תרגילים לחיזוק הגב

juggernaut

New member
תרגילים לחיזוק הגב

בצבא הרמתי משקלים(לא מעט) ואני מאמין שזה פגע לי קצת בגב מדי פעם אני חש כאבים קלים אם אני לא עומד זקוף ולא ישן בנוח אני מעוניין לחזק אותו כדי למנוע כאבים ופציעות בעתיד הבנתי ששחייה זה הדבר הכי טוב שאפשר לעשות אבל אני לא בטוח איך באמת שוחים נכון,כי למדתי לבד ואני עושה את זה בצורה אינסטנקטיבית(כמו כולם) יש לכם כמה טיפים לשחייה נכונה ובכלל, לתרגילים טובים לחיזוק הגב? לא בא לי להגיע לגיל 35 עם פריצת דיסק.

חן M

New member
../images/Emo243.gif

איבחון : כואב לך הגב ? וודא קודם כל מה מצבו ע"י אבחנה אצל אורטופד .
טיפול : במידה וימצאו משהו המצריך טיפול פיזיותרפיסטי אתה תופנה לשם .
אימון : שחייה = אחלה כסת"ח ואני מאמין שאתה מכיר את המושג מהצבא , לא שאני נגד שחייה אני פשוט יודע שרוב האמרות וההפניות הללו של גורמי מקצוע לשחות / לרכב על אופניים נובעות בדרך כלל מהצורך לכסת"ח את עצמם . אמרת שכשאתה זקוף אתה מרגיש פחות כאבי גב ולכן מומלץ שאולי תפנה לאיש מקצוע מתחום היציבה לצורך הקניית מודעות להרגלי יציבה נכונים . בקשר לתרגילים , קשה לתת לך תרגילים דרך האינטרנט מבלי לדעת מה מצבך בפועל , אך סביר להניח שאתה תצטרך לבצע תרגילי חיזוק למכלול שרירי הגוף ולא רק לגב כמו ל : רגליים , גב , חזה , כתפיים , בטן (תלוי באיזה ורסיה) . כמובן שהאימון צריך להיות הדרגתי ובהנחיית מדריך מוסמך ובאישור רופא :) . בהצלחה .

הר ניר29

New member
מחזק

את דבריו של חן, כאבים בגב יכולים לנבוע מכל כך הרבה סיבות שונות ומשונות. אני מיצע לך להתייחס ברצינות לשלבים שחן אמר לך. לאחר תשובות ברורות שתקבל, יוכלו אנשי מקצוע להגיב בהתאם, (עם המלצות , תרגילים...וכ"ו). בהצלחה

למעלה