תרבחו ותסעדו הערב במימונה

תרבחו ותסעדו הערב במימונה../images/Emo214.gif../images/Emo212.gif

האמת היא שאני כל כך שבעה מהחג הזה כבר שכלל גם סוף שבוע באמצע... שממש לא הכי בא לי גם הלילה לסעוד כלום. אבל יש לפחות שתי הזמנות ונראה כבר מה נעשה או מה לא. אני אוהבת את המימונה. חג של קלוריות הכי הכי
אבל היום משום מה בא לי לרחם על עצמי קצת
אני עמוסה מידי...

דווידו

New member
ומכאן שואל אני שוב

שאלה שכבר שאלתי כבר אלף פעמים : למה כל החגים היהודים מבוססים על אוכל? תברחו ותסעדו דווידו

פפו

New member
דווידו ידידי. המימונה איננה חג כלל וכלל

חג של עם נחוג על ידי כל העם ולא עידה אחת . המימונה היא נוהג מקומי של יהדות מרוקו ועד היום סיבותיו אינן ברורות אף לחוגגים עצמם ויש הסברים לרוב. יש נוהגים שונים לעידות שונות כמו טקס החינה שנעשה במיספר עידות מצומצם. לגבי האוכל,הרי שכל שימחה אצל בני האדם מלווה באוכל ללא הבדלי דת וגזע.

דווידו

New member
ידוע לי מה זו מימונה פפו

שאלתי היתה באופן כללי על החגים היהודים

s h o o s h a

New member
מימונה - תבחרו מה הכי מתאים לכם

המימונה הוא חג עממי הנחוג במוצאי חג הפסח, באסרו חג (כ"ב בחודש ניסן), לחופו הדרומי של אגן הים התיכון, הן בקרב יהדות מרוקו והן בקרב יהדות תוניסיה ולוב. מקורו של החג, לפי השערת החוקרים, הוא במאה ה-18. יום זה נחגג מכיוון שבימות הפסח היו נזהרים שלא לאכול האחד אצל חברו (בגלל שוני מנהגים), והקפידו על חומרה זו ביותר. ולכן, מיד לאחר פסח היו מארחים אחד את השני, כדי להראות שמה שלא אכל אצלו בפסח לא היה בגלל איבה אלא בגלל חומרא, והנה עתה הם אוכלים האחד ממאכלי השני. יש הסוברים לעומת זאת, כי מקור החג הוא פגאני. לפי סברה זו, החג מסמל את בואו של האביב ובא להודות לאלים. יש הסבורים כי מקור השם "מימונה" נובע משמו של אבי הרמב"ם, הרב מימון בן יוסף, שיום המימונה חל ביום פטירתו. סברה אחרת היא, שמקור השם נובע מהמילה הערבית "מימון" שפירושה מזל, והחוגגים מאמינים כי יום זה הוא יום סגולה לפרנסה וזיווג. הסברה הרווחת היא שמקור השם נובע משיבוש המילה העברית "אמונה", וחג זה נקרא כך משום שעל פי המסורת יום זה מסוגל לגאולה, על פי מאמר התלמוד "בניסן נגאלו ישראל ובניסן עתידים להיגאל", ובחג זה הציבור מביע את אמונתו בגאולה העתידית. המקור ההלכתי ליום זה נובע מהגדר ההלכתי של אסרו חג, שמשמעותו עשיית שמחה בסעודה בצאת החג.

פפו

New member
ואני קורא לו חג החרות. ועל שום מה?

על שום חוכמתו של מנהיג תנועת החרות שהפך מינהג הממונה לקרדום כריתת שילטון המפא"יניקים. מאז כל פוליטיקאי (ללא חשיבות לדעותיו) החפץ בקידום כוחו,חייב לכבד את המימונה ולהציג עצמו כחוגג עם מופלטה. בל נשכח שלפני הראיה הפוליטית המבריקה של מנחם בגין ראינו הארוע הממונה סתם יום של מנגלים וריקודי בטן. לאור מה שנאמר אני מציע להפוך את המימונה לחג מנחם

אהאלן יצחק../images/Emo140.gifוברוך הבא למימונה שלנו../images/Emo13.gif

כל ההסברים לגבי מקורות החג הזה קבילים בעיני. בכלל, כפי שכבר ציינתי אלפי פעמים - בשבילי כל סיבה היא סיבה למסיבה וממש לא אכפת לי למה. העיקר להיות שמח
ובענין החגים שלנו והאוכל - אני לא יכולה לחשוב על אופציה של שמחה שאוכל אינו מעורב בה. אוכל זה חוץ מאשר צורך קיומי, גם דבר המשמח את בני האדם. על כן כשהם חוגגים - הם גם אוכלים. לכן יש לנו גם שני חגים שלא אוכלים כי הם חגים עצובים: יום כיפור ותשעה באב. זה עוזר לדעת כמה מתוק המתוק אם מכירים את המר...

דווידו

New member
לא בהכרח לוליטה

שני החגים הכי שמחים שלנו הם דווקא לא על טהורת האוכל פורים
ויום העצמאות
אם כי בשנים האחרונות גם חג זה נחגג בעיקר במנגלים

איך לא../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

פורים - מאופיין במשלוח מנות ובשתיית יין עד-לא-ידע....
ויום העצמאות כבר שנים רבות הפך להיות חג המנגל. אתה בעצמך אמרת פה לפני כמה זמן שאתה מתחיל דיאטה רק אחרי יום העצמאות ואני הסכמתי איתך בכל פה.

למעלה