תרגילים למותניים

תרגילים למותניים

אני עושה הליכות וכפיפות בטן. (הליכות אני מנסה לפחות פעם בשבוע, וכפיפות 150 כל יום) מה אתם ממליצים לי לעשות? הבעיה העיקרית שלי (נכון להיום) היא אזור המותניים והבטן התחתונה. יש תרגילים שעובדים ע האזור הזה?

oridoron77

New member
מה הבעיה?

אתמגישה חלשה באיזורים, או שאת רוצה להוריד מאסת שומן מהאיזור? אורי

ליא18

New member
חזרות רבות?=

חזרות רבות?= האם לבצע חזרות רבות על תרגילי הבטן? ממש לא!!!, בתרגילי בטן נהוג לבצע יותר חזרות מאשר על שאר שרירי השלד. יש כאן הגיון מסוים, כיוון שטוב לפתח סבולת שרירית בקיר הבטן, הפעיל זמן רב ביממה. עם זאת חשוב לזכור שאימוני בטן יומיים הכוללים עשרות רבות, ובוודאי מאות של חזרות, הם דבר מופרך. קודם כל, בטן לא חייבים לאמן בכל יום. מספיקים בהחלט יומיים-שלושה בשבוע. דבר שני: מי שמבצע יותר מ-40-20 (לא כל שכן 150 חזרות ביום!!!)חזרות צריך לזכור שכנראה עומס התרגיל שהוא עושה קל מדי, ולכן הוא מאבד מהאפקטיביות שלו. הוספת עומס לתרגיל יכולה להתבצע על ידי הגדלת השיפוע בביצוע תרגילי כפיפה על ספסל משופע, או באמצעות החזקת תוספת משקל - למשל החזקת משקולת על החזה בעת התרגיל. לאופן ביצוע תרגילי הבטן השונים חשיבות מכרעת בשמירה על עמוד השדרה!! עבודה לא נכונה עלולה ליצור עומסים מיותרים על עמוד השדרה=והתשלום על כך לא יאחר לבוא!!= זה באשר לעבודה על שרירי הבטן. הורדת מסת שומן עודפת,תעשה באמצעות תזונה מתאימה ופעילות אירובית =והמלצתי,שאינה משתמעת לשתי פנים.היוועצי בתזונאי/ת ובמאמן כושר שינחה אותך לביצוע נכון של התרגילים השונים,תוך יצירת איזון שרירי (את מאמנת את הבטן,ומה עם הגו והרגליים והזרועות..?? הם אינם חלק מגופך??) שהוא הנוסחה הטובה להביא את גופנו למצב שיעמוד לרשותינו לאורך ימים ושנים!! היוועצות באנשי מקצוע טובים= שווה משקלה בזהב!!. ידע שתרכשי ,ישרת אותך ותוכלי ליישם אותו בכל עת ובאופן עצמאי,במידה ותתעמקי בתכנים מתוך כוונה לאמצם כאורח חיים. אחרון חביב,כדי להיות ישרה עם עצמי ואיתך..אין חיה כזו "עיצוב וחיטוב"!!! הורדת מסת שומן מעל שריר מפותח -תדגיש את מראה השריר,אך זה אינו חיטוב או עיצוב. מבנה גופינו ניתן לנו בתורשה והאפשרות לשנות לחלוטין את הפרופורציות לא ישים ולא מציאותי!! ניתן להשפיע במידה מסוימת,כאמור ,הורדת עודפי שומן ופעילות גופנית מגוונת..אך המטרה לעולם צריכה להיות =שיפור מצב בריאותך.הוסיפי תחומי עיניין נוספים לחייך,קבלי את עצמך בכל ליבך,והשמחה תשרה במעונך עד מהרה . שלך,בחום רב,ליא מאמנת כושר ופעילות גופנית [email protected]

אביתר38

New member
מותניים ובטן

היי ר22 היחידה ראשית ביצוע הליכה פעם בשבוע זה מעט מאוד ולא ממש אפקטיבי ,את צריכה לבצע לפחות 4-5 ימים בשבוע וכל המרבה הרי זה משובח.כדי שההליכה תהיה אפקטיבית יש לבצע הליכה מהירה ( והליכה כאילו שאת מסתובבת בקניון ומחפשת לקנות משהו לא נקראת הליכה
. ושנית אין אפשרות להוריד שומן מאזור ספציפי בגוף,ההורדת היא מכל הגוף ועם הזמן זה ירד גם מהמותניים ומהבטן.

oridoron77

New member
../images/Emo128.gif

1. ביצוע של הליכה לפחות פעמיים כבר תיחשב כאפקטיבית ושומרת על סיבולת. שיפור הסיבולת יקרה מעל 2 ימי הליכה בשבוע, ולא רק במינימום 4. 2. קצב ההליכה הוא סובייקטיבי. איך ההיית מגדיר קצב מהיר? אורי

oridoron77

New member
../images/Emo26.gif

1. ביצוע של הליכה לפחות פעמיים כבר תיחשב כאפקטיבית ושומרת על סיבולת. שיפור הסיבולת יקרה מעל 2 ימי הליכה בשבוע, ולא רק במינימום 4. 2. קצב ההליכה הוא סובייקטיבי. איך ההיית מגדיר קצב מהיר? אורי

למעלה