תרגום הספר

twoo1

New member
תרגום הספר

בשבועות האחרונים אתרים רבים מדווחים על כך שהמתרגם לפולנית התבקש ע"י המוציא לאור הפולני "לפנות את לוח הזמנים שלו" בסוף 2015, לתרגום WOW.
אני יודע שהמתרגם לעברית קורא כאן לפעמים, אשמח לשמוע ממנו (או מאחרים, אם יודעים) האם גם הוא קיבל בקשה דומה מהמו"ל בישראל - ואיך עבד התהליך בשנים קודמות (האם הספר "מפתיע" פתאום את התרגום, או שיודעים מראש? כמה זמן מראש? והאם מקבלים איזשהי טיוטה מתקדמת, עוד לפני שהגרסה האנגלית רואה אור?)

strahd

New member
בנוגע לתרגום

אתחיל ישר ובקיצור: אין לנו מושג.
אני מודע למה שאמר המתרגם הפולני, אבל הוא אמר שטויות, ולמען האמת, גם חטף על הראש ולא בטוח שהוא יהיה המתרגם הנוכחי. כן, עד כדי כך לוקחים ברצינות. התגובה של הסוכנים של מרטין, כאשר יצרנו קשר איתם היא "אין לנו מושג מתי הוא יגיש את הספר, חכו להכרזה שלו באתר". כלומר, עד שמרטין לא אומר שהוא סיים את הספר, אף אחד, וזה כולל אף אחד, לא יודע מתי הספר יהיה מוכן. כולנו שמענו את השמועות שהספר ייצא לפני העונה השישית, שהוא יסיים לכתוב אותו עד סוף השנה, אבל דוגרי אי אפשר לחכות עד בלי די ולהמתין עד שהוא יוציא את הספר. אנחנו ממשיכים בספרים שלנו, אבל מחכים ליום פקודה.
ביקשנו, כמו כל שאר ההוצאות בעולם, אני מאמין, את הספר ברגע שהוא יסיים לכתוב אותו. אנחנו נקבל אותו באותו היום כמו שאר ההוצאות בעולם. אחר כך יהיה על הראש שלי לתרגם אותו מספיק מהר וטוב על מנת להוציא אותו כמה שיותר מהר. הספר החמישי, שהיה 1500 עמודים לקח לי שלושה חודשים וחצי, אבל גם העריכה ארכה כמעט אותו הזמן.
את הספר החמישי קיבלנו יום לאחר שהוא יצא בכל העולם, ככה שהתחלתי לתרגם אותו אחרי שהוא כבר יצא לכל העולם, כולנו מקווים שהפעם נקבל התראה מראש של כמה חודשים כדי שאפשר יהיה לעבוד.
לא, לעולם לא נעבוד על טיוטה מתקדמת. ג'ורג' עורך את הפרקים שלו ללא הרף. ניסינו לעשות את זה בספר הקודם, וכבר היו כמה פרקים מוכנים (ממה שהוא כבר פרסם), בקריאה חוזרת, הוא מוריד פרטים (המון), מוסיף פרטים (לפעמים פסקאות שלמות) ומשנה שמות ודברים. אי אפשר להסתמך על זה.
בקיצור נמרץ, מחכים לספר. אין לנו מושג מתי הוא יגיע. זה לא מפריע לפעילות הנוכחית, אבל ברגע שנקבל את הטקסט, הודיעו לי שסוגרים אותי במרתף מיוחד בהוצאה ואני לא יוצא משם עד שאני מסיים את התרגום.

elads112

New member
תודה שוב על העדכון

בעניין המתרגם הפולני חידשת לי על זה שהוא חטף על הראש וכנראה לא יתרגם...

למעלה