תרגול יוגה בהריון ומה קרה בלידה

סטיוויה

New member
תרגול יוגה בהריון ומה קרה בלידה ../images/Emo41.gif

אז יש לי מין סקר משלי לכל המתרגלות שכבר חוו לידה אחת לפחות. -האם תרגלתן גם לפני ההריון או שהתחלתן רק במהלכו? -האם מצאתן שאסנות מסויימות עזרו לכן במיוחד בזמן הצירים(לטאנטי ואקטיבי)? -האם מצאתן שנשימות מסויימות עזרו לכן בשלב הזה? ומה בזמן צירי הלחץ? -אתן חושבות שהלידה שלכן היתה נראית קצת אחרת בלי תרגול היוגה? אום שלום

שוב, טרם ילדתי אבל אני מודה בצער

שאני לא כל כך נהנית מהיוגה. אני הולכת פעם בשבוע וחוטפת מזה כאבי ראש. המדריכה בדקה והגיעה למסקנה שידעתי כבר קודם. שוקלת אפילו לבטל ומה שמונע בעדי בנתיים זה התרגול של הנשימות שאולי יעזור לי בזמן הלידה.

גם למבי

New member
תרגלתי לפני אבל במהלך

ההריון עשיתי יוגה להריון. לדעתי עזר מאוד. אולי יותר מידי כי נשארתי שעתיים בתנוחת כריעה (בלחץ) ואח"כ שבוע לא יכולתי ללכת. בזמן אמת היה לי קל לכרוע (או לפחות - זה לא מה שהיה קשה באותו זמן) אבל אח"כ... המילדת אמרה לי שעכשיו אני יודעת איך מרגישים לאחר מרתון. הגעתי ללידה בכושר מעולה וזה הרבה בזכות רונית פרז (המדריכה שלי)

Merav B R

New member
גם אני למדתי אצל רונית פרז! היא

נפלאה! היוגה עזרה לי בעיקר בנשימות, אהבתי מאד את השיעורים.

אמאשלטל

New member
אין כמו יוגה!

אני בטוחה שהלידה הטבעית של טל לא הייתה מתאפשרת בלי היוגה. השתמשתי בנשימות, הרגשתי נוח עם הגוף שלי, השתמשתי בתנוחות מסוימות ובכלל הרגשתי הרבה יותר ביטחון. לגבי צירי הלחץ - לא עזר לי שם. מקווה שהפעם אני אגיע מוכנה יותר. אני מתרגלת גם עכשיו ומאד נהנית מזה!

debby12

New member
מנהל
היוגה ואני ../images/Emo180.gif

אני תרגלתי יוגה הריון - רק בהריונות (פעם לפני כמה שנים הייתי בקורס יוגה לא-הריון, אבל ברחתי. היה מכאיב נורא והמדריכה כל הזמן חקרה את כולן מי במחזור וציוותה עליהן תנוחות אחרות - לא היה מי יודע מה נעים כי זו היתה קבוצה מעורבת). בהריון הראשון עשיתי יוגה הריון עם שירלי בנטוויץ בכיכר המדינה. האמת היא שלא כל כך התחברתי. כל פעם חצי השעה הראשונה היתה סתם לשבת במעגל וכל אחת סיפרה קרעבצים על איך "כואב לה פה וכואב לה שם". מאחר שלי זה לא התאים - תמיד אמרתי ש"אצלי הכל בסדר, ולא כואב לי כלום" (מה שהיה נכון). חוצמזה שירלי כל הזמן העבירה לנו "כמה זה כואב לידה" דבר שבמבט לאחור נראה לי ממש לא לעניין. לא למדנו "אסנות" (נראה לי). למדנו 3 סוגי נשימות, ו"נשימת צירים מס' 1" עזרה לי המון עת מצאתי את עצמי, בטרם עת, קשורה על הגב עם פיטוצין ומגנזיום לתוך הוריד. עדיין זה הגיע לאפידורל - אבל עדיין הנשימה הזו עזרה לי להרגיע את עצמי, להתפקס, להתמודד (לא רק עם הכאב, אלא גם ואולי בעיקר עם כל הסיטואציה המחורב$%$). לדעתי הלידה עשויה היתה להיגמר אחרת בלי היוגה (למשל - אפידורל מוקדם יותר מה שהיה יכול להיות בעייתי עוד יותר). בהריון השני עשיתי יוגה הריון באשראם חמוד פה באזור שבו אני גרה. רוב השיעורים היו בבריכה חמימה וזה היה ממש כיפי ונפלא. אחרי זה נהיה להם יקר לחמם את הבריכה אז עשינו יוגה-יבשה. אבל היה לי ממש קשה. הייתי הרבה יותר כבדה מבהריון הקודם והרגשתי שהבטן כל הזמן מוציאה אותי מאיזון ("נפלתי" קדימה או אחורה - לא הצלחתי להיות מאוזנת). הפעם לא הרגשתי שה שינה משהו בלידה - אולי כי זו היתה לידת בית נפלאה.... אבל בכל מקרה - זו היתה הזדמנות לקצת פעילות גופנית "רכה" בהריון מה שנראה לי טוב לגוף בכל מקרה. וגם היה כיפי הקטעים של הנשימות ו"להקשיב" לתנועות של התינוקת בשלבים היותר מאוחרים של ההריון.

