תרגומי התנ"ך לארמית

כותב 485

New member
תרגומי התנ"ך לארמית

אני מצרף את ספר בראשית שמצאתי בנבכי האינטרנט. האם מישהו יכול לזהות את התרגום הזה? ברור לי שזה תרגום ארמי כלשהו, אבל זה לא תרגום אונקולוס וזה לא פסבדו-יונתן (ירושלמי). בקשה נוספת - בקשר לתרגום יונתן בן עוזיאל לספרי נביאים - האם יש אפשרות למצוא אותו באינטרנט? חיפשתי רבות ולא מצאתי. אשמח אם מישהו יוכל להפנות אותי. אם לא ואתם מחזיקים עותק מתרגום יונתן, אפשר אולי לכתוב כאן פסוק או שניים. אולי חיפוש לפיו ימצא עותק באינרנט. אשמח גם אם תפנו אותי לכל תרגום אחר של המקרא לכל ניב של ארמית (יש לי כבר אונקולוס ופסבדו-יונתן והתרגום המסתורי לספר בראשית המצורף כאן). תודה מראש.

כותב 485

New member
שאלה טובה - בזכרון המטמון של גוגל

האתר עצמו שהכיל את הטקסט הזה לא היה זמין. מה גם שלא הייתה שום כותרת, ונדמה לי שגם השם של הקובץ לא רמז לתוכנו. באותו אופן הצלחתי להשיג תרגום לאותה שפה של חלק מספר תהילים (כנראה), אבל לא יותר מזה.

אביתר30

New member
נראה לי שזה התרגום הסורי (הפשיטא)

או אחד הגירסאות שלו את הקובץ לא הצלחתי לפתוח אבל אני מניח שאתה מתכוון לאותו תרגום שמצאתי בעבר.. (באמת חבל שזה כבר לא נמצא באינטרנט..ובעיקר שאין תרגום גם לשאר החומשים..) בקישור המצורף יש תרגום יונתן לדברי הימים , ותרגומים ארמים נוספים שלא בדקתי..

כותב 485

New member
הייתה לי תחושה כזו

שכן ראיתי בעבר טקסטים סוריים בהם הרבה מילים נכתבות עם פעמיים א', כגון "מאא", "סגיאא". כמו כן כבר בפרק הראשון מופיע רמז למקור הסורי בביטוי "ואמר אלהא נהוא נוהרא והוא נוהרא". כאשר האות נו"ן ב-"נהוא" היא תחילית של עתיד/נסתר (בעברית, ערבית, ארמית מקראית התחילית היא יו"ד). בכל אופן, אני מודה לך על הקישור אך אני כבר מכיר אותו והורדתי את תוכנו. אשמח לקבל טקסטים נוספים.

כותב 485

New member
../images/Emo51.gif המאגר הזה נראה כמו גן עדן

לחובבי ארמית! חבל שהגלישה שם לא כל כך נוחה. למעשה הייתי באתר עצמו פעם אבל לא ראיתי אפילו אחוז מהחומר. הייתי כמובן רוצה להוריד את התרגום כספר למחשב, שם לא הצלחתי (האר בבקשה את תשומת ליבי אם יש דרך). אבל זה מספיק בהחלט! ראיתי שבאתר יש עוד טקסטים וחלקי טקסטים. שוב תודה.

א ס נ ת י

New member
דווקא לי זה לא היה נראה הפשיטא

אתה יכול ללכת לספריה ולהשוות בין מה שמצאת לתרגומים אחרים. לא נראה לי שתמצא את כולם באינטרנט.

למעלה