תרגילי אפיון דמויות

תרגילי אפיון דמויות

עשיתי חלק מתרגילי אפיון הדמות שנעשו במסגרת הפורום. מכיוון שאני מעדיף לא להציף את הפורום, אני אסדר את מה שכתבתי בשרשור הזה. מוזמנים גם אתם לשרשר לכאן קטעים שעשיתם.

קישור לתרגילים:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/default.aspx?forumid=438&cId=9569&sId=4417

קטע לתרגיל הראשון של גיא חסון

קישור לתרגיל: [URL]http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=438&aId=103420[/URL]

בוקר
רונה התיישבה בחדר שלה מול המחשב ועברה בין הכתבות באתר החדשות. עיניה נחו על מאמר דעה אשר כלל את הכותרת: "אז על מה המחאה ומה הקשר למלפפונים מיובשים?" והחלה לקרואו בשקיקה. שמעה דפיקה בדלת. רונה הלכה לפתח ביתה ופתחה אותה. מולה הופיע יוסי. היא חייכה, חיבקה אותו ונישקה אותו בפיו.

יוסי הסתכל בפניה ואמר לה בחיוך:

"מאמוש, קניתי לך מתנה!"
"וואו, מה קנית?"

הוא הוציא מכיסו שרשרת בצורת לב חצוי ונתן אותה לרונה.

"זוהי שרשרת המסמלת את אהבתנו הנצחית," אמר יוסי ושלף שרשרת זהה מכיסו השני, "לכל אחד יש חצי אחד וזה משלים ללב שלם."
"זה מדהים!" אמרה רונה בקול נרגש.

היא לקחה את השרשרת וחיבקה אותו.

צהריים
יוסי הכניס חולצה לתוך מזוודה גדולה. רונה נכנסה לחדר והוא פנה אליה:

"מאמוש, הילדים מוכנים?"
"רגע, אני צריכה להרוג את הדברים לאריק."
"להרוג?"
"התכוונתי לארוז," אמרה רונה וצחקה. "לפעמים אני לא שמה לב לשטויות שאני אומרת."
"את יודעת שטעויות כאלה הן לא במקרה ומעידות על משהו פנימי?"
"ממש לא," אמרה רונה והסתכלה אליו בחיוך. "סתם טעות קטנה ומשעשעת."
"תקשיבי טוב," אמר יוסי והביט בה במבט חמור סבר. "זאת טעות פרוידיאנית."
"לא, אין לזה שום משמעות!"
"דווקא יש לזה!" ענה יוסי בלהט. "ויודעת מה? אנחנו לא נוסעים."

יוסי הלך לכיוון המזוודה פתח אותה והפך אותה על צדה. החולצה שהייתה בה נפלה על המיטה.

ערב
רונה התיישבה על הספה ליד יוסי שסרג סוודר. היא פתחה את הטלוויזיה וצפתה בה. על המסך היה כתב חדשות אשר פנה לאדם צעיר. אותו אדם לבש חולצה שכתוב היה עליה: "ייבשתם אותנו!". הכתב שאל אותו: " 'הקישואים המיובשים' זה שם שעשוי לגרום לאנשים להרים עיניים. תוכל להסביר לצופים למה בחרתם דווקא בשם הזה? "
רונה סגרה את הטלוויזיה. היא הסתכלה על יוסי שהמשיך לסרוג ופנתה אליו:

"אנחנו קלישאה."

יוסי הביט בה וחזר לסרוג.

רונה פנתה ליוסי בשנית:

"אז מתרגשים?"
"אני משער שהתכוונת לשאול אם אנחנו מתגרשים ולא."
"כן, באמת התכוונתי למה שאמרת."

היא קמה מהספה והלכה משם.

godright

New member
למרות שלא השתתפתי בתרגילים

מאוד אהבתי את הקטע, למרות שחסר לי טיפה רגש, תיארת אהבה, פחד ושנאה כאילו היו רשימת מכולת.

למען האמת, לא התכוונתי להביע פחד ושנאה אלא יותר סוג של כעס (בחלק השני) וסוג של אדישות (בשלישי). אולי אני אנסה לבדוק לגבי הבעיה.