אם פי 3

New member
התשובות שלי

- תרגלתי יוגה כמה חודשים לפני ההריון. הפסקתי בתחילת ההריון, וחזרתי ליוגהריון רק בחודש שביעי (משום מה, כל היוגהריון באיזור היו בחופש ובסוף הרחקתי כמעט 3/4 שעה נסיעה בשביל להמשיך). - לא השתמשתי ביוגה באופן ישיר בזמן הלידה. - לא נעזרתי בנשימות מיוחדות. למעשה, הייתי אחרי מחלה עם אף סתום, והיה לי קשה לנשום מסודר. - היוגה עזרה לי מאד בהריון, לכל מכאובי ההריון, ועזרה לי להגיע ללידה בגמישות וחוזק בריאים. באופן ישיר בלידה - לא הרגשתי שעזרה לי. אולי זה קשור לכך שלא נעשתה כמעט הכוונה מיוחדת להריון, אלא רק התאמה של התרגול.

swann

New member
תרגלתי בעיקר בהריון הראשון

אז היה לי זמן ללכת לשיעור פעם בשבוע, והרגשתי שזה טוב שאני מפעילה את עצמי ועושה משהו עם הגוף שלי. ללידה זה לא עזר בכלל. קיבלתי אפידורל בשלב מוקדם ומאותו רגע הייתי במיטה. לקראת הלידה השניה לא היה לי זמן ללכת לשיעורים, אז קניתי DVD. ולבושתי תרגלתי אולי פעמיים-שלוש בבית. וזהו. בספר לידה פעילה יש גם תרגילים - לא עשיתי אותם, אבל למדתי את הנשימות. בלידה, לא היה זמן לכלום. היא התקדמה כל כך מהר... רק הנשימות הצילו אותי ועזרו לי לעבור את הצירים - והכל במים, כך שלא ממש היו תנוחות של יוגה שעזרו לי. בסוף ילדתי במן כריעה כשהגב שעון על דופן הבריכה. אבל הלילה חלמתי חלום - שאני בהריון מתקדם ומתקלחת. ואז אני מרגישה איזה לחץ, ומנסה להרגיש מה קורה שם למטה ומרגישה ראש! הייתי לבד, ובעמידה או כריעה קלה - פשוט לחצתי החוצה תינוקת קטנה ומתוקה. ככה פתאום, בלי כאבים ובלי מיילדת. ובגלל שלא רציתי לצעוק, התקשרתי לבעלי בסלולרי, כבר אחרי שיצאנו מהמקלחת < אין לי מושג מה קרה לחבל הטבור...>, ועטפתי אותה במגבת והלכתי לחפש כובע בשבילה. ממש לידה מהחלומות...

סטיוויה

New member
עכשיו תורי...

עבורי היוגה היא חיים.בשני הריונות היא היתה יותר פיזית מבחינת המקום שלה בהריון ובלידה.אגב,כמו אהבלה,ישבתי בלידה הראשונה בראשית הצירים ועשיתי קפלבהטי(נשימה מאד מהירה שמדגישה את הנשיפות דווקא).נראה לי שהכנסתי את עצמי למיני היפר וינטלציה
בהריון/לידה השלישית תרגלתי עם מורה מדהימה.ממש לא מורה לזמן ההריון אבל ידעתי מה אסור/מותר וכ'ו.המדיטציות שהיא העבירה לי והעבודה על הצ'קרות התאימו לי בול. ובלידה עצמה הייתי כ'כ מחוברת לעצמי והרבה בזכות זה. גם אני מצאתי את הנשימות הכי יעילות בזמן הלידה.

