תרגולת חלום

אריאול1

New member
תרגולת חלום

ברצוני להציג מעל במה זו המצאה שלי בתחום החלומות הצלולים. המצאה זו נקראת "תרגולת חלום"; המושג "תרגולת חלום" עצמו הוא לחלוטין המצאה שלי, אך איני יודע באיזו מידה פירוש המושג הזה הוא המצאה שלי; פירוש המושג "תרגולת חלום" הוא מה שאדם, שמנסה להשיג חלום צלול, מעוניין לעשות בחלום הצלול. למשל, אם אדם שמנסה להשיג חלום צלול מעוניין לעוף בו, "תרגולת חלום" במקרה שלו היא לנסות לעוף, ואם הוא נמצא בחלום, אז גם לעוף. אם אדם שמנסה להשיג חלום צלול מעוניין לזמן בו מישהו, אז "תרגולת חלום" במקרה שלו היא לזמן אותו מישהו, ואם הוא נמצא בחלום, אז גם לעשות איתו את מה שהוא מעוניין לעשות איתו בחלום (אם יש דבר כזה). הרעיון שלי הוא שהאדם שמעוניין להשיג חלום צלול יבצע את תרגולת החלום במציאות מדי פעם, עד כמה שאפשר לבצעה במציאות, שכן אם היה אפשר לבצע במציאות באופן מלא את מה שהאדם מעוניין לעשות בחלום, הוא לא היה צריך להיות בחלום כדי לבצע את זה; למשל, אם הוא מעוניין לעוף בחלום, הוא יכול במציאות לנופף בידיו כמו בכנפיים, וזאת בהנחה שאם הוא היה בחלום, הוא היה עף; אם הוא מעוניין לזמן מישהו בחלום, הוא יכול להורות (למשל, בדיבור), שאותו מישהו יופיע מולו, ואחר כך להעמיד פנים, שאותו מישהו שם ושהוא עושה איתו את מה שהוא רוצה לעשות איתו בחלום (אם יש דבר כזה); אני עצמי גם מנסה להשיג חלום צלול על מנת לברר תשובות לשאלות שיש לי, ובתרגולות החלום שלי אני מזמן את אטמו (דמות מצויירת מ"יוגי הו") ומעמיד פנים, שהוא שם, בכך שאני שואל אותו את השאלות, ואחר כך מעמיד פנים שאני מקשיב לתשובות שלו. אני עצמי מבצע את תרגולת החלום אחרי כל בדיקת מציאות, שאני עושה (מי שמבין בחלומות צלולים יודע מהי בדיקת מציאות); ההיגיון מאחורי ביצוע תרגולת החלום מדי פעם הוא אותו היגיון, שעומד מאחורי ביצוע בדיקת המציאות מדי פעם: שאם האדם יבצע את תרגולת החלום הרבה פעמים במציאות, הוא יבצעה גם בחלום; ומכיוון שבתרגולת החלום מבצע האדם (או מנסה לבצע) את מה שהוא מעוניין לעשות בחלום, אז אם הוא יבצעה בחלום, הרי שהוא השיג את מטרתו. ניתן גם לבצע את תרגולת החלום בכל פעם, שהאדם חושד שהוא נמצא בחלום; עד עכשיו הסתפקו אלה, שמנסים להשיג חלום צלול בבדיקת מציאות במקרה כזה.

Boglob

New member
נחמד אבל...

אני לא יכול להגיד שאני תומך בהצעה הזאת, יש לכך כמה סיבות עיקריות:
א', אתה תראה דביל, זה לא כמו בדיקת מציאות שלא כולם רואים וגם אם כן אז מה כבר?
ב', זה לוקח זמן, זמן שלא להרבה אנשים יש.
ג', זה לא יעזור לך בכלל, אם אתה רוצה לעוף בחלום אז תעשה את זה במילא, זה לא שאתה מפגר שלא יודע מה הוא רוצה.
אני לא חושב שזה ראויי להיקרא המצאה, זה סתם רעיון שלא באמת שלם ולא בטוח שעוזר.
מצתער לבאס אותך.

Boglob

New member
למה?

