תרגום בכפל משמעות...

mystery duck

New member
תרגום בכפל משמעות...../images/Emo36.gif../images/Emo26.gif

טוב... אז ככה... אני מנסה לתרגם ספר פנטזיה. באחד הקטעים בספר יש איזכור לספר בישול קינקי במקצת. אחד המתכונים בספר שבתוך הספר נקרא MAIDS OF HONOUR. המשפט לגביו נתקעתי הוא: They start out as Maids of Honour. But they end up TARTS. השאלה שלי היא לגבי המילה TARTS, שמופיעה כאן בכפל משמעות של עוגת טורט ויצאנית. יש בעברית מילה (או מילים) שיכולות להביע את אותו רעיון??? אני אודה לכל מי שיציע רעיונות... (אני חשבתי והגעתי רק ל"פרגיות" ול"דובשניות" שאמנם מתארות אוכל ונשים אבל לא נשים העוסקות במקצוע העתיק בעולם). תודה מראש לכולם mystery

ramihann

New member
סתם רעיון גולמי:

"זה מתחיל בשושבינות ונגמר במ-זונות".

Boojie

New member
קודם כל, maids of honour

הן מעין קונכיות בצק ממולאות קרם (הנה מתכון), כך שאלא אם כן קוראים להן שושבינות בעברית (יתכן, אבל מעולם לא שמעתי את השם הזה, כך שבכל מקרה לא נראה לי שהוא יובן על ידי הקורא) צריך למצוא תרגום הולם גם לחלק הראשון. אם כי אפשר להתחמק מזה איכשהו, לאור העובדה שזה שם של מתכון, ואפשר איכשהו לצאת מנקודת הנחה שהקורא יקבל את זה שהמתכון המסוים הזה נקרא "שושבינות". באופן כללי, קשה לי להעלות בדעתי כרגע מתכון ששמו העברי המוכר מעלה אסוציאציות של בתוליות, אבל בטוח יש כזה. אני סתם עייפה כהרגלי... אולי "מתחילות כפחזניות תמימות והופכות לפוחזות"? באופן כללי המילה "פחזניות" נראית לי כבעלת פוטנציאל כאן, אבל צריך לשחק עם זה קצת. או שאולי אפשר לעשות משהו עם המילה "כוסיות" (מתחילות ככוסיות בצק, מסיימות את דרכן ככוסיות סתם). קלוש, אבל זו עוד אפשרות. עוד דבר שאולי אפשר לשחק איתו - "פרוצות" ("בהתחלה הן סגורות ומכוסות, בסוף הן פרוצות"), אבל זה בהחלט דורש עוד משחק. חבל שאי אפשר לשחק כאן עם בצק עלים/אלים (ממרכיבי אותן עוגות, אם הבנתי נכון), כי זה אחלה משחק מילים בעברית. טוב, נגמרו לי האסוציאציות לבינתיים. אם אתה יכול לעשות עם זה משהו, יופי. אם לא, ננסה לחשוב עוד. או שאולי למישהו אחר יבוא רעיון.

mystery duck

New member
תודה רבה!

אהבתי את הרעיון של ה"פרוצות". איך לא חשבתי על זה.... אולי אפשר להמציא מתכון שיקרא "עוגיות בתוליות" או "פרצי תמימות" (שגם מערב את השורש פ.ר.צ. מראש) א משהו כזה ולהגיד שהן מתחילות כפרצי תמימות אך מסיימות פשוט פרוצות.... יתכן שאפשר גם לשחק עם כפל המשמעות על המתכון עצמו. שהוא מתחיל בנושא של תמים ומסיים אחרת. בכל מקרה תודה רבה. אני אשמח לקבל את תגובתך לגבי הרעיונות שהעליתי וגם לשמוע עוד הצעות מכל מי שיש לו. תודה שוב mystery

Sparks

New member
לא מתאים אבל...

האסוציאציה שלי היתה עוגת מלאכים ועוגיות למלחים...

למעלה