תרגום מתכון עזרה

temp user1

New member
תרגום מתכון עזרה

שלום לכולם
ראיתי מתכון בפייסבוק ואני לא ממש מצליח לפענח מה זה הרכיב הראשון במתכון
קישור למתכון :
https://www.facebook.com/video.php?v=10153031821720250
(בערך בשניה 40 )
השם שלו באנגלית זה
shortening
(במידה ולא כשר האם יש לזה תחליף בגרסה הכשרה?)
המשך יום נפלא ותודה מראש על העזרה
 

almogi

New member
Shortening הוא שומן צמחי מוקשה טהור

הוא מיוצר בתהליך הדומה ליצור מרגרינה אבל בניגוד לה הוא לא מכיל מים. מאוד לא בריא (מכיל שומן טרנס). היתרון שלו הוא שהוא זול ונשמר מחוץ למקרר הרבה זמן. בארה"ב החברה המובילה שמיצרת אותו היא Crisco והשם Crisco הפך למילה נרדפת ל Shortening.
למיטב ידיעתי לא מיבאים אותו בארץ (אולי תמצאי בחלק מהחנויות המתמחות). אפשר בהחלט להחליף בחמאה ולקבל תוצאה טובה בהרבה מבחינת הטעם. השוני העיקרי הוא כאמור שחמאה מכילה 15% מים ולכן צריך להפחית את כמות הנוזלים ולהעלות את כמות השומן (למשל אם במתכון כתוב 100 גרם Shortening אז צריך לקחת 115 גרם חמאה ולהוריד 15 גרם נוזלים).
 

temp user1

New member
תודה רבה

תחילה אני בן :)
אז אם אני צריך לקחת כוס אחת כזו כמה מרגינה (או מחמאה) זה ? ואם מרגינה האם אני ממיס אותה? או סתם קוביות?
(אני יותר בכיוון שלהפוך את המתכוון לפרווה)

בתודה מראש
 

almogi

New member
הסתכלתי במתכון

CUP אחד שווה 235 מ"ל. לדעתי 200 גרם מרגרינה או חמאה יעשו את העבודה. החומר צריך להיות בטמפרטורה החדר (רך אבל לא נמס).
אגב, מדובר בכוסות בצק לחלב - לא ברור לי איךאתה רוצה להפוך את זה לפרווה.
 

bali

New member
מנהל
מרגרינה או מחמאה - 200 גרם וכמו שאלמוגי כתב

אולי תצטרך פחות נוזלים אם יש במתכון.
המרגרינה צריכה להיות בטמפ' החדר, רכה אך לא מומסת.

במה תמלא את כוסות העוגיה אם לא בחלב?
 

temp user1

New member
כנראה שבשוקו על בסיס חלב סוייה

תודה על כל העזרה
והמשך חג פורים שמח
 

bali

New member
מנהל
בהצלחה ובתיאבון


 
למעלה