טלימה

New member
אני גם עונה

תירגלתי יוגה לפני ההריון וגם בתקופת ההריון. בתקופת ההריון המשכתי את השיעורים מלפני ההריון וחיפשתי גם שיעורים להריון
עברתי שלוש מורות של יוגה להריון עד שמצאתי משהו שהסתדרתי איתו וגם איתה הפסקתי חודש לפני הלידה. זה מאוד שונה מהיוגה המסורתית וגם לא הסתדרתי עם הפטפטת והצחקוקים על כל מיני דברים שלא עניינו אותי.
כחודש לפני הלידה הלכתי עם בעלי לפגישה אישית אצל המורה של היוגה-להריון ועשינו שיעור משותף ללמוד איך הוא יכול לעזור לי ומה אני יכולה לעשות כדי להקל על עצמי.
אני מרגישה שלא הצלחתי להשדתמש בשום-דבר ממה שלמדתי תוך כדי הלידה. לא זכרתי כלום ולא הצלחתי, כשניסיתי, לחשוב על נשימות לנשום או אסנות מתאימות.
לא יודעת להגיד לך אם היוגה שינתה משהו. בתחושה שלי - לא, אבל מי יודע... מאז הלידה (4 חודשים) לא חזרתי לתרגל יוגה, זה חסר לי. עוד מעט אני אלמד את השיגרה שלנו מספיק טוב כדי לחזור לזה.

סטיוויה

New member
גם לי נעים יותר לתרגל יוגה

מסורתית.האת'ה יוגה קלאסית,ברוח שיווננדה. הרבה "מורות להריון" מלמדות ברוח איינגר ולי יש חיבור פחות מוצלח עם המתודיקה הזו(כל האיבזרים הנלווים למשל).אני עצמי בתהליך לימודים כדי להתחיל לעבוד עם נשים בהריון.אני מקווה שאוכל להביא את "רוח שיווננדה" אל תוך השיעורים שלי.

debby12

New member
מנהל
מה ההבדל נין איינגר לשיווננדה?

חוץ מלהכיר את השמות - אין לי מושג. ועוד דבר מסקרן אותי - נשימות לאמאז - מה שהיה נדמה די טרנדי בשנות השבעים והשישים כקורס הכנה ללידה. יש לך מושג האם הן דומות לנשימות יוגה?

סטיוויה

New member
על קצה המזלג

תראי,בגדול כל היוגה הגיעה מהיוגה
כמובן שנוצרו תת זרמים שנבדלים האחד מהשני בתפיסת תרגול היוגה במרחב ובזמן. בעוד ששיווננדה נשארה נאמנה יותר למקורות בהודו,איינגר(שהיה מערבי שלמד אצל היוגים בהודו) הוסיף שימוש באביזרים כמו גומיות,בולסטרים ועוד כמה...וגם חלק מהתרגולים שונים במעט מזרמים אחרים.ליוגה של איינגר אוהבים לקרוא "יוגה מדוייקת",אין לי מושג למה. אגב, הוא נחשב לאחד מהאורים ותומים בתורת ההאת'ה יוגה(ספרו "אור על היוגה"). זה כמו שאשטנגה יוגה נחשבת ליוגה יותר דינאמית שעובדת על החום הפנימי בגוף. עכשיו תורך לתת לי סקירה על לאמאז' ואז אוכל לענות לך

debby12

New member
מנהל
אין לי מושג מהן נשימות למאז'

אני די בורה -לא מבינה בכלום - לא ביוגה ולא בלמאז. סתם באופן כללי זכור לי מקריאה בילדותי וכאלה שיש "שיטת למאז" להקלה על כאבים בלידה שעובדת על נשימות, ושפיתח אותה איזה רופא צרפתי בשם למאז' (ואחרי זה לקחה את השם חברה יקרנית לייצור צעצועי תינוקות
) מהן הנשימות בשיטת למאז' אין לי מושג. טוף, לא משנה.

למעלה