תרגול intro2cs

תרגול intro2cs

אני סטודנט למדעי המחשב בירושלים והייתי רוצה לדעת איפה יש תרגילים / בחינות פתורות בקורס מבוא למדעי המחשב בירושלים או קורס מקביל לו בארץ / בעולם. תודה לעונים

ron369

New member
אני יכול להציע לך לחפש באתר האגודה

של את"א, ובאתר האגודה ובאתר הרגיל של הטכניון. מצאתי שם די הרבה חומר בכל מיני קורסים. בקשר לסילבוס, העפתי מבט, ונראה שהחומר שם דומה לחומר שהיה במבוא שלנו. אולי בכ"ז המבוא-ים זהים, או מאד דומים.

gil levi

New member
קישור לאתר הסטודנטים למדמ"ח.

קישור. בקשר למבוא, כדאי לציין שקורס המבוא באת"א הוא בשפת scheme ולעומת זאת, קורס המבוא באונ' של פותח השרשור הוא ב JAVA. אגב, אפשר לשאול איזה תואר (ראשון) למדת?

ron369

New member
מעניין לשמוע שאתה חושב שכבר סיימתי

בכל אופן, באופ. המבוא, בזמני, היה דל ב-OOP, אך נעשה ב-C++. (לצערי, נראה שעכשיו המבוא עובר לשפה המקוללת ג'אווה) אבל, אתה צודק. יכול להיות שבעברית יושם דגש בנושא של OOP (למה? זאת לא אדע), בעוד שב-SCHEME, לפי הבנתי, אין ל-OOP ייצוג מתאים. למרות זאת, לדעתי המבואים השונים נוטים להיות כלליים יותר - מתאימים כמעט לכל שפת תכנות, עם דגש על הטמטום הקרוי OOP או בלעדיו. וגם אם לא, אני די משוכנע, או מנסה לשכנע את עצמי, שהחלק הקשה יותר (וזה שאמור להוות "מבוא" לשאר הנושאים) יהיה זה הכללי, שאינו נוגע לשפת תכנות כלשהי. וכן, יש סיבה לתיעוב שלי פה לתכנות מונחה עצמים - זה קורס מבוא למדעי המחשב. (ובפעם השלישית, סליחה על העייפות
)

gil levi

New member
בגלל הידע שלך

חשבתי שכבר סיימת. האמת שאני רק התכוונתי לכך שתרגילים ממבוא מורחב למדמ"ח באת"א אולי לא יתאימו לא רק בגלל שהוא (כנראה) לא מכיר סקים, וגם אם כן, אני אישית הייתי מנסה למצוא תרגילים כמה שיותר קרובים לקורס שלי. בכל אופן, איזה תואר ראשון אתה לומד? מדמ"ח-מורחב? דו-חוגי עם משהו?

ron369

New member
מה זה כבר משנה

"תכנת XYZ בSCHEME (ותקלל את יוצרי השפה?)", או "תכנת XYZ בג'אווה עם דגש על OOP(ותקלל את יוצרי השפה?)". אגב, נראה לי שיש גם בגרויות בג'אווה, וכך בוודאי תמצא הרבה חומר בנושא - גם אם קל במידה מעוררת רחמים. בכל אופן, אצלנו יש או מדמ"ח מורחב ("רגיל"), או דו חוגי. אני עשיתי (יותר נכון, עושה) תואר שלא נופל לכל אחת משתי הקטגוריות הללו - בשל עודף קל במתמ'. בסופו של דבר אקבל, ככל הנראה, את הראשון (אם אעבור את כל הקורסים שאני רשום אליהם, ואקבל אישור מיוחד, או ארשם לקורס נוסף במדמ"ח). מה איתך? (או עם שרשור "מה אנחנו עושים בחיים, מי אנחנו, ואיך הגענו לקבוצת תמיכה זו (רשימת מלאי בפוורם)". ראיתי שבהרבה פורומים עושים את זה)

gil levi

New member
שרשור היכרות?

אני בעד. <שיעול> ויני. אולי תפתח שרשור היכרות? <שיעול>. אני עתודאי בסמסטר רביעי לתואר ראשון דו-חוגי במתמטיקה ומדעי המחשב באת"א. (זה משפט מאוד אינפורמטיבי יחסית לאורך שלו, נכון?).

ron369

New member
אז מה אתה לוקח הסמסטר?

(יכולת גם: "עתודאי שנה שניה בתואר כפול של מתמ' ומדמ"ח באת"א" - קצת קצר יותר)

gil levi

New member
הסמסטר אני לוקח

מד"ר1 אלגברה ב' 1 (תורת החבורות). אלגוריתמים. מערכות הפעלה. פרוייקט תוכנה. אגב, אני לא עושה תואר כפול. מספר הנקודות בתואר שלי = מספר הנקודות במדמ"ח מורחב = מספר הנקודות בתואר במתמטיקה.

gil levi

New member
דווקא הקורס האהוב עלי בינתיים.

ההרצאות מעניינות, התרגילים קלים וטכניים (ולא שאני אומר שתרגילים מאתגרים זה רע, אבל התרגילים באלגברה ב' 1 ממש ממש ממש קשים (לי)), המרצה טוב וגם קצת מצחיק. רק חבל שהמתרגל על הפנים. כבר עשית מד"ר1?

ron369

New member
לא בדיוק, אבל באחד מהקורסים שלנו

זה היה אחד הנושאים. בערך שביעית מהקורס הוקדשה לנושא. זה היה כ"כ מעצבן, והמרצה עוד שכח להחזיר לי את אחד הממ"נים בנושא.

אמיתי ר

New member
../images/Emo45.gif

יאללה, למרות שזה היה רעיון של רון, שרשרתי לכאן
בוא נפתח שרשור...

amirxbox

New member
קבל לינק למבוא של בן גוריון

כולל סיכומי שיעורים, סיכומי תרגולים מבחנים קודמים פתורים ודוגמאות קוד.

למעלה