תרגול יוגה

• פותח הנושא 2_be
  • פורסם בתאריך

2_be

New member
תרגול יוגה../images/Emo140.gif

אחרי מעבר מסלידה מוחלטת מיוגה לפני כמה שנים (בגלל מורה וסגנון) הצלחתי למצוא מורים ושיעורי יוגה שיותר התחברתי אליהם וכבר שנתיים-שלוש אני עושה שיעור יוגה לפחות פעם בשבוע (יש תקופות שיותר תלוי בפעילויות הגופניות האחרות שאני עושה והזמן שיש
). רוב השיעורים שמצאתי את עצמי בהם היו היו אשטנגה או שילובים שונים המשלבים חלקים דינמיים עם חלקים פחות דינמיים אצל מורים שונים. לאחרונה החלטתי לנסות להתחיל לעשות יוגה בתדירות גדולה באופן עצמאי (מעבר לשיעור שבועי), כשהשאיפה היא לעשות מידי יום תרגול קצר. עכשיו לשאלות: 1. כמעט מעולם לא תרגלתי יוגה בבוקר וגיליתי שזה הרבה יותר קשה לי מאשר בלילה, על מה כדאי להקפיד ולשים דגש? [כן, ברור לי שהמתיחות למשל יהיו הרבה יותר קלות] 2. אלו תרגילים כדאי לשלב בתרגול בהנחה שזמני די מוגבל? הערות והארות נוספות יתקבלו בשמחה. תודה:) רונית

Sambodh Rana

New member
תגובה

דווקא תרגילי מתיחה יהיו הרבה יותר קשים בבוקר כי הגוף עדיין נוקשה וישן אחרי הלילה הארוך (או הקצר) תרגול יומיומי נפלא יכול להיות ברכות השמש הנהדרות של אשטאנגה , משהו כמו 5-10 מחזורים , ואחריהם תרגילים שאת מכירה ויודעת לבצע היטב, וחשוב חשוב לתרגל הרפייה. גם יש מאמר שכתבתי על מה ואיך לתרגל יוגה בבית, תחפשי אותו במאמרים אם יש לך עוד שאלות תשאלי כי הנושא חשוב בהצלחה, ולדי.

2_be

New member
התכוונתי קשים.. ברור../images/Emo122.gif

תודה רבה על התגובה

lilalila

New member
שלום להיות

באמת בבוקר המתיחות קשות יותר..... אני מוצאת שהכי קל לי בבוקר להתחיל בתרגילי נשימה (פראנה יאמה).... אם אתה לא מכיר את התרגילים אני ממליצה שתיקח סדנא או קורס של פראנה יאמה.... תרגילי הנשימה של היוגה כאשר הם נעשים כל בוקר או בתדירות מסויימת, יש להם השפעה מצטברת מאד מבורכת על הגוף ועל הנפש. ביניהם שיפור תפקוד מערכת החיסון ומערכת העיכול, וכן תרומה לעירונות וליציבות הנפשים. אחרי תרגילי הנשימה אני עושה את ברכת השמש כמה פעמים שבא לי, ורק אח"כ אם יש זמן אני עוברת למס' אסנות (מה שאתה קורא מתיחות). יש אסנות שדורשות פחות גמישות על הבוקר, וגם אותם צריך לבצע בעדינות. למשל תנוחת הפיתול בישיבה, או התנוחות הנעשות בעמידה.

למעלה