תרגומים!

תרגומים!

אולי למישו יש/יכול לתרגם לי את אקוס? האנגלית שלי לא מספיק טובה ואני חייבת מישו שיתרגם לי כי אני לא מבינה מה כל ההתלהבות מאחורי השיר הזה על מה הוא מדבר? ועל מה האלבום מידל מדבר? ולמה אקוס זוהי יצירת מופת? תודה מראש לעוזרים!

שמעתי......

אפילו ראיתי בפומפי את החלק הראשון למרות שכולי רעדתי ולא יכולתי להמשיך לראות את ההופעה עדיין אני לא מבינה למה הוא גאוני?!

NIR Y

New member
אני לפחות

חושב שהוא גאוני רק בגלל המוסיקה. אבל הם את רוצה משהו מעניין לקרוא על האלבום יש במאמרים, מאמר שכתב ברוטוס.

tziftzifit

New member
there is an analysis of the song

with a translation, in the "songs project" of the forum. Please look it up (it's in the articles section).

One Echoe

New member
ואני גם לא מבין...

מה את צריכה שיגידו לך בשביל שתביני ששיר כלשהו הוא גאוני? אין פה איזה קריטריונים שעושים שיר גאוני, ככה אני רואה את זה לפחות. אמנם יש שירים שהם גאוניים לכל הדיעות. וכך גם אקוס לדעתי. אבל בעיקרון את תחליטי אם שיר כלשהוא הוא גאוני הוא לא. ואם כבר, מה גאוני באקוס? קודם כל, הבניה של השיר...איך שהוא בנוי, איך שהוא נשמע. האנטי-וירטואוזיות...גילמור מנגן שם כ"כ ענוג, זה שיר של 23 דקות שבחיים לא יימאס לי ממנו, ואף שניה בו לא משעממת. הקול של גילמור ורייט ביחד, ההשתלבות של הקולות. והנה קטע מתוך ביקורת לאלבום Meddle, שלקוח מתוך האתר רוק מתקדם של אורי ברייטמן, הביקורת נכתבה על ידיו גם כן: "אחד היהלומים שבכתר הרפטוארי של הלהקה, מאז ומעולם, היא היציאה Echoes, שאורכה 23 וחצי דקות, וצורתה כשל פואמה סימפונית, המשלבת באופן אורגני את יסודות הבלוז האמריקני ויסודות המוזיקה הקלאסית הרומנטית של אירופה. רוג'ר ווטארס, למשל, אמר שזה החלק היחיד באלבום שהוא באמת העריך, פתיחתה של היצירה("פינג!") שנשמעת כמו טיפת מים במערת נטיפים, נולדה במקרה, הפכה לאפקט, והתניעה את כל מה שבא אח"כ, באופן ספונטני למדי, גרסא ערוכה, קצרה יותר(16 וחצי דקות בלבד)הופיעה באלבום האוסף Echoes, וכדאי לא להתבלבל ביניהן, שכן הגרסא הארוכה היא המקורית." "הסיבות המרכזיות שבגללה נותרה היציאה Echoes כ"כ פופולרית ונגישה הן: א)פששטות מלודית והרמונית ב)ויתור מודע על מפגני וירטואוזיות מרתיעים ג)טמפו נמוך(מהירות נגינה איטית) ד)מבנה לוגי, סדר ומעגלי. ה)קטעי שירה מאז'וריים, העוסקים בנושאים חביבים ונעימים כמו הים, השמש שקיעות וזריחות"

כמו שציף אמרה יש ניתוח שלה במאמרים

מקיף מספיק אני חושב

One Echoe

New member
התשובה כתובה כבר בתגובה הקודמת.

ואם כל מה שכתבתי לא הספיק לך. אין לי מה להגיד לך כבר. ובכל זאת: "קטעי שירה מאז'וריים, העוסקים בנושאים חביבים ונעימים כמו הים, השמש שקיעות וזריחות"

amitexc

New member
רעדת ולא יכלת להמשיך ואת לא ...

יודעת למה הוא נחשב גאוני?! נו באמת...

tziftzifit

New member
don't exaggerate...

Songs can be moving, yet not "genius". The sarcasm in this thread is out of place. I don't know if I could call Echoes a "genius" song. It is great - one of Floyd's best - but "genius"?​

tziftzifit

New member
a song that takes music

or musical genres, to a new level. A song that makes a *conceptual* leap. There are very few such songs. Actually, the term is usually applied to longer works - albums, oeuvres - not individual songs. The reason for that is that "genius" is a quality - if it even exists - that can only be seen over time.​

One Echoe

New member
נכון, מסכים.

אבל אני לא מתכוון לפירוש הזה של " שיר גאוני " כשאני אומר שיר גאוני אני מתכוון לשיר מיוחד... שיר שלא שומעים כל יום, שהוא פשוט גאוני. שומעים את המילים, את הלחן, את המוזיקה, ואת כל החיבור ביחד. ופשוט מתפלאים איך יצרו דבר כזה...

tziftzifit

New member
ah, that's something else

I see what you mean. that's using the word "genius" as a superlative, not as a description. Which is why I dislike - and discourage - the use of superlatives, when they are not needed.​

One Echoe

New member
אני נוטה לכנות שירים כגאוניים

דווקא די הרבה. כי פשוט זה הפירוש שאני מבין מהמילה. וד"א, היא פשוט שאלה למה כולם חושבים שהשיר כ"כ גאוני, אז הלכתי עם הקו שלה

holo

New member
ולפי מה שאת אומרת אקוס

הוא לא גאוני? המוזיקה שפינק פלויד עשו באותה תקופה הייתה מאוד שונה וחדשה שרק מעטים מאוד שמעו (דברים מפי אבי), אקוס הוא שיר גאוני וזה סופרלטיב בשבילו, כי לדעתי הוא גאוני, בהתייחסות לצד המוזיקלי (מעדיף לא להתערב בליריקה כי אני לא מבין גדול בזה)..

holo

New member
*זה לא סופרלטיב בשבילו

וזאת אומרת, שבעיני יצירה כמו אקוס נחשבת לעליית דרגה ברורה בהחלט מבחינת הלהקה ואני בטוח שזאת הייתה עליית דרגה גם במוזיקה באותם ימים.. בשבילי הוא גאוני

תופעה

בלתי מוסברת,כן אני יודעת שאני בנאדם מוזר מבחינה מוזיקלית ברור שהוא גאוני,רק הפינג בהתחלה עשה לי צמרמורת התכוונתי יותר מבחינה מילולית. ותודה על ההסברים.

למעלה