תרבית דם חיובית

ch694

New member
תרבית דם חיובית

בוקר טוב , אני שכתבתי לך לפני כעשרה ימים ... אזכיר את המצב באמצע קבלת מנת דם הרגשתי בצמרמורת וכאבי ראש ואח"כ עלה החום מעל 39.5 לשלושה ימים ... כמובן בשלושת הימים לקחו זוג של תרביות בכל פעם 4 בקבוקים ... תרביות הדם היו כולם חיוביות .... צמח חיידק בדם GRAM + COCCI IN CHAINS / GRAM - BACILLI שם החיידקים : ESCHERICHIA COLI ו- ENTEROCOCCUS SPP ו- STREPTOCOCC VIRIDANS וכמובן כתוב הרגישות והאינטוביוטיקה .. אושפזתי שוב בפנימית בב"ח , טופלתי באינטוביוטיקה ורידית אמפיצילין + גנטמיצין למשך שבוע וגם כן לפני השחרור קיבלתי ע"י הרופאה זריקה IV VANCOMYCIN LOCK לפורטקט והמלצה להמשיך טיפול פומי ב- T.MOXYPEN 1GR *3 /DAY למשך חודש , ואח"כ השקלת המשך טיפול לאחר לקיחת תרביות דם ובירור צמיחות ... בנתיים אין לי חום או צמרמורת ..ולכן שוחררתי מב"ח עם ההמלצה מעל .... מהם החיידקים האלה ? ולמה צריך כל כך אינטוביואטיקה לכך ? ולכל כך זמן ממושך ? (נראה לי שזה יותר מדי מוגזם ובמיוחד לקיחת 6 כדורים למשך חודש ) - אני כך עם חצי קיבה , לא חושבת שאני אעמוד בזה ! האם החיידקים שצמחו בתרביות הדם - אומרים שהחיידקים כן נמצאים בדם ולא במקום אחר ? תודה מראש , בת 26

חיידקים

מדובר בחיידקי מעי שעברו לדם. כאשר הם בדם הם יכולים להיות מסוכנים. כמו כן זה יכול להצביע על בעייה כמו נקב במעי מצב מסוכן בפני עצמו. פרט לכך אינני יכול לייעץ ללא בדיקה רפואית. מציע לשמוע מהרופא המטפל או רופא המחלקה שהיית מאושפז.

ch694

New member
בבקשה-דחוף- איך אפשר לדעת אם יש נקב במעי ?

בהתחלה תודה על תשובתך , איך אפשר לדעת אם יש נקב במעי ?!!!! איזה בדיקות עלי לעשות ? אני חושבת על זה - כי יכול להיות ונקבו את המעי בבדיקת הקולונוסקפיה לפני כשבועיים - ואחרי יומיים מהבדיקה סבלתי מחום גבוהה 39.5 ומכאבי בטן ובמיוחד בצד השמאלי ... ואז הלכתי למיון ושם אשפזו אותי ונתנו לי דם ... ושמה עשו לי תרביות דם שהיו חיוביות ............... אני עברתי לפני כשבועיים בדיקת קולונוסקופיה רגילה - אבל זריקת חומר הטשטוש לא עבדה עלי והייתי בכל הבדיקה זזה וצועקת מכאבים ובסוף החלטתי להפסיק את הבדיקה באמצעותה וזה משקרה .. חוץ מזה לפני כחודש עשיתי CT בטן שהדגים INTUSSUSCEOTION אילאואילאלי בבטן שמאלית אמצעית . ללא סימני חסימת מעיים . ... אז אולי ... נקבו את המעי באמצע הבדיקה ... אני מהתחלת הבדיקה הייתי בתזוזה ...

למעלה