תרגילים בנושא האושר!!! (5)

תרגילים בנושא האושר!!! (5) ../images/Emo37.gif ../images/Emo13.gif ../images/Emo3.gif ../images/Emo9.gif ../images/Emo24.gif ../images/Emo8.gif ../images/Emo11.gif ../images/Emo6.gif

או-קיי, עכשיו הגיע הזמן שלנו לאמן את "שריר האושר" ולהיות מאושרים כל הזמן!!! אז קדימה, שרשרו תרגילים פשוטים ויעילים בנושא זה, דברים שיהיה לנו קל וכיף לעשות, שכבר מלעשות אותם נרגיש מאושרים...

deep ocean

New member
תרגיל הפיה! ../images/Emo68.gif

1. נניח שהפיה הפרטית שלך עומדת להגיע לפניך עוד חצי שעה. היא עומדת להציע לך שתי הצעות. הראשונה היא שבתוך שישה חודשים מהיום חייך יכולים להיות כל דבר שתבקש- תוכל לנהל אותם בכל צורה שתבחר ולכלול בהם כל דבר שתבחר. היכן וכיצד (אם בכלל) תבטא את היצירתיות שבך ואת האנרגיות שלך, היכן ועם מי (אם תרצה מישהו) תחיה, מה תעשה עם שמנך וכן הלאה. אין כל הגבלות על הגשמת יעדים אלה- שום מגבלות של השכלה, גיל, מין הזדמנות אובייקטיבית וכדומה.אך זוהי עזקה של פעם בחיים- הפיה לא תשוב לחלק הזה של הגלקסיה בימי חייך. אתה חייב לומר לה עכשיו מה אתה רוצה. חלום על הטוב ביותר עבורך . בעוד שישה חודשים מהיום, אילו חיים יעניקו לך את מירב ההנאה? אנחנו מניחים שבריאות גופנית מעולה תהיה בראש הרשימה שלך. לכן אין צורך לרשום את המשאלה הזאת. אולי בראש ובראשונה תרצה לצאת לחופשה- שיט מסביב לעולם, חודש על החוף או משהו דומה לזה. אבל אם חייך האידיאליים אינם כוללים חופשה אחת מתמשכת (כגון בילוי שארית ימיך על ספנית תענוגות שבה משרתים אותך וממלאים כל בקשה שלך), אל תרשום זאת. לאחר המנוחה והחופשה, איך ייראו החיים האידיאליים שיעניקו לך את מלוא ההנאה ושמחת החיים האפשריות? לבצע את מספר 1, אחר כך להסתכל מה כתוב במספר 2. . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2. כרגע תיארת היכן וכיצד אתה משתוקק לחיות יותר מכל. אילו מאמצים עשית בתקופה האחרונה כדי לעצב את חייך כך שיהיו דומים יותר לחלומותיך. לבצע את מספר 2, ואחר כך להתסכל מה כתוב במספר 3. . . . . . . . . . . . . . . . . 3.מה בך מקשה עליך לחתור להגשמת חלומותיך? לקוח מתוך הספר "סרטן כנקודת מפנה" הספר שהיווה את נקודת ההתחלה לשינוי חיי! יש שם עוד מלא תרגילים שאעתיק כשאחזור מבראשית.

לכל מי שביצע את התרגיל...

ביצעתי את התרגיל - איזה כיף לי!!!
אני אחלוק אתכם את התוצאות, אבל רק מי שביצע את התרגיל בעצמו יקרא את ההודעה הזאת, אחרת זה יהרוס לו את האפשרות לבצע את התרגיל. אז... אם עדיין לא ביצעתם את התרגיל בעצמכם, תסגרו את ההודעה הזאת. סקרנים? אין בעיה - סגרו את ההודעה ועברו להודעה של deep ocean, בצעו את התרגיל (זה לקח לי 2 דקות, כל השלבים ביחד - וזה היה מאוד כיף ומתגמל. אני לא מצטער!!!) - ואח"כ אם עדיין יתחשק לכם, חזרו לפה... ובכן... אני אשתף בקצרה ובקודים, מי שמבין יבין ומי שלא יבין שלא ישאל אותי מעל גבי פורום זה, כי אינני מוכן בשלב זה לפרט יותר מכך. *** שלב 1: להיות לוחם ללא רבב החותר בשלמות לקשב השלישי ולשינוי פני כדור הארץ. לקשב השלישי: - זמן פנוי - טוהר - עוצמה - הדרכה מושלמת לשינוי פני כדור הארץ: - כסף - בי"ס לקונג-פו - ספרים (סופר) - קשרים *** שלב 2: - הנקיון - העבודה עם שלומית - הכסף - טובה + עמנואל + איציק + גיא - הקונג-פו שאני מלמד - הנסיון להגיע לכתיבת ספר - פ. עוצמה, חלימה, מסמכים, להיות צלול וכו´ *** שלב 3: - תחושה של חוסר זמן - תחושה של התנגדויות - שכחה (קצת) *** למיכל: תודה-תודה-תודה!!! הספר ממנו שאבת לא היה עוזר לי. התרגיל לא היה בלתי-מוכר לי, אך התועלת והיופי האדירים שהפקתי, הן בזכותך. התרגיל היה רק תירוץ, רק מתווך, רק אמצעי של הרצון שלך לעזור, להתממש בשטח. ואכן, עזרת לי!!! תודה מתוקהההה!!! אוהב אותך!!!! ומכיר לך תודה!!!

