות אז הן מבחינתי פסולות , בתור אחד המאמין עד מאוד ביחודיותו ובקיסמו האישי של כל בן אנוש באשר הוא. דניאל

hopefulman

New member
וכי למה אתה חושב כך? ../images/Emo2.gif../images/Emo3.gif

נו טוב , בפרקי זמן מסוימים כן. למשל , כשפותחים את תא המטען האישי במטוס ומזוודה קשיחה נוחתת היישר על ראשם... מניסיון אישי מר... חיחי
דניאל.

זה כי אתה טס עם ישראלים במטוס...

בחו"ל מעלים רק כמה שצריך... כאן תיק יד הוא של 20 קילו...

תרווד

New member
אני דווקא חושב שבדיון על תרבות

נהיגה במדינות כאלה ואחרות, בהחלט אפשר לדבר על ה"ישראלי" המצוי וה"איטלקי" המצוי בסוג של הכללה. בכל זאת, הסטטיסטיקות מדברות בעד עצמן.

תרווד

New member
../images/Emo12.gif התכוונתי כמובן ל-

הישראלי ה"מצוי" והאיטלקי ה"מצוי".

סתם מכפיש.

זה דבר שקשה להגיד מבחינה סטטיסטית. יותר קל לשים לב למישהו "רועש", לעבריין תנועה שעושה זאת בצורה תדירה. כבר כמה נהגים לא נותנים זכות קדימה וכו'? רוב הנהגים לא עושים תאונות דרכים. כן, 600 הרוגים בשנה בערך. אבל 2 מיליון מכוניות על הכביש... כן, תרבות הנהיגה הישראלית היא תת תרבות... או חוסר תרבות... אבל יש כאלה שכן יודעים לנהוג ואולי הם אף הרוב. הרוב השקט.

תרווד

New member
לא מכפיש. כנה.

תרבות הנהיגה הבעייתית בארץ בהחלט נותנת, לדעתי לפחות, לגיטימציה להכללות מסוג של "הנהג הישראלי המצוי" (שמים לב שלא רציתי להסתבך הפעם עם הגרשיים?). דרך אגב, תיזהר בהתנסחויות שלך, הן לא מדוייקות ולא מבוססות. בדיוק מהתנסחויות כאלה אני נזהר. אתה בטוח שרוב הנהגים "לא עושים" (?!) תאונות דרכים? ע"פ הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה נכון לשנת 2004 היו בישראל 3,032,821 נהגים. באותה השנה היו מעורבים בתאונות 34,037 נהגים- יותר מאחוז מהנהגים. סביר להניח שאם נתחשב במספר השנים בהן כל נהג נוהג, יכול מאוד להיות שנגלה שרוב הנהגים "עושים תאונות".

אוקי

דבר ראשון כמות הנהגים שאשמים בתאונה היא רק בערך שלושת רבעים מהכמות הזו, מצד אחד יש תאונות שרשרת שבגלל אדם אחד כמה נהגים נכנסים לסטטיסטיקה. מצד שני אנשים שנתקעים בצידי הדרך. כמובן תאונות קטנות שלא מדווחות בכלל. אבל זה עדיין אחוז אחד בלבד. אפשר להסתכל על חצי הכוס המלאה ולהגיד שרוב הנהגים נוסעים כמו מלאכים... לא צריך להסתכל על הנתון של כמה תאונות בשנה. אם היה לנו את הנתון של כמה פעמים נהגים לא נהגו יפה... אבל זה לא נתון שיש אחריו מעקב... יש בעיה בישראל מבחינת חלק מהנהגים, אבל לא צריך להכפיש כל כך הרבה אנשים.

תרווד

New member
אני עדיין נאלץ לדבוק בטענה שבאף

שלב לא לקחתי חלק בשום הכפשה. הייתי די זהיר בהתנסחות שלי.

הטענה שהסטטיסטיקות מדברות בעד עצמן.

טענה שיקרית. אתה אפילו הבאת את הנתונים... הנהג המצוי נכנס לרכב ומגיע ליעדו בלי שום תאונה.

למעלה