תרגילים בבית לחיזוק המוטוריקה העדינה

• פותח הנושא isby
  • פורסם בתאריך

isby

New member
תרגילים בבית לחיזוק המוטוריקה העדינה

בני בן 6.5 ועולה לכיתה א' כרגע הוא נמצא בקיטנת מוכנות לכיתה א' והמורה אמרה לי שהוא קצת מתקשה בעבודות מוטריקה עדינה (כגון השחלת חרוזים קטנים, גזירה וכד') המורה המליצה לתרגל איתו קצת בבית ואף לפנות למרפא בעיסוק. אשמח לשמוע רעיונות/משחקים שניתן לשפר בהם את המוטוריקה העדינה .

שירהד1

Member
מנהל
שלום לך

ראשית, אני חייבת לאמר שמעולם לא שמעתי על "קייטנת מוכנות לכתה א'", ובכלל אני באופן אישי מסוייגת מן המינוח הזה, כי מוכנות לכתה א' הילד עושה מרגע לידתו. אני מעבירה בשירות הפסיכולוגי של העיר בה אני גרה קבוצה טיפולית עם פסיכולוגית, לילדים העולים ל-א'. לקבוצה אנו קוראות "גשר לכתה א'", וזה מינוח שלעניות דעתי נכון יותר. ולעצם העניין- יש המון פעילויות של מוטוריקה עדינה שאפשר לעשות בבית. השאלה היא מה הקושי של הילד ומה מתאים עבורו. קשה מאוד (ואולי לא נכון) יהיה לתת רשימת מכולת. אני כן יכולה לשאול אותך מספר שאלות לגבי תפקוד ילדך, כדי לתת אינדיקציה האם כדאי לגשת לאבחון בריפוי בעיסוק- מה את יכולה לספר מהיכרותך עם ילדך ומדברי הגננת על על תפקודו בתחומי המוטוריקה הגסה, המוטוריקה העדינה, שימוש בעיפרון ובצבעים, גזירה, יכולת העתקת צורות, כתיבת מספרים ואותיות, רצון לעסוק בדפי עבודה ובמשחקים דידקטיים לעומת הימנעות, סף תסכול, עצמאות בעבודה לעומת תלות. אשמח אם תתני כמה שיותר פרטים כדי שאוכל להמשיך ולהתייחס. בהצלחה! שירה דוד, מרפאה בעיסוק.

למעלה