קטע לתרגיל השני של גיא חסון

קישור לקטע: [URL]http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=438&aId=103421[/URL]

על דלת החנות התנוסס השלט "כיך-כוך". מיכאל ישב על הדלפק וענה לטלפון.

"שלום רב, מדבר מיכאל תודה שבחרתם בכיך-כוך."
"אהמ, שלום, אהמ" נשמע קול בוקע מהטלפון "הייתי שמח, לאהמ קצת אהמ."
"אני מבין את הבעיה אשמח לסייע לך, האם התנסית כבר בתרופות שלנו?"
"אהמ כן אהמ לא אהמ עזר."
"חבל, ומה עם טיפול פסיכולוגי?"
"אין אהמ צו אהמ צורך."
"אוקיי, ומה עם התרופות המשופרות? שקלת לקחת?"
"אהמ לא."
"בסדר, אז לאן לשלוח אותן?"

מיכאל חזר לדירתו. הוא הבחין בשותפתו היפיפייה אשר עסקה באותו רגע בעבודה על הרובוט האישי שלה. הרובוט היה מונח על כיסה בסלון.

"הייתי בטוח שכבר סיימת עם זה." אמר, "לא שזה לא מכובד כבר ככה."
"לא ממש. יש לי איזו בעיה קטנה."
"ומהי?"
"זה משהו ממש טיפשי. אתה תצחק."
"מבטיח שלא."
"הרובוט לא יכול להגות היטב את האות נ'. הוא הוגה זאת כמו ר'. "
"טוב, זו בעיה סבירה לחלוטין. אם תרצי עזרה במשהו, אז אני אשמח לסייע."
"מגניב, תודה."
"בשמחה."

כעבור זמן מה, השותפה יצאה מהסלון. מיכאל הביט בה הולכת ופנה להסתכל על הרובוט הכסוף. הוא הבחין בכפתור ההפעלה שהיה מונח על קודקוד ראש הרובוט ולחץ עליו. אורות יצאו מעיניי הרובוט והוא החל לעמוד.

"ברי 542, לשירותך."
"ברי או בני?"
"ברי."
"תגיד בני."
"בני."
"תגיד ברי."
"בני."

מיכאל החל לצחוק.

"אתה חתיכת יצור חסר תועלת."
"מה שאתה אומר ממש פוגע."
"לא נורא."

הוא סגר את הרובוט והלך לחדרו.

קטע לתרגיל השלישי של גיא חסון

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=438&aId=103422
&nbsp
יוסי: "מלכה ל-c6"
אריק: " אני רואה שסוף סוף הצלחת לפתח קצת יצירתיות."
יוסי: "תורך."
אריק: "טוב, שיקרתי, אין לך שום תקווה."
יוסי: "אתה מבזבז לי זמן."
אריק: "פרש ל-e7 אני לא בטוח שאתה רואה זאת, אז אני אגיד שזה שח."
יוסי: "מלך ל-g7."
אריק: "אוקיי, אתה יכול לנחש מה יהיה המהלך הבא שלי?"
אריק: "לא, לא, תנחש, אני רוצה לראות אם נשאר מעט שכל בקודקודייך."
יוסי: "אני לא מעוניין לנחש."
ארק: "חבל, אולי היית מקבל קצת נקודות זכות. בטוח?"
יוסי: "נו כבר."
אריק: "אוקיי, פרש ל-c6. הופ, המלכה שלך נעלמה. הבנת?"
יוסי: "כן, הבנתי."
אריק: "חבל, עד כאן הראת יכולות של שחקן ממוצע. אפילו כמעט היה שוויון בכלים שלנו."
יוסי: "יופי."
אריק: "להפסיק כאן? או שאתה רוצה להמשיך?"
יוסי: "אני לא פורש."
אריק: "רק שלא תבין לא נכון, אני דווקא מתחיל להנות, אבל אתה יודע... זה לא כבר לא ממש מאתגר את האינטליגנציה שלי."
אריק: "לא שלפני זה ממש אותגרתי."
יוסי: "מה שתגיד. צריח ל-h6. מט."
&nbsp

godright

New member
דיאלוג פצצה

היה מגניב, אם זה היה נמשך מעט יותר ובמשך הדיאלוג, היינו רואים מעט שינוי בתגובות של הדוברים וכך נוכל לאפיין אותם יותר טוב.
המנצח נשמע כמו רובוט, והמנוצח כמו ילד מתלהב, ככה זה נשאר לאורך כל הדיאלוג.