במשך כול החיים שלי התנהגו עלי נחמד וכשהגעתי לכיתה א' לא היה לי מושג איך להתנהג לאנשים שמתנגדים לדעות שלי.
זה יוצר סוג של בועה.

וולפהרט

New member
בעניין הדביליות

פעם אחת קלטתי שמישהי הסתכלה עלי כאילו נחתתי מהירח כבדקתי מציאות ברכבת. אולי זה נראה קצת מוזר לפתוח ולסגור את אצבעות היד לצדדים, אבל זה יכל להיות גם תרגיל בפיזוטרפיה או משהו בסגנון, אז מה היא בוהה בי?:O
זה טוב לדמיין במציאות את מה שהיית רוצה לעשות בחלום, אם יש לך מטרה מסויימת: לבדוק מציאות ואז לדמיין טיפה.
פיזי? אפשר, אבל רק כשנמצאים בבית עם עצמנו;)
&nbsp
ו-כל דבר ראוי להיקרא הצעה, לכל אחד יש דעה ורצון להישמע, ולא כולם חייבם להסכים. וכמו שלא היית רוצה שתציע משהו וייבשו אותך, נסה להימנע מלעשות את זה בעצמך!

היי אריאול

רעיון נחמד, שאני מאוד מסכים איתו.
אני עד כדי כך מסכים איתו שאני מבצע אותו כבר כמה זמן האמת. כתוב על זה בפורום במספר מקומות.
אמנם אני לא מנופף בידיים, אבל כן מזכיר לעצמי בסיום כל בדיקת מציאות מה בדיוק אני רוצה לעשות ומנסה לדמיין את זה.
באופן זה אני אזכר בזה בדיוק אחרי בדיקת המציאות, ולא יתפספס לי החלום.

אני לא זוכר שראיתי את השם שלך פה בפורום. אתה כותב חדש?
כמה זמן אתה מתעסק עם חלומות צלולים?

MrMelada2

New member
נראה לי פשוט כמו בדיקת מציאות

א. אני לא רואה הרבה הבדל, חוץ מזה שזה לוקח זמן.
ב. אם לא תזכור לעשות בדיקת מציאות בחלום אין סיבה שתזכור לעשות את זה.
ג. מה שהמלך בצהוב אמר זה יותר הגיוני, לא באמת לבצע או להעמיד פנים, לחשוב טוב על המטרות שלך בחלום. כי בכל זאת אחת השיטות לעוף בחלום זה לקפוץ ממקום גבוה למשל צוק או חלון, לא אחד הדברים שאני ממליץ לעשות במציאות. לספור אצבעות ולחשוב על זה שאתה רוצה לעוף הרבה יותר קל.

MrMelada2

New member
אף פעם לא הלכתי

אני קורא פה כל הזמן, סתם לא יוצא לי לכתוב (דווקא השבוע כן)

וולפהרט

New member
מסכימה:)

אם כי חייבת להודות שהיה לי קצת קשה לקרוא את זה, כי הכל כתוב בפסקה אחת. פעם הבאה, כדאי לרווח בפסקאות כדי להקל על העין!

בעקרון הרבה כאן בפורום משמשים בשיטה הזו, בין אם קוראים לה בשם ובין אם לא. אני למשל התאמנתי בלזמן דמות מספר שלי שנקרא וולפהרט. בכל מיני רגעים אחרי שבדקתי מציאות ניסיתי לחשוב שאם זה היה חלום הוא היה בטח מופע מכאן או משם ואיך וכו'. בדמיון שלי זה עבד טוב אבל בחלום הוא סרב להופיע.
דבר אחר שאני עושה: בכל פעם שאני נוהגת אם נזכרת לבצע בדיקת מציאות (ע"י הקשת האצבעות על ההגה: "אחת, שתיים, שלוש, ארבע, חמש" 3 פעמים), אני אחר כך אומרת לעצמי שאם זה היה חלום הייתי רוצה לעוף עם המכונית, לצורך העניין אני מתרגלת פיזית משכיה קלה של ההגה כלפי מעלה כמו כוונון הגה של מטוס. מאמינה שאם יצא לי לחלום שאני נוהגת זה עשוי לעזור:)

למעלה