תרגול יוגה יש לעשות רק כשבריאים

mike56

New member
תרגול יוגה יש לעשות רק כשבריאים

או שרצוי או לא רצוי גם בתקופת מחלה בהנחה שיש כוח? תודה

יוגי בר

New member
מתי לתרגל

היי מייק אז ככה: 1. העקרון העקרון היוגי הוא כזה: יוגה אתה יכול לתרגל כל הזמן אתה יכול לתרגל גם כשאתה חולה וגם כשאתה בריא. לבריא- התרגול יעשה אותו בריא יותר ויסייע במניעה מחלות לעתיד לחולה- התרגול יבריא אותו. עכשיו, וזה צריך להיות ברור ללא ספקות: אין דין התרגול לאדם חולה אינו כדין התרגול לאדם בריא. וישנו, כמובן, מצב נוסף. באם אתה ממש חולהתןלגוף שלך מנוחה- מנוחה שגם היא חשובה מאוד. היא מאפשרת לו להחלים לקראת התרגול היוגי. המנוחה תתבצע עד שתרגיש שאתה יכול להתחיל לתרגל- וההרגשה שלך פה קובעת מאוד. בהצלחה וחג סוכות שמח בברכה ואהבה יוגי בר

anatina

New member
לדעתי

חלק מהיוגה הוא לדעת להקשיב לגוף, לדעת מה הוא מבקש ומה באמת הוא מסוגל לעשות. זה יותר "יוגי" לוותר ולנוח כשממש לא מרגישים טוב, מאשר לעשות יוגה כי "צריך". כמובן שיש גם מצבי ביניים, בהם אפשר לעשות יוגה, אבל בעדינות ותוך הקשבה ורגישות. בקיצור, כשמקשיבים לגוף באמת, אפשר לדעת מה הוא אומר... ענת

מנסיון

כשאני מצונן ואני עושה יוגה- זה נותן לגוף שלי כוחות מחודשים כאילו היה בריא למשך התירגול, וגם אם זה לא משפיע על המחלה במישרין זה כן משפיע על כוחות ההתאוששות, זה מחדש את הכוחות. ובתקופות שאני מתרגל הרבה- אני פשוט לא מצטנן!

אני מתרגל בעיקר את מחזור רישיקש

אני לא יודע לאיזו שיטה שייך מחזור רישיקש שייך. אני עושה לפני זה כמה ברכות לשמש, הרפיה, ואז מחזור רישיקש ושוב הרפיה. מחזור רישיקש זה משהו מגניב ומאד ממצה את התנוחות העיקריות ביוגה: 1 עמידת כתפיים 2 מחרשה 3 דג 4 ראש ברכיים 5 קוברה 6 טווס (נדמה לי שקוראים לה טווס, מדובר בלהניח את הברכיים על המרפקים של הידיים המונחות על הרצפה ואז להרים אותן מעט לאויר ולהישאר בשיווי משקל בלי ליפול קדימה או אחורה) 7 סירה 8 פיתול שידרתי 9 עמידת ראש את מחזור רישיקש אפשר לעשות כמה פעמים, לפי מידת הרצון לתרגול. אבל גם כשתירגלתי יוגה בקבוצה שעשתה לאו דווקא את מחזור רישיקש קיבלתי הטבות בריאותיות. אז תירגלתי אצל חבורת האומצ'וקים של דוד הר ציון (אומצ'וק הוא כינוי למי שאומר אום אבל מלא תשוקה
)

הי מייק!

ביוגה יש הרבה יותר מאשר אסאנות בלבד. כאשר אתה חולה ניתן ורצוי לגעת ביוגה דרך נשימות, התרכזות ומדיטציה, וכן תנוחת הסוואסנה (תנוחת הגוויה) מומלצת אף היא. תירגלתי במשך תקופה ארוכה בקבוצה של נשים בנות 80+, ואני יכולה בשקט להגיד שהן לא היו בריאות, והשיעור היה יוגי לחלוטין, אך סבב בעיקר על חימום והגמשת מפרקים, בשכיבה ולעיתים בישיבה, בתנועות רכות תוך דגש על אורך תנועה כאורך נשימה, על תרגילי נשימה ומדיטציה. לשבת במשך שעה ולעשות סיבובי ראש - זוהי גם כן בפירוש יוגה, כל עוד התנועה נעשית תוך ההתכוונות וההקשבה למתרחש בגוף. בהצלחה!!!

למעלה