למען האמת, רציתי לשוות למנצח יותר אישיות צנועה ופחות רובוטית. אנסה לראות איך לשנות את הקטע כדי שזה יהיה יותר ברור.

תוספת קלה

אני פחות אוהב את זה ככה, אבל מתקבל אפיון יותר טוב.
&nbsp
יוסי: "מלכה ל-c6"
אריק: " אני רואה שסוף סוף הצלחת לפתח קצת יצירתיות."
אריק: "טוב, שיקרתי, אין לך שום תקווה."
יוסי: "אתה מבזבז לי זמן."
אריק: "פרש ל-e7 אני לא בטוח שאתה רואה זאת, אז אני אגיד שזה שח."
יוסי: "מלך ל-g7."
אריק: "אוקיי, אתה יכול לנחש מה יהיה המהלך הבא שלי?"
אריק: "לא, לא, תנחש, אני רוצה לראות אם נשאר מעט שכל בקודקודייך."
יוסי: "אני לא מעוניין לנחש."
יוסי: "נו כבר."
אריק: "אוקיי, פרש ל-c6. הופ, המלכה שלך נעלמה. הבנת?"
יוסי: "כן, הבנתי."
אריק: "חבל, עד כאן הראת יכולות של שחקן ממוצע. תראה אפילו כמעט היה שוויון בכלים שלנו."
אריק: "להפסיק כאן? או שאתה רוצה להמשיך בחרפה?"
יוסי: "אני לא פורש."
אריק: "רק שלא תבין לא נכון, אני דווקא מתחיל להנות, אבל אתה יודע... זה לא כבר לא ממש מאתגר את האינטליגנציה שלי."
אריק: "לא שלפני זה ממש אותגרתי."
יוסי: "מה שתגיד. צריח ל-h6. מט."
אריק: "אוקיי ניצחת."
יוסי: "מה שתגיד, ידידי. רק תדע להבא שהערות כאלה לא מקובלות."
אריק: "מה זאת אומרת?"
יוסי: "זאת אומרת, שכדאי מאוד לא להביע זלזול כזה ביריב. לא רק בגלל שזה לא נחמד, אלא פשוט כי אתה עושה מעצמך צחוק."
אריק: "תדחוף את ההטפות האלה לאן שאתה רוצה. פשוט היה לך מזל."
יוסי: "לא."
אריק: "אז בוא עוד משחק. נראה אותך מנצח הפעם."
יוסי: "מצטער, אבל אני לא מעוניין. לו היית מתנצל, אז היית יוצא מגניב והייתי נותן לך הזדמנות נוספת."
אריק: "סבבה, פחדן."
יוסי: "והנה עוד סיבה למה לא להביע זלזול ביריב שלך. לא רק בגלל שאתה עושה מעצמך צחוק, אלא גם כי זה לא נחמד."
אריק: "אם מילים כאלה מפריעות לך, אז תתחיל לגדל ביצים."
יוסי: "תראה, אולי אני באמת צריך לעשות זאת, אבל אני גם פי אלף יותר טוב ממך בשח. עכשיו אתה גם לא יכול להפריך זאת."
&nbsp

ויימס

New member
התוספת די מחרבשת את עסקינו, ידידי.

מהרגע שבו מה שמו שעומד להפסיד בעצם מנצח, הם כאילו מתחלפים באישיות שלהם. או שהם אותו אדם שמשחק עם עצמו, וכשהוא מנצח הוא במצב רוח יהיר ומדבר במשלב גבוה, וכשהוא מפסיד הוא במצב רוח עיקש ומדבר באופן לקוני.

כמו כן, 'תתחיל לגדל ביצים' מאותו אדם שאמר מקודם 'אני רוצה לראות אם נשאר מעט שכל בקודקודך'? תראה, אני יודעת שלפעמים אנשים מדברים בו זמנית בכמה משלבים שונים, וזה בכל זאת צרם לעיני כמו אשך סורר במקום בלתי צפוי.

כן, את צודקת. התוספת באמת די חלשה.

