תרגול מדיטציה - שאלות

TheHead

New member
תרגול מדיטציה - שאלות

שלום, ניסיתי בעבר לשבת במדיטציה - בצורה הפשוטה ביותר: תנוחה יציבה, גב זקוף, מבט מונח 2 מטרים ממני, נשימות... לפעמים סופר אותן, פעמים אחרות פשוט מנסה לשמור על שקט... אבל אף פעם לא הצלחתי להגיע לריכוז גבוה ולשמור על התנוחה שלי למשך הרבה זמן. מעולם לא למדתי עם מורה. כמו כן לא ניסיתי להשתמש במנטרות או למדוט על אובייקט כלשהו. האם ניתן לתרגל זן-בודהיזם גם מבלי המדיטציה? אם כן, איך? אם לא - מה אני יכול לעשות כדי לשפר את התרגול שלי? האם חובה ללמוד עם מורה (כמו יוגה, לדוגמא)? מה אני יכול לעשות?

darmha

New member
תשובות

מדבריך עלו מספר נושאים: גוף ומיינד - מדיטציה אמיתית אינה תלויה בתנוחה זו או אחרת. יחד עם זאת, ישנן תמוחות פורמליות לתרגול. ריכוז גבוה - חווית אבדן הריכוז היא טבעית. פשוט כי אין שום סיכוי שתצליח לשמור על ריכוז גבוה לאורך זמן. יש פתגם סיני בנושא הזה שאומר: כל מה שתצליח להשיג תאבד. אז מדיטציה אמיתית היא פשוט להירגע,להירגע ב- 100%. להירגע ב- 100% אומר לא לעשות שום דבר במיינד שלך: לא ריכוז, לא אובייקט לא כלום. רק לחזור לרגע הזה, מרגע לרגע לרגע. מה אתה שומע ? מה אתה רואה ? מה אתה מריח וכו'? האם ניתן לתרגל זן בודהיזם שלי מדיטציה? בוודאי. אתה לבד כבר יודע אם אתה צריך או לא. הנה מבחן אישי פשוט בשבילך: אם ההכרה שלך צלולה ומרגע לרגע אתה לא קשור לדברים שחולפים במיינד שלך - אז אין צורך. אבל אם אתה לא צלול מרגע לרגע - אז צריך. האם חובה מורה? בזן אין מורים אלא יש מאמנים. דמיין בנפשך מתאגרף, יש לו מאמן אמנם אבל הוא עדיין לבד שם. אותו דבר גם כאן. יש לך מאמנים אבל התרגול הוא שלך עם עצמך. אם אתה כן [sencere] אז זה הדבר הכי חשוב. באופן כללי אומר שתפקידו המרכזי של מורה הזן הוא לוודא שהכיוון של התרגול שלך נכון. אם הכיוון שלך נכון אין צורך במורה דרך. כבר לבד תגיע. אם הכיוון שלך לא נכון אז המורה מסייע לך. זן מאסטר סונג סאן הסביר את הנוסחה להצלחה בצורה פשוטה: הארה= כיוון נכון + נחישות [try try try] אז שאלתי אליך היא: מה הכיוון הנכון שלך? מה הדבר הכי טוב כדי לשפר את התרגול? הדבר הכי טוב הוא להתאמן במרכז זן. שם תפגוש אחרים שמתאמנים ברצינות בנושא.ותבין כבר לבד איך מי שלא מצליח לשבת לבד 10 דק' יכול פתאום בקבוצה לשבת 25 דק' ואפילו [לא רצוף אמנם] יום שלם. מאחל לך בהצלחה בברכה יובל

InnerKid

New member
2 שאלות

כתבת על כיוון נכון+נחישות. מה אני יכול לעשות עם הנחישות שלי שואפת לאפס ? בעניין מרכזי הזן. איפה יש בארץ? באיזה פורמט יש פגישות של קבוצה? (האם יש ריטריטים כמו בויפאסנה, ישיבות כלשהן? מתי? מי יכול להגיע? וכו')
מאור.

עינתיתי

New member
מרכזי זן

מאור, הנחישות שלי, והמשמעת העצמית שלי, שואפת לאפס לכן אני הולכת למרכז זן באלנבי 64 ת"א זה נקרא "זנדו" מרכז זן ומדיטציה. שם לומדים את כל מה שצריך, ישיבות, שירה, קידה וכו'. יש תירגולים ושיעורים, תבוא לשיעור ניסיון ותנסה ימי שלישי או ראשון ב - 20:00. בהצלחה עינת.

InnerKid

New member
../images/Emo51.gif ועוד על נחישות ומשמעת עצמית

תודה על הפרטים של המרכז. לגופו של עניין, בעניין הנחישות והמשמעת העצמית, הכוונה שלי לא היתה בענייני המדיטציה, אלא בעניין ההתנהלות היומיומית בחיי היומיום. נחישות ומשמעת עצמית שמביאות לפעולות שמממשות רצונות והופכים רצון למציאות. לכזאת נחישות ומשמעת עצמית התכוונתי..

עינתיתי

New member
אולי...

אולי זה עניין של אימון, דרך הנחישות במדיטציה שאמרת שיש לך, יבוא גם הנחישות בחיי היום יום. לפני מה שהבנתי מאנשים סביבי זה קורה.

InnerKid

New member
אולי... ../images/Emo13.gif

לא בטוח שנחישות תבוא דווקא ממדיטציה. מדיטציה היא לא יותר מאשר כלי לנחישות. כל דבר אחר שעושים בנחישות הוא טוב באותה המידה. לא? את חושבת שנחישות יכולה להיות גם מזיקה או הרסנית לפעמים? מאור.

למעלה