את הסתבכת לגמרי עם זה... ../images/Emo105.gif
1 בקשר לאליף- אם לם באה לפני אליף- היא לא מתחברת אליה בצורה הרגילה, אלא כך: لا (בדפוס). אם האות שלפני הלם מתחברת, למשל מים, זה נראה כך: ملا, וככה זה נראה גם בכתב (כשאת כותבת לם מחוברת לאיליף את עושה את זה כמו בדוגמא השנייה). ואלה האותיות שכתובות באהלן. 2. בקשר לניקוד- פתחה (קו אלכסוני מעל האות) זה A כסרה (קו אלכסוני מתחת לאות) זה I דמה (מין וואו מעל האות) זה U סוכון (העיגול מעל האות שציינת) זה כמו שווא בעברית. אם את רוצה לנקד אליף, את חייבת לשים קודם המזה. המזה מתחת לאליף (אם או בלי כסרה) זה I המזה מעל לאליף זה או U או A. 3. בערבית יש משהו שנקרא ניקוד סופי. ניקוד סופי הוא ניקוד שמוסיפים לאות האחרונה במילה, כדי שיהיה קל יותר לדבר. הסיבה היא שערבית זו שפה שמדברים אותה בשטף (לא כמו אנגלית למשל, שבה את אומרת כל מילה בנפרד). בערבית משפט שלם נאמר בלי רווחים בין המילים, ולכן קשה לדבר כשכמעט כל מילה מסתיימת בצליל ולא בתנועה. בת'כלס אני לא בטוחה שבכלל משתמשים בזה בדיבור, אבל זה משהו שאם את נתקלת בזה את צריכה לדעת. הקטע עם התנווין פתחה בסוף מילה (שהיא לא פועל) זו תנועת עזר, שהצליל שלה זה AN. מוסיפים את זה כשהמילה היא נושא או נשוא לא מיודע במשפט. יש עוד 5 סוגי ניקוד סופי, ואם את רוצה כשיהיה לי זמן אני אסביר לך אותם.