כעקרון, רציתי לעשות את האחד יותר ממוקד במשחק ועם אישיות של מדריך די צנוע (או משהו בסגנון) ואת השני עם אישיות יותר מתנשאת, אבל אני רואה שזה לא ממש עובד. נראה שכדאי לנקוט באסטרטגיה אחרת.

מסכים גם לגבי ה"תתחיל לגדל ביצים" (אולי גם ה"סבבה, פחדן" עשוי להוביל לאותו אפקט, אבל שם זה פחות בולט, לדעתי). די מביך שטעיתי בנוגע לשינוי המשלב כי זה נראה לי די בסיסי. אולי צריך להשמיט את שתי השורות האחרונות.

תודה על ההערות

תוספת אלתרנטיבית

בטח עדיין יש מקום לשינויים.

פול: "מלכה ל-c6"
סטיבן: " אני רואה שסוף סוף הצלחת לפתח קצת יצירתיות."
פול: "תורך."
סטיבן: "טוב, שיקרתי, אין לך שום תקווה."
פול: "אתה מבזבז לי זמן."
סטיבן: "פרש ל-e7 אני לא בטוח שאתה רואה זאת, אז אני אגיד שזה שח."
פול: "מלך ל-g7."
סטיבן: "אוקיי, אתה יכול לנחש מה יהיה המהלך הבא שלי?"
סטיבן: "לא, לא, תנחש, אני רוצה לראות אם נשאר מעט שכל בקודקודייך."
פול: "אני לא מעוניין לנחש."
פול: "נו כבר."
סטיבן: "אוקיי, פרש ל-c6. הופ, המלכה שלך נעלמה. הבנת?"
פול: "כן, הבנתי."
סטיבן: "חבל, עד כאן הראת יכולות של שחקן ממוצע. תראה אפילו כמעט היה שוויון בכלים שלנו."
פול: "יופי."
סטיבן: "להפסיק כאן? או שאתה רוצה להמשיך בחרפה?"
פול: "אני לא פורש."
סטיבן: "רק שלא תבין לא נכון, אני דווקא מתחיל להנות, אבל אתה יודע... זה לא כבר לא ממש מאתגר את האינטליגנציה שלי."
סטיבן: "לא שלפני זה ממש אותגרתי."
פול: "מה שתגיד. צריח ל-h6. מט."
סטיבן: "אוקיי, ניצחת, אבל היה לך מזל."
פול: "למה הכוונה?"
סטיבן: "אני חושב שזה ברור. התכוונתי שגם המזל שיחק תפקיד מכריע."
פול: "תראה, כעקרון, אפשר להגיד על זה אותו דבר. העובדה שהורי נפגשו היא גם מזל לחלוטין ככה שגם בזה אפשר להאשים את נצחוני."
סטיבן: "זה משהו אחר לגמרי."
פול: "אולי, אבל זה בהחלט בעל השפעה וככה אפשר להאשים את המזל שגרם לי להתחיל לעסוק בשח, וגם מה שגם לך לעסוק בזה."
סטיבן: "אז בהינתן כל מה שהוביל אותנו עד למשחק, הנצחון שלך היתה מזל."
פול: "אבל כל מה שהוביל אותנו למשחק מגדיר באופן מיידי את האופן שאנו משחקים ואת מהלך המשחק. אלא אם כן, אתה מאשים את מזג האוויר במהלכו, למשל."
סטיבן: "אני מתכוון לכך שאלמלא היית מהתל בי ככה, הייתי מנצח."
פול: "נשמע הגיוני."
סטיבן: "אז עוד משחק?"
פול: "בסדר, אבל תביא עוד כמה שאשחק נגדם. ככה פחות יהיה מקום להאשים את המזל."

תיקונים קלים

עיון נוסף בקטע העלה שיש מספר טעויות צורמות, אז העדפתי לערוך בהתאם. מעריך שעדיין זה לא אופטימלי.
&nbsp
&nbsp
סטיבן: "טוב, שיקרתי. אין לך שום תקווה."
סטיבן: "פרש ל-e7. אני לא בטוח שאתה רואה זאת, אז אני אגיד שזה שח."
סטיבן: "לא, לא, תנחש. אני רוצה לראות אם נשאר מעט שכל בקודקודייך."
סטיבן: "אוקיי, פרש ל-c6. הופ, המלכה שלך נעלמה."
פול: "הבחנתי בכך."
סטיבן: "חבל, עד כאן הראת יכולות של שחקן ממוצע. תראה אפילו כמעט היה שוויון בכלים שלנו."
סטיבן: "רק שלא תבין לא נכון, אני דווקא מתחיל להנות, אבל אתה יודע... זה לא כבר לא ממש מאתגר את האינטליגנציה שלי."
סטיבן: "בסדר, ניצחת, אבל היה לך מזל."
פול: "תראה, אפשר להגיד שהעובדה שהוריי נפגשו והביאו היא סוג של מזל שתרם למשחק."
סטיבן: "בסדר, אז בהינתן העובדה שנולדת, הניצחון גם היה מזל."
פול: "וניתן לדבר גם על המזל שהוביל אותי ואותך עד הלום."
סטיבן: "אז אני אסכם בזה שבהינתן כל מה שהוביל אותנו עד למשחק, הנצחון שלך היתה מזל."
פול: "אבל כל מה שהוביל אותנו למשחק מגדיר באופן מיידי את האופן שאנו משחקים ואת מהלך המשחק. אלא אם כן, אתה מאשים את מזג האוויר במהלכו, למשל?
סטיבן: "אני מדבר על העובדה שאלמלא התלת בי ככה דבר הנעשה מסיבה שרירותית לחלוטין, הייתי מנצח."
פול: "טוב, לא משנה."
פול: "בסדר, אבל תביא עוד כמה שאשחק נגדם. ככה פחות יהיה מקום להגיד שהסיבה לניצחון היא מקרית."
&nbsp
&nbsp
&nbsp

אוי ואבוי

הנה תיקון של הקטע:
&nbsp
&nbsp
סטיבן: "טוב, שיקרתי. אין לך שום תקווה."
סטיבן: "פרש ל-e7. אני לא בטוח שאתה רואה זאת, אז אני אגיד שזה שח."
סטיבן: "לא, לא, תנחש. אני רוצה לראות אם נשאר מעט שכל בקודקודייך."
סטיבן: "חבל, אולי היית מקבל קצת נקודות זכות. בטוח?"
סטיבן: "אוקיי, פרש ל-c6. הופ, המלכה שלך נעלמה."
פול: "הבחנתי בכך."
סטיבן: "בסדר, ניצחת, אבל היה לך מזל."
פול: "תראה, אפשר להגיד שהעובדה שהוריי נפגשו והביאו היא סוג של מזל שתרם למשחק."
סטיבן: "זה משהו אחר לגמרי."
פול: "אולי, אבל זה בהחלט בעל השפעה. ככה אפשר להאשים גם את המזל שגרם לי ולך לעסוק בשח."
סטיבן: "אז בהינתן כל מה שהוביל אותנו עד למשחק, הניצחון שלך הושג במזל."
פול: "אבל אפשר להגיד שכל מה שהוביל אותנו למשחק מגדיר באופן מיידי את האופן שאנו משחקים ואת מהלך המשחק."
סטיבן: "אני מדבר על העובדה שאלמלא הצלחת להתל בי ככה, הייתי מנצח."
פול: "שיהיה."
פול: "בסדר, אבל תביא עוד כמה שאשחק נגדם. ככה פחות יהיה מקום להגיד שהסיבה לניצחון היא מקרית."
&nbsp
&nbsp
&nbsp

קטע לתרגיל של אלודאה

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=438&aId=104676 (יצא לי כמעט כפול ממה שהיא ביקשה, אבל ראיתי שגם אחרים חרגו ככה שזה נראה לי בסדר יחסית למרות שזה ממש לא יצירת מופת.)

האדם
הלכתי במורד הרחוב הראשי, ולפתע הבחנתי בו. הוא נבח נביחה מחרישת אוזניים לכיוון חתול שברח. אם לא הייתי רואה אותו, אז בטח הייתי חושב שמדובר בכלב גדול איזה רוטוויילר או משהו, אבל הוא היה ממש קטן וחמוד. פניתי לכיוונו וליטפתי אותו. פתאום שמעתי קול: "הופ, מה נהיה?!"
הבטתי מסביבי ולא ראיתי אף אחד. משהו כאן לא הסתדר לי. פניתי ללטף אותו בשנית, ואז הוא אמר: "תזהר, למה אני אנשך לך את הביצים." הייתי יכול להישבע שהוא הזיז את שפתיו בהתאם למה שנאמר.
הורדתי את הידיים ממנו. זה היה נראה לי ממש מוזר והתחלתי לחשוב שהשתגעתי או שאכן... "כן, אני כלב מדבר יא סתום." הוא אמר כאלו קרא את מחשבותיי.
נפגעתי מהבוטות שלו. הייתי חייב איכשהו לענות משהו תקיף. רונה תמיד הייתה אומרת לי לעמוד לי שלי, אבל כל מה שיצא לי מפי היה "מה?"
"אמרתי... ש...אני כלב מדבר יא סתום." הכלב אמר בקול יותר חזק. "אתה חירש או משהו?!"
"תקשיב," אזרתי אומץ ואמרתי לו, "הדיבור שלך לא מתאים לי, בבקשה תדבר בצורה יותר מכבדת."
בתגובה הוא הוציא שורה של נביחות קלות שדי דמתה לצחוק. "למה מה תעשה לי. מה?" אמר.
שתקתי. לא ידעתי לדעת מה להגיד. הייתי חייב לנצח כאן הייתי חייב. בייחוד שהיה לי את האומץ להתחיל.
לפתע הבזיק במוחי רעיון. הוצאתי את הפלאפון שלי ואמרתי לו: "אני אתקשר למכלאה."
זה עבד. ראיתי אותו מוציא יבבה ומניח את ראשו על הרצפה. "לא, אל תעשה את זה!"
חייכתי והרגשתי טעם המתוק בפי. "אז אתה חוזר על דבריך או..." לחצתי על כמה כפתורים אקראיים בטלפון. "כן, כן, אני חוזר על דבריי, תפסיק!" הוא ענה.
הלכתי משם. הבנתי שזו נקודת מפנה בחיי.

הכלב
מיצי הזה ממש נמאס עליי, אז נתתי לו נביחה של החיים שלי. הברחתי אותו. ממש שפן. פתאום שמעתי צעדים מאחורי והרגשתי מגע בראשי. הבטתי למעלה וראיתי איזה חננה מהסרטים. "הופ, מה נהיה?" אמרתי לו.
הוא הסתכל סביבו כאלו וידא שאף אחד לא מבחין, ואז שלף את ידו. אני רגיל לניסיונות חטיפה כאלה, אז התחלתי לאיים "תזהר, למה אני אנשך לך את הביצים". בני אדם מאוד רגישים לדברים האלה. זה אפילו לא כזה נורא. קצת כואב וגמרנו. הוא ויתר מהר מידי והוריד את היד במהרה. ראיתי אותו בוהה בי במבט מופתע. הבנתי שטעיתי והטיפש הזה לא מאמין שאני מדבר.
"כן, אני מדבר, יא סתום." אמרתי.
הוא המשיך לבהות בי, ואז המשיך להגיד "מה?". זה ממש היה נראה כאלו הנחנח הזה צריך השתלת בינה.
הסברתי את העניין בצורה יותר שאפילו ילד קטן יבין: "אמרתי... ש...אני כלב מדבר יא סתום. אתה חירש או משהו?!"
נראה שסוף סוף הוא קלט. שמחתי שאני יכול לחזור לעשות דברים יותר מעניינים עם הזמן שלי. היקר פי כמה וכמה מזמנו, ואז הוא שוב פלט פנינים מפיו:
"תקשיב," הוא אמר ברעד. את הפחד שלו אפשר היה להריח מקילומטר. אפילו בני אדם היו מבחינים בזה. "הדיבור שלך לא מתאים לי, בבקשה תדבר בצורה יותר מכבדת."
להגיד את האמת? זה קרע אותי. פשוט צחקתי לו בפרצוף ותאמינו לי לא צחקתי ככה מלא זמן.
"למה מה תעשה לי מה?" עניתי לו.
הוא המשיך לבהות בי במבט הסתום הזה, ושלף את הפלאפון. בטח הולך לבכות לאימא, חשבתי לעצמי, ואז הוא אמר: "אני אתקשר למכלאה".
באותה שנייה נזכרתי בכלא הזה עם כל הכלבים המלוכלכים האלה שאין בו אפילו ספרייה.
"לא, אל תעשה את זה!" ביקשתי ממנו תוך שמירה על כבודי, אבל הוא היה בשלו. ככה זה בני אדם. אין להם שום חמלה לבעלי חיים. הוא חייך אליי והמשיך, "אז אתה חוזר על דבריך או..." והחל לחייג למכלאה. "כן, כן, אני חוזר על דבריי, תפסיק!" עניתי במהרה.
הוא הלך והרגשתי מושפל. ממש מזעזע מה שהחלאה הזה עשה לי. פשוט צער בעלי חיים.

godright

New member
פספסת את הנקודה של התרגיל

היא אמרה לא לחזור על הסיפור מנקודת השני.
אלא להמשיך מהמקום שעצרת.

אופס, לא קראתי לא קראתי את התרגיל נכון

הנה קטע מתוקן בהתאם לתרגיל. כעקרון, שילוב נקודות מבט כזה מקטעים קיימים קצת מוריד את העוקץ מהתרגיל ככה שעדיין כדאי לי לעשות את התרגיל מחדש.

האדם
הלכתי במורד הרחוב הראשי, ולפתע הבחנתי בו. הוא נבח נביחה מחרישת אוזניים לכיוון חתול שברח. אם לא הייתי רואה אותו, אז בטח הייתי חושב שמדובר בכלב גדול איזה רוטוויילר או משהו, אבל הוא היה ממש קטן וחמוד. פניתי לכיוונו וליטפתי אותו. פתאום שמעתי קול: "הופ, מה נהיה?!"
הבטתי מסביבי ולא ראיתי אף אחד. משהו כאן לא הסתדר לי. פניתי ללטף אותו בשנית, ואז הוא אמר: "תזהר, למה אני אנשך לך את הביצים." הייתי יכול להישבע שהוא הזיז את שפתיו בהתאם למה שנאמר.
הורדתי את הידיים ממנו. זה היה נראה לי ממש מוזר והתחלתי לחשוב שהשתגעתי או שאכן... "כן, אני כלב מדבר יא סתום." הוא אמר כאלו קרא את מחשבותיי.
נפגעתי מהבוטות שלו. הייתי חייב איכשהו לענות משהו תקיף. רונה תמיד הייתה אומרת לי לעמוד לי שלי, אבל כל מה שיצא לי מפי היה "מה?"
"אמרתי... ש...אני כלב מדבר יא סתום." הכלב אמר בקול יותר חזק. "אתה חירש או משהו?!"

הכלב
נראה שסוף סוף הוא קלט. שמחתי שאני יכול לחזור לעשות דברים יותר מעניינים עם הזמן שלי היקר פי כמה וכמה מזמנו, ואז הוא שוב פלט פנינים מפיו:
"תקשיב," הוא אמר ברעד. את הפחד שלו אפשר היה להריח מקילומטר. אפילו בני אדם היו מבחינים בזה. "הדיבור שלך לא מתאים לי. בבקשה תדבר בצורה יותר מכבדת."
להגיד את האמת? זה קרע אותי. פשוט צחקתי לו בפרצוף, ותאמינו לי לא צחקתי ככה הרבה זמן.
"למה מה תעשה לי מה?" עניתי לו.
הוא המשיך לבהות בי במבט הסתום שלו, ושלף את הפלאפון. בטח הולך לבכות לאימא, חשבתי לעצמי, ואז הוא אמר: "אני אתקשר למכלאה."
באותה שנייה נזכרתי בכלא הזה עם כל הכלבים המלוכלכים האלה שאין בו אפילו ספרייה.
"לא, אל תעשה את זה!" ביקשתי ממנו, אבל הוא היה בשלו. ככה זה בני אדם. אין להם שום חמלה לבעלי חיים. הוא חייך אליי והמשיך, "אז אתה חוזר על דבריך או..." והחל לחייג למכלאה. "כן, כן, אני חוזר על דבריי, תפסיק!" עניתי במהרה.
הוא הלך והרגשתי מושפל. ממש מזעזע מה שהחלאה הזה עשה לי. פשוט צער בעלי חיים.

למעלה