deep ocean

New member
הי בן בן :)

המממממ קודם כל, היופי של הספר הזה בזה שבסופו יש מלא תרגילים נהדרים וכמו שאמרתי כל יום אעתיק לכם תרגיל אחר. בקשר לספר, ברור שהוא רלוונטי בעיקר למי שחולה בסרטן, רק שרוב הספר מדבר על הקשר בין גוף ונפש, על תקווה ומה קורה כשאין לאדם תקווה/מטרה/חלום ועוד ועוד. לדעתי הוא מדהים, אבל אני באמת אעתיק לכם רק את התרגילים עצמם כי זה מה שרלוונטי לכולם פה :)) אוהבת המון מיכל

Dazed&Confused

New member
תרגיל מאוד מעניין

הבעיה שאני עוד לא מגיע לחלק השלישי או יותר נכון לתשובה. נראה לי שזה יקח לי כמה ימים כי בנתיים אני מוצא רק סיבות סביבתיות ולמרות שזה כל כך הגיוני חייבת להיות גם סיבה בתוכי.

chips

New member
אמרו לך שאת מדהימה??

אז אני אגיד את זה שוב את מדהימה יש לי מליין דברים לומר לך. טוב אסתפק בלאחל לך גמר חתימה טובה

תרגיל פשוט מאוד בנושא האושר!... ../images/Emo8.gif

בתוך כל אדם קיים מאגר בלתי-נדלה של אושר עצום. כן, גם בשיא ההרגשה הלא טובה יש בתוכנו אושר עצום. האושר העצום שבתוכנו איננו מושפע ממאורעות חיצוניים או פנימיים והוא תמיד שם מפעם בסבלנות ממתין שנגלה אותו או לפחות שנרגיש אותו או לפחות שנכיר בקיומו או לפחות שנחשוד בקיומו. אז... להתחיל מלחשוד... ולסיים בלגלות!!! זה נורא קל: פשוט עצמו את העיניים (או לא) והיו מודעים לאושר העצום שבתוככם; האושר שאיננו מושפע ממה שקורה מחוצה לכם וגם לא ממה שקורה בתוככם כי הוא תמיד שם מפעם בלהט עם היקום. כאשר אתם מרגישים את האושר העצום שבתוככם אתם יכולים להרגיש שאתם נעשים שלווים יותר............................
אם עדיין אינכם מרגישים זאת פשוט עצמו את העיניים והרגישו את האושר העצום שקיים בתוככם כמעט ולא ניתן שלא להצליח כלל בתרגיל ובפעם הבאה שתעשו אותו בסבלנות במשך כמה וכמה שניות לפחות זה ירגיש אפילו עוד יותר עוצמתי וטוב. ראו הוזהרתם!...

deep ocean

New member
איזה כיף!! איזה כיף!!!!!!

מרגישה מאושרת בן בן יש לי שאלה- אם יש חלק של אושר שכן מושפע ממאורעות עתידיים או משיחת טלפון עכשווית-אז זה לא בסדר?!......
כי אם הבנתי אותך נכון האושר אמור להיות לא מושפע ממה שקורה מחוצה לנו או מתוכה לנו כי הוא תמיד שם....אבל מה לעשות שקורים דברים שגורמים לי להיות מאושרת.....אני אמורה להיות שלווה כלפיהם? לילה טוב :) מיכל

deep ocean

New member
תרגיל מ-ד-ה-י-ם לכולם! ../images/Emo28.gif

נא לקרוא כל שלב, לענות עליו, ורק לאחר מכן לעבור לשלב השני :) בהצלחה!!!! 1. כל אחד מאתנו עוסק, או עסק בעבר, בפעילויות שגורמות לו להרגיש צעיר ומלא חיים. בזמן שאנחנו עוסקים בהן קורה שאנחנו שוכחים מהסובב אותנו. לפתע מתברר לנו שהזמן עבר, ואולי אף שכחנו לאכול ארוחת צהרים ולא שמנו לב לכך. לאחר מכן אנחנו מרגישים ´טעונים´ באנרגיה; אנחנו מרגישים טוב, או אולי קצת עייפים, אך זו עייפות נעימה, לא תשישות. בפעם הראשונה שרשמתי לעצמי מהן הפעילויות שגורמות לי להרגיש כך, גיליתי ביניהן צעידה על החוף, צפייה בסרטי ´מלחמת הכוכבים´ וג´ימס בונד, חיפוש אחר חומר מחקרי בספרייה, האזנה לאופרה של פוצ´יני, לימוד תחום ידע חדש, כתיבת ספר ומתן הרצאות בסדנאות. רשום מהן הפעילויות שמלהיבות אותך באופן כזה, חשוב על ההווה וגם על העבר. אל תמהר. 2. כפי שיש פעילויות שגורמות לנו להרגיש נמרצים ומלאי חיים, כך יש פעילויות שמעוררות בנו הרגשה הפוכה. לאחר שאנחנו עוסקים בהן אנחנו מרגישים לעיתים קרובות סחוטים או מותשים. אלה דברים שהיינו מעדיפים שלא לעשותם, ואנו עוסקים בהם מסיבות אחרות. כשרשמתי לעצמי בפעם הראשונה פעילויות מן הסוג הזה, היו ביניהן קניית בגדים, מענה למכתבים שקיבלתי בדואר, יציאה לארוחת ערב או למסיבה שכוללות יותר משישה אנשים, ויציאה למסעדה שמשמיעים בה מוזיקה רועשת. פעילויות עשויות לעבור מרשימה אחת לאחרת ככל שאתה מתפתח. לדוגמא, שתי פעילויות שבעבר הופיעו אצלי ברשימת הפעילויות ה-´יותר מלהיבות´ וכעת עברו לרשימת ה-´פחות מלהיבות´ הן קריאת ספרי מדע בדיוני ועבודה כפסיכולוג במשרה מלאה. רשום את כל הפעילויות שגורמות לך להרגיש פחות חי וחיוני. שוב, חשוב על העבר וגם על ההווה. אל תמהר. 3. כמה מאמץ מודע ומוצלח, לפחות באופן חלקי, עשית בתקופה האחרונה (אתה תקבע מהו פרק הזמן המתאים להגדרה זו), כדי לעצב את חייך כך שתעסוק יותר בפעילויות ´מלהיבות´, ופחות בפעילויות ´לא מלהיבות´? אימרה עתיקה גורסת: "אל תשאל מה העולם רוצה ממך. התמקד במה שגורם לך להרגיש מלא חיים, כי העולם זקוק לאנשים מלאי חיים". תאר את המאמצים שעשית בתקופה האחרונה כדי לשנות את חייך בכיוון זה. 4. חשוב שוב על סעיף 3 – מה בך מקשה עליך לעצב את חייך בדרך זו? בתשובתך נסה שלא להאשים אחרים. לדוגמא, אל תגיד דברים כמו "בן/בת זוגי רוצה את זה או את זה ממני". במקום זאת, אמור משהו כמו "כשאני חושב שבן/בת זוגי רוצה את זה או את זה ממני, אני מרגיש אשם אם אני לא עושה את זה. רגשות האשם שלי הם שגורמים לי...". או: "החרדה שלי כשאני מרגיש שאני לא עומד בציפיות שיש לאחרים ממני גורמת לי...". נסה להיות יישר מאד עם עצמך. מה בך מקשה עליך במיוחד לשפר את חייך כך שתבלה יותר מזמנך בפעילויות הנמצאות ברשימה הראשונה ופחות בפעילויות הנמצאות ברשימה השנייה? -אוהבת אותכם- מיכל

deep ocean

New member
יא עצלנים! ../images/Emo3.gif

אולי תעשו את התרגיל ותדווחו איך הלך לכם?!........

מה את רוצה, עשיתי את התרגיל ברגע

שהוא "יצא לאור" ואפילו התחלתי לכתוב בעקבות כך דיווח... אלא שלקראת הסוף השתפנתי ומחקתי את ההודעה שלי לפני ששיגרתי אותה לאוויר הפורום... אוהב (ועוד מעט פוגש אותך, איזה כיף לי!!!) בן

deep ocean

New member
לפחות עשית אותו!!

:) תיכף אני אעתיק עוד תרגיל (אגב חברים, שיהיה ברור , עשיתי את כל התרגילים שכתובים בספר, זה לא שאני זורקת לכם פה תרגילים, ואני יושבת בחיבוק ידיים).

אימון פשוט שעזר לי רבות,

בכל סיטואציה שאנו נמצאים, בין טובה ובין רעה, בין סתם ובין קיצונית עלינו לשאול את עצמנו "אם הייתי אדם מאושר בזה הרגע מה הייתי עושה?" ולעשות את מה שעניתם לעצמכם. למי שזה קשה יש אפשרות נוספת והיא דיסוציאציה קלה ולשאול "מה היה עושה אדם מאושר בסיטואציה כזאת?" ואז לעשות את מה שאתם עונים! אתם תקלטו שינויים בעצמכם די מהר ותוך חודש חודשיים אתם תרגישו בשינויים המהותיים שקורים לכם.. בהצלחה. רוח נ.ב שתהיה לכם שנה נפלאה, ושכל מה שאתם מאחלים לעצמכם יתגשם: שימו לב מה אתם מאחלים לעצמכם, ותאחלו כמה שיותר..
רוח

ellii

New member
והנה התרגיל המחייך כה פשוט לביצוע

וכה מהנה...(אגב אפשר ורצוי לגוון בחיוכים...יש חיוך שהוא רק עם העינים, ויש חצי חיוך, יש חיוך מלא, ויש חיוך משגע...הכל לפי המצב רוח של אותו הרגע...העיקר לחייך...ולמחוק את הקמטים מהמצח

למעלה