תרגום תעודות לאנגלית

mensn

New member
תרגום תעודות לאנגלית

שוב שתי שאלות

איפה ( בארץ) מתרגמים תעודות (בגרות בעיקר) לאנגלית?
בנוסף: כמה זה משפיע על סוג הוויזה שלי אם אין לי תעודה של תואר ראשון (כי אין לי תואר ראשון) אבל מקום העבודה כבר קיבל אותי לעבודה והוצע לי חוזה כולל חבילת רילוקיישן?

Boston Guy

New member
אני לא חושב שיש טעם להשקיע יותר מדי בתרגום תעודות בגרות

קודם כל - את כותבת שאת עובדת כרגע במיקרוסופט.
ואני מניח שעורכי דין של מיקרוסופט הם אלו שמטפלים בעניין השגת ויזת העבודה.
ולכן - כ"מנהלת בכירה" אני הייתי מצפה שכל ההוצאות (כולל עניין התרגומים) יהיו על חשבון מיקרוסופט.
פני לחברת תרגומים כמו "חבר המתרגמים" - הם עושים דברים כאלו כל יום.

שנית - אני לא חושב שתעודת בגרות מוגדרת כתנאי לקבלת ויזת עבודה מהסוגים שרלוונטיים עבורך ולמצבך כדי לעבוד בתפקיד "ניהול בכיר" במקום כמו מיקרוסופט. הערך של תעודת הבגרות בתהליך כזה דומה לערך של תעודת סיום "גן טרום חובה". הדרכים היחידות שיש לעורכי הדין להשיג לך ויזה הן:
1. על בסיס התפקיד הקיים והוותק שלך בחברה בישראל, והתפקיד המוצע בארה"ב.
2. על בסיס ותק, נסיון ומוניטין בתחום המקצועי \ ניהולי - כשאני יוצא מנקודת הנחה שיש לך עשרות שנות נסיון מקצועי "עם קבלות".

mensn

New member
נכון

אבל האם לעובדה שאין לי תואר ראשון יכולה להשפיע על שהו? אפילו על סוג הויזה?

Boston Guy

New member
זה תלוי איזה סוג ויזה החברה מתכננת להוציא עבורך

הזכרת בעבר שאת חושבת שיוציאו עבורך ויזה מסוג L1A. במקרה של ויזה מהסוג הזה - אין שום דרישת השכלה מנדטורית.
לגבי ויזות מסוגים אחרים - כל ויזה והקריטריונים שלה... אבל ברוב הויזות הללו עשרות שנות נסיון ומוניטין מקצועי מהווים "תחליף נאות" להשכלה אקדמאית.

mensn

New member
תודה.

כן. ככה זה נראה אבל לא ממש מבינה בזה.
בערך תוך כמה זמן מקבלים גרין קארד?

Boston Guy

New member
לא מקבלים גרין קארד. זה לא תהליך אוטומטי.

כדי לקבל גרין קארד מישהו צריך להגיש בקשה לגרין קארד עבורך.
במקרה של ויזת L1 - ה"מישהו" הזה צריך להיות המעביד. כדי שתקבלי גרין קארד, הוא צריך להתחייב להיות הספונסור הכלכלי של הגרין קארד שלך, ולהגיש את הבקשה עבורך.
האם יש לך חוזה כתוב שבו המעביד מתחייב לעשות את התהליך הזה עבורך?
האם את יודעת מה המקובל אצל המעביד הזה מבחינה זו - תוך כמה זמן מהגעתך לארה"ב הם מתחייבים להגיש עבורך את הבקשה?

Kender00

New member
לפי ידעתי מיקרוסופט מתחילה לישראלים גרין קארד כמעט במיידי

בגדול זה רבעוני
זה לפי שני חברים שעברו דרך מיקרוסופט ישראל
ולפי ידעתי זה לא החוזה (אבל יכול להיות ושאני טועה)

Boston Guy

New member
IDNK

התחושה שנוצרת משרשרת ההודעות של הכותבת בשלושת החדשים האחרונים היא שהמקרה הספציפי הזה קצת יותר מסובך מ"רילוקיישן סטריאוטיפי של מיקרוסופט ישראל".

Kender00

New member
אני לא בטוח, חוץ מזה שיש לה ילדים גדולים וכל הנושא של מעבר

לא ברור לה, אני לא חושב שזה שונה.
&nbsp
למשל במקרה של חבר שלי זה עבד בצורה שאמרו שהפרויקט עובר לארה״ב והוא יכול לעבור לארה״ב או לעבור פרוייקט.
בזמן זה לא מסרו לא איזה ויזה ואיזה תנאים, זה היה כללי
ברגע שהוא אמר שהוא שוקל, אז הרכיבו הצעה כספית, ורק אחרי שהיתה הצעה והוא אמר כן, העו״ד נכנס לתמונה
&nbsp
אני מכיר את הסיפור היות ודיברנו רבות על הנושא תוך כדי, עזרתי לו להבין מי נגד מי בכל המעבר לארה״ב (אני לא היחיד שהוא דיבר איתו)
אז לי אישית נראה שהיא במצב דומה והיא מנסה להבין מי נגד מי, מה כל נמילים שזורקים לה אומרים ומה המשמעויות של כל דבר...
&nbsp
אבל זאת הרגשתי ויכול להיות שאני טועה

mensn

New member
בערך

כבר יש חוזה. הוא כבר חתום. עוברים באוגוסט. (צפו להמון שאלות בקרוב כי הראש שלי מתפוצץ מרוב שאלות).
מיקרוסופט מתחייבת להתחיל בתהליך הגרין קארד.
מעניין אותי תוך כמה זמן אקבל בפועל גרין קארד בהתחשב בעובדה שזה נחשב לתפקיד ניהולי בכיר.

Boston Guy

New member
אחרי שתגיעי עם איזו ויזה?

אם L1 - זה סיפור אחד.
אם ויזת E1 - זו כבר עז מסוג אחר...

Boston Guy

New member
E זו ויזה שאת בעצמך דיברת עליה לפני כמה ימים...

ולגבי L - ויזת L2 היא ויזה ל"בני זוג וילדים" - ולכן מכיוון שאת העובדת זו חייבת להיות ויזת L1.
השאלה הקריטית היא אם זו תהיה ויזת L1A או ויזת L1B. התהליך לקבלת גרין קארד מויזת L1B, במקרה שלך, צפוי להיות מסובך וארוך הרבה יותר מאשר במקרה של ויזת L1A.

mensn

New member
תודה!

כמה זמן לוקח פחות או יותר לכל אחת מהן a and b?
שאלתי על e כי עדיין קלולס לגבי הוויזות

ilanvag

New member
ויזת L1A היא למנהלים בכירים, אשר מנהלים אנשים אחרים,

יכולים להראות שהם אחראים לקבלת החלטות, וכן הלאה.
&nbsp
ויזת L1B היא לאנשים טכניים בכירים.
&nbsp
תהליך הגרין קארד כאשר יש ויזת L1A הוא קצר יותר, כי מדלגים על שלב.
&nbsp
מי שמחליט בסופו של יום הוא משרד עורכי הדין, על סמך מה שהחברה אומרת להם לגבייך. הרבה יותר קשה לקבל L1A, יש סף הוכחה יותר גבוה שצריך לעמוד בו. לפעמים יש אנשים שיכולים לעמוד בתנאי שתי הוויזות -- אם יש לך אפשרות, תנסי ללחוץ שזו תהיה L1A.
&nbsp
כמה זמן זו שאלת מיליון הדולר כיום, כי כל תהליכי ההגירה התארכו, ואפילו בצורה משמעותית -- זה נעשה על-ידי ממשל טראמפ בכוונה תחילה. עד לפני כשנה, אפשר היה לקבל גרין קארד עם L1A בתוך שנה ואפילו קצת פחות. היום? אלוהים יודע... את תספרי לנו כמה זמן ייקח לך, באם תקבלי L1A...

&nbsp
ואגב, זה שמיקרוסופט מתחילים בתהליך גרין קארד באופן מיידי, עבור עובדים שמגיעים לארה"ב, זה מה שידוע לנו מניסיון עבר -- טוב לדעת שזה עדיין כך.

ilanvag

New member
ומתנצל על הטרולית שתקפה אותך - כבר מחקתי את ההודעה שלה.

זה לא שאנחנו נותנים במה לכל טרול מזדמן -- פשוט כל אחד יכול לכתוב פה בתור משתתף מזדמן (כוכבית ליד השם), כדי לאפשר לאנשים להתחיל שרשור ולשאול שאלות בלי להירשם לתפוז.
&nbsp
ברגע שמנצלים את זה לרעה, ואנחנו רואים -- אנחנו מוחקים (אנחנו זה דורון ואנוכי, שמנהלים את הפורום).

mensn

New member
תודה

ממש מעריכה את זה ואת הפורום.
אני בצומת מטורפת בחיים וכל כך הרבה שאלות מתעוררות פתאום

למעלה