תרגילי כושר כעונש משמעתי...

אמא לה3

New member
תרגילי כושר כעונש משמעתי...

(דיון שהושאל מתוך האתר הנהדר ) Gymnastics Coaching.com מאמנים רבים "מענישים" מתעמלים ומתעמלות בביצוע תרגילי כושר: הפרעת למתעמלת אחרת? 50 כפיפות בטן. השתוללת באולם? 50 הרמות רגליים בסולם. וכך הלאה.... ידוע לכולנו שהכושר הגופני ותרגילי הכושר חשובים ביותר להצלחת ההתעמלות. מה דעתכם על ענישה באמצעות תרגילי כושר?

אני נגד

אני הייתי רוצה שהמתעמלות שלי יתפסו את הכושר כמשהו חיובי, תורם, מחזק, מאתגר, נחמד ולא כעונש. אם הן יקבלו אותו כעונש, הן יעשו כושר כמה שפחות (מה, הן בעונש??) לפעמים אני כן משתמשת בזה, כושר כענישה, אך לא באופן קבוע, ובדיוק כמו שאני משתמשת באמצעי ענישה אחרים, ככה שבראש של המתעמלות לא נתפס דווקא שכושר זה עונש. אבל בכיתה (כשאני מלמדת שיעורי חנ"ג בבי"ס), לפעמים אני אומרת לתלמידה שמפריעה לבצע סיבוב ריצה מסביב למגרש, כדי שהיא "תתאוורר", תתאפס, תוציא עצבים, תחשוב קצת... ואני לא מציגה את זה כעונש (למרות שהן ילדות גדולות בתיכון וברור להן שזה עונש) אלא כהזדמנות להנות, לסדר את המחשבות, "להיכנס" לשיעור ועוד... אני מוצאת שבאחוז גבוה של המקרים זה עובד! התלמידה חוזרת לשיעור בלי אוויר (=לא יכולה לדבר ולהפריע), היא קצת הוציאה אנרגיה (בייחוד רלבנטי להיפראקטיביות) והיא חושבת פעמיים אם כדאי לה להפריע שוב בשיעור (כי מי שלא, מקבלת עוד סיבוב ועוד סיבוב ועוד סיבוב ריצה...). אבל לאימוני התעמלות זה לא נראה לי מתאים

chuch1

New member
אני

לא דוגלת בדרך הזו. כפי שנועה ציינה- גם לי חשוב שהמתעמלות יבינו ויעריכו את חשיבותו ותרומתו של הכושר ללא כל קשר לענישה. כנ"ל גם לגבי שפאגטים- פעם נהגתי להעניש בישיבה בשפגאטים במשך אימון שלם- רק מתיחות. כמובן שהשפגאט השתפר פלאים אבל השנאה של המתעמלות לתרגיל רק גברה וגברה. לכן- התבגרתי והבנתי שעדיף שהן יבינו את החשיבות של התרגילים כדרך קבע ולאו דווקא יבינו ויכירו את התרגילים בהקשר של ענישה...

Tammie

New member
גם אני ככלל לא אוהבת לתת כושר כעונש

אבל כמו נועה, לפעמים אני כן משתמשת בזה. יש פעמים שזה פשוט עובד בהן. פעם בנות כל הזמן היו יושבות תוך כדי אימון. אבל כל הזמן. בזמן שהן בטורים הן היו וישבות, בין תחנות וכו'. לא משנה כמה פעמים אמרנו להן שאסור לשבת, הסברנו, כעסנו, התרגזנו, כלום לא עבד. אימון אחד בזמן הטורים שבתחילת האימון בערך חמש בנות ישבנו. קראנו אליהן אלינו ונתנו להן כושר לעשות בסולמות. ולפני ששלחנו אותן שאלנו אותן מול כולן אם הן יודעות למה והן ענו שזה בגלל שהן ישבו. מאז הקבוצה הבינה ולא עשינו הענשה כזאת לעולם יותר. אחת הפעמים שאני כן נותנת לבנות לעשות כושר בנוסף לשאר זה כשיש להן בעייה והן לא יכולות לרוץ בתחילת האימון. זו נהיית מגיפה, להמון בנות יש בעייה ברגל אז הן לא רצות, אז מי שלא רצה- עושה כושר עד שהן מסיימות לרוץ. אנחנו לא מציגות את זה כעונש, כי זה לא באמת אשמתן שכואב להן, אבל ההרגשה של הצוות היא שהרבה בנות מוותרות לעצמן כי אז הן יכולות לשבת בצד ולנוח אז אנחנו אומרות שמי שלא רצה, צריכה לעשות דברים אחרים שמועילים כמו ריצה (למרות שבנינו- כושר לא באמת מחליף ריצה...) אז עושים כושר.

למה כעונש

למה שלא תתנו באופן קבוע לבנות שמחכות לעשות כושר? למה כעונש. אסור לשבת באימון, אבל אסור גם לעמוד. צריך להתאמן.

למעלה