תרגילים / משימות להעצמה...

עפרה ד

New member
תרגילים / משימות להעצמה...

מחברת הצלחות - בה רושמים כל יום את ההצלחות של אותו יום, זה משהו שאני מכירה ומשתמשת בו.. יש רעיונות אחרים / נוספים?

tlingit

New member
שאלה מעולה

ראיתי רעיון יפה של שירי ליבשטיין בגליון ה- 12 של Coachletter ואני מצטטת את ההצעה שלה: " כאשר אני נתקלת במתאמנים החווים פער גדול בין החלומות שלהם למציאות בה הם חיים, אני מחזירה אותם לבדוק מי הם, מהם היכולות שלהם ואלו משאבים קיימים ברשותם, כדי שיוכלו לחזק את הביטחון ולהתחבר לתחושת השלמות. אחד התרגילים האהובים עלי הוא לבחור דמות שהיא מודל בעינינו, כזו שהיינו רוצים להיות כמוה. זו יכולה להיות דמות דמיונית או מציאותית, חיה או לא. ולציין 10 דברים/תכונות שיש בדמות שמוצאים חן בעניינו. אחר כך לכתוב במשפט כל תכונה שאנו מעריכים אצל הדמות באופן הבא: אני מוקיר את "X" על חוכמת החיים הנפלאה שלו אני מוקיר את "X" על הנחישות והחריצות שלו אחרי שהרשימה נעשתה יש לכתוב ולקרוא בקול רם את המשפטים בצורה הבאה: אני מכיר בכך שאני בעל חוכמת חיים נפלאה אני מכיר בכך שאני אדם נחוש וחרוץ " הנה קישור למאמר המקורי של שירי גם אני אשמח לשמוע אם לעוד חברי פורום יש רעיונות והצעות נוספים

משפט מעצים, משפטי תודה

אני מבקשת מהמתאמן לחבר לעצמו משפט מעצים (כל דבר, כל נוסח, כל אמירה ובלבד שתעצים אותו) ואז עוזרת לו להקיף את עצמו באופן מובנה במשפט המעצים הזה: הוא כותב אותו ומניח בתיק, במגירה ליד השינה, ליד המחשב ובכל מקום רלוונטי אחר. אומר אותו 4 פעמים קשיחות ביום (יצרתי 4 זמנים קשיחים על בסיס תחומי ידע כמו פנג שואי, מדיטציה ושאר דברים שקראתי בספרים שונים) ועוד 10 (!!!) פעמים נוספים בזמנים שנוחים לו. בנוסף, יצירת טקס לילי קבוע של אמירת תודה, ממש רגע לפני השינה, על 3 דברים קבועים בחיים שלנו ו-3 דברים מזדמנים שקרו לנו היום. כל המסגרת הזו היא בעלת אפקט אנרגטי אדיר. כולם מדווחים על שינוי אנרגטי עצום בתוכם. דרך טובה לצאת לדרך... מקווה שעזרתי רק טוב והרבה ממנו ענת ממליצה לכם

רעיון

צ'יפור עצמי לבחור איזה שהו משהו קטן שהוא בעצם גדול כי זה זיכרון לתת לעצמך אותו בתור מתנה ממשהו אחר עח כל הצלחה לדוגמא מתאמן שהגשים איזה מתרה הצלחת לבצע משהו כבשת יעד אז תקנה לעצמך מתנה קטנה בובה של פייה {לא משהו שאתה צריך }{מחזיק מפתחות מצחיק }{שטר של דולר לארנק עם ברכה שדולר תמיד שווה דולר כמו שאתה תמיד שווה לפי הערך שאתה מצמיד לעצמך } משהו שיזכיר לך ויזאולי שגם שהכול קבוע מראש האפשרות קיימת עם פתק שאתה כותב לעצמך ממשהו אחר רצוי משהו שמאים עלייך מאיזה בחינה

tlingit

New member
עוד רעיון שמצאתי בפורום שכן

הרעיון של שירית בן-ישראל, מנהלת פורום נשים בעסקים ובקריירה והוא פירגון יומי אשר בנוי לפי הנוסחה להלן (ציטוט מתוך הפורום): " אני (שם מלא) מפרגנת לעצמי ב (תיאור התחושה- שמחה, גאווה, קול, תרועה רמה וכך הלאה) על (תיאור המעשה)- שהלכתי...שפתחתי...שסרבתי.. שהצלחתי..... וכל דבר נוסף שתחפוצנה " הנה קישור להודעה המקורית, אפשר לראות שם דוגמאות נפלאות לפירגון שאנשים כתבו לעצמם. בעיני בעיקר מעניינים הרגשות והתחושות שאנשים מתארים ומאפשרים בדבריהם. נראה לי שבהעברה לאימון אישי אפשר להפוך זאת למשהו שהמתאמן/מתאמנת כותבים ושולחים למאמן/מאמנת. אולי אפשר גם להראות לאנשים משמעותיים בחייהם. צריך לחשוב על נושא התדירות, כדי לאפשר יצירת אפקט חיובי ולכן אולי להתחיל בפעם-פעמיים בשבוע למשל ולהעלות את מספר הפעמים עם הזמן. רעיון נהדר בעיני כי הוא גם בונה תשומת לב להשגים, יכולת פירגון עצמי, בניה של הרגל חיובי, הרחבה של המנעד הרגשי החיובי המקושר לפעילויות וכן הלאה

משימות העצמה

- לקבוע פגישה עם 3 אנשים יקרים לנו שמזמן לא פגשנו - להוקיר שלושה אנשים היום (או כל יום) - לחייב את המתאמן לעשות משהו למען עצמו, פעם בשבוע.

למעלה