בבקשה התרגום הטוב ביותר שלי להנאתכם
יום טוב צופים נכבדים, הנכם מלווים חדשה הכי חדשה, (חדשה הכי חדשה- שם של תוכנית שידור) היום בעירנו מתקיים מפגש גדול, הנה כתבתו של כתבנו, E, sjecam se kad smo svi bili Valter האי אני זוכר כשכולנו היינו ואלטר (סלנג) i mjesali malter za Brcko-Banovic prugu וערבבנו מאלטר ל ברצקו-בנוביץ מסילת רכבת. al' sad kad i jaran moze nosit' brusalter אבל עכשיו כשתייש יכול לסחוב ברוסאלטר (סלנג) בוסניה הרצגובינה vidim da nam ova demokratija אני רואה שלנו הדמוקרטיה bas i ne ide od ruku דווקא לא כל כך מתאימה a, jesmo ba ispali papci svi od reda ונכוונו כולנו לפי הסדר Cujem u Beogradu אני שומעת שבבלגרד se gleda Vila Marija מסתכלים על וילה מאריה jedino ne kuzim zakaj svi je zovu אך לא אומר למה כולם קוראים לה jastreb medju ujkama יאסטרב בין הרחובות קרואטיה A nasu lipu svaki dan ואת היפה שלנו כל יום za Evropu udaju עם אירופה מחתנים a na svakoj zurci, ka da smo Turci ועל כל נערה, כאילו ואנו טורקים ajme, narodnjaci furaju ו.. הלאומנים רותחים סרביה פזמון Sve je isto samo njega nema הכל אותו הדבר, רק שהוא איננו opet Dugme okupio Brega ושוב הכפתור אסף (כבש) את ההר leto vrelo, zima puna snega הקיץ חמים החורף עם הרבה שלג sve je isto samo njega nema הכל כשהיה רק שהוא איננו A, sto zna' ja, a da znam podijelio bih ומה אני יודע? יודע שהייתי מחלק ovu moju drzavu na sest republika את המדינה הזו שלי לשש רפובליקות ali tako da Podgorica bude glavni grad אבל כך שפודגוריצה תהייה הבירה מונטנגרו i da svaki dan bude neradni ושכל יום יהיה יום חופשי (לא יום עבודה) osim petka kad bi radili חוץ מיום שישי שבו נעבוד na pripremi odmora za vikend על הכנות למנוחת סוף השבוע הקטע הבא הוא מקדוני, ואני לא בטוח ולכן לא אתרגם. Site si go sa kafe na krajot site placevme na sekoj dzid so sliki uste po kafani nie si go cuvame מקדוניה Site se otkazaa a Skopje se kavase sega site drugi bi sakale da dojde e, vise nema, ke pricekame Ref. Nam je bilo v redu takrat in zdaj לנו היה בסדר וכך גם עכשיו nam je vedno u redu לנו רגוע ובסדר za novo leto pridemo v Beograd בקיץ הקרוב ניסע לבלגרד grijemo na sprehod v Hise cvetja נתחמם על המדרחוב וגני העיר סלובניה popijemo kavico v Mercatorju נשתה קפה במרקטור (רשת סופרים סלובנית) vsem je kakor da smo pri nas doma ונרגיש כאילו ואנחנו בביתנו שלנו e, tovaris stari bil si frajer in pol האי, חברנו הישן, היית פראייר אליטיסט A mogli smo do Tokija יכולנו לנסוע למתוחיה (קוסובו) nos k'o u Pinokija חוטם כמו לפינוקיו lagali nas tako svi do mile volje שיקרו אותנו כולם מחיבה ואהבה al' on lagao je najbolje אבל הוא שיקר הכי טוב סרביה על קוסובו Pesme smo mu pevali שירים שרנו לו iz Afrike ga cekali מאפריקה חיכינו לו imali smo more i sta bi da nam nije היה לנו ים ומה אם לא היה e, bar Ade Ciganlije היה מרמה את הצוענים