תרגול יוגה

יעל 42

New member
תרגול יוגה

למתרגלים שלום אני מתרגלת יוגה בערך כשנה , משתדלת לתרגל לפחות 6 פעמים בשבוע. הבעיה היא שאני מנסה להקדיש ליוגה שעה בכל יום, אך האימון לוקח לי יותר משעה - דבר שלפעמים מקשה עליי לתרגל. חשבתי שאתאר לפניכם את תרגול היוגה שלי, ותעוצו לי איפה אפשר לקצר או מה אפשר לשנות כדי שהתרגול ייקח לא יותר משעה. אז ככה: הרפיה - 3 דקות קפלבטי - 3 מחזורים של 50, 60 ו-70 נשיפות, ועצירת נשימה של 40, 55 ו-65 שניות אנלומה - 6 מחזורים כפולים ( 6 בנחיר ימין ו-6 בשמאל) הרפיה - כדקה+מתיחה גלגולים - 6 לצדדים ו-12 לפנים ולאחור הברכה אל השמש - 6 מחזורים כפולים (6 ברגל ימין ו-6 בשמאל) הרפיה - כדקה+מתיחה הרמות רגליים - 12 הרפיה - כדקה+מתיחה הרפיה בעובר - כחצי דקה עמידת ראש - 2 דקות הרפיה בעובר - כדקה הרפיה - כחצי דקה+מתיחה עמידת כתפיים - 2 דקות מחרשה - 2 דקות עמידת כתפיים - דקה גלגל - 40 שניות גשר - 10 שניות הרפיה - כדקה דג - 2 דקות הרפיה - כדקה+מתיחה ראש ברכיים בישיבה - דקה מתיחה אחורית - 10 שניות הרפיה על הבטן-דקה מפה יש לי שתי ורסיות, שאני עושה לסירוגין. או: תנוחה שאני לא יודעת איך קוראים לה - הרמת החלק העליון של הגוף - 10 שניות קוברה - 40 שניות הרפיה על הבטן - חצי דקה מתיחת חתול הרפיה בעובר - חצי דקה חצי פיתול עמוד שדרה - 40 שניות לכל צד ראש ברכיים בעמידה - דקה משולש - 40 שניות בכל צד הרפיה - 5 דקות או: ארבה - 10 שניות הרפיה - 45 שניות קשת- 40 שניות הרפיה - חצי דקה מתיחת חתול הרפיה בעובר - חצי דקה טווס - 10 שניות עץ - 40 שניות בכל צד משולש - 40 שניות לכל צד הרפיה - 5 דקות נו מה דעתכם?

סטיוויה

New member
הי

כמה רעיונות; -לטעמי את מנסה לתרגל לבד בבית אסנות שכדי לתרגל אותן נכון ובצורה יעילה ומועילה,צריך הדרכה והכוונה של מורה מנוסה.למשל,כפיפות לאחור כמו הקשת,ארבה,קוברה. הערת ביניים;לפי התרגול שלך נשמע שבנית תרגול לפי מדריך שיווננדה,נכון?
זו הבעיה עם תרגול לפי ספר.יש הבדל מהותי בין התאוריה והמעשי. בכל אופן,כל הכבוד על ההקפדה וההתמדה בתרגול. -התנוחות החשובות במעלותיהן והשפעותיהן על מערכות הגוף הן ברכת השמש,עמידת ראש,עמידת כתפיים וראש לברכיים בישיבה(פאסטימוצ'אסנה).כמובן ההרפייה(שוואסנה).ולכן אם את "קצרה בזמן" ורוצה לתרגל תרגול שייתן לגוף את ה"קיק" שלו,תקפידי לתרגל את האסנות האילו בצורה מדוייקת ובלי לחץ בכלל,כל הלחץ הזה של להספיק בשעה אחת נשמע לי הפוך מתרגול יוגה שקט וקשוב לגוף. אגב,מה את עושה בזמן הווסת? -את יכולה ואפילו עדיף,לתרגל את הפראנימה בבוקר מוקדם איך שאת מתעוררת ולוותר על זה בתרגול האסנות.לפי איינגר זה עדיף.לחלופין,את יכולה לתרגל את הנשימות מאוחר בערב.הכל תלוי בהרגלי האכילה שלנו,פחות או יותר. -אני יכולה לספר מנסיוני שאין לי הרבה זמן לתרגל-אני מתמקדת באסנות החשובות אבל עושה אותן כמו שצריך.ברכת השמש,עמידת ראש,כתפיים,מחרשה,דג.הרפיות קצרות ביניהן. ראש ברכיים והמשלימה אחורנית.אחרי זה תבחרי אסנה אחת על הבטן(כזו שמשפיעה על הכליות,טחול,כבד וכד').ואסנה אחת או שתיים גג בעמידה.לא צריך גם עץ וגם משולש וגם אוטנאסנה.הרי את האוטנסנה את מתרגלת בתוך ברכת השמש. העץ הוא יותר להתמקדות וריכוז.אני הייתי הולכת על משולש טיפה יותר ארוך.והייתי מכניסה אותו דווקא בתחילת התרגול כחימום לפני ברכת השמש. או בין עמידת הראש לעמידת הכתפיים. ועוד איזה פיתול טוב ככה לפני הרפייה סופית. -באופן כללי,תקשיבי מה הגוף מבקש. יש ימים שהגוף מבקש יותר פיתולים. יש ימים של תנוחות בישיבה ופתיחות אגן(למשל בזמן הווסת.שבכלל,לא מומלץ לתרגל בצורה אינטנסיבית).יש ימים של תנוחות עמידה וכן הלאה. תהיי קשובה לגוף לפני התרגול ותקבלי את כל האסנות שהתרגול מבקש באותו יום. בברכת תרגול טוב וסליחה על הנאום הארוך. זה התבקש.

יעל 42

New member
תדה רבה

אני אנסה ליישם. מה זאת אומרת 'הכל תלוי בהרגלי האכילה שלנו'?

סטיוויה

New member
הסבר

זאת אומרת שלא מתרגלים פראנימה ויוגה מייד אחרי ארוחה כבדה. אחרי ארוחה מלאה מומלץ לחכות ***לפחות***שעתיים(הקפדנים חושבים שיותר).ארוחה קלה -אפשר לתרגל לאחר שעה. ומומלץ לחכות חצי שעה לאחר תרגול פראנימה ויוגה לפני שניגשים לאכול. מה שאומר שחשוב לתזמן את העניין של מתי אוכלים ומתי מתרגלים.